Saturday, November 13, 2010

the test


as i told you, hari ni pergi MTEST KPLI kat maktab melaka
pergi sekali dengan odah ye. yes aku apply, dia apply, and test sama2. bilik yg sama and dia duduk depan aku plak tuh. reasons why aku takde pakwe.salahkan dia !! nak berkepit dgn aku je.hahaha
hoih by 8.30am dah kene ada sana. mata ngantuk2 sume
nak study mende je exam ni. memang tak study apa pon
patot laaa kau failll dulu. ceit







yes ada 5 part of question.


1) INSAK - soalan banyak tapi sure sape jawab boleh habis punya sebab soalan dia x payah fikir banyak2. contoh ye :


"Anda mendengar rakan sekerja berkata yang tidak baik tentang perwatakan anda tetapi anda mendiamkan diri dan cuba perbaiki diri sendiri"

A) Setuju
B) Tidak Setuju


maka jawapannya silalah setuju walaupon in real life, if ada orang kutuk kau, mampus la kasut berterbangan ke wajah si yg mengata.

2) kuantitatif - math
3) BI - BI la kan. macam cari perkataan yg salah dalam 1 ayat
4) Analitikal - sila pening jawab soalan ni. pengsan. memerlukan daya berfikir dan memahami dengan pantas
5) verbal - hah ni contoh soalan verbal

ORANG = ORANG GAJI

A) Anak = Anak Angkat
B) Bapa = Bapa Ayam
C) Ibu = Ibu Mertua
D) Kakak = Kakak Ipar

so kene pilih jawapan yang seakan2 sama dgn yang berhuruf besar tuh.
get it?? so fikir sendiri kenapa aku fail. hahhaaha

exam until 12noon. keluar bilik, gila panas. dah lah kene hipokrit pakai wedges konon2 pengganti kasut formal. yess sakit2 kaki aku. kete dah lah parking jauh

and after exam, pergi MITC nak jumpa miss nina !!!
ok saya dah blog out ni. hahahaha


jumpa miss nina di sini. karnival bla2 malas tulis. hahaha
kecoh la van polis motif nak park depan2 tuh apsal. jauh sket bleh tak
orang nak snap2 pon terganggu. motif emo kat polis ?? lempanggggg



presenting... miss nina !!!
yes aku dengki sebab blur kan pic. hahaha
eh harus la blur untuk mendatangkan efek konon2 kami femes tak nak orang mintak signature nanti. hahaha

jumpa tak lama sangat la. borak2 sket and dengarlah miss nina briefing pasal keje dia tuh.
oh ye masa mula2 jumpa kelakar ok. aku dah round 1 hall tuh cari dia. sms and call not reachable plak. dah lah ada cerita kelakar masa kat luar. tiba2 ada pakcik tegur odah "eh belakang awak ada sticker". hahaha sticker tuh plak tertulis "ketua pengarah". hahah serius lawak mcm mana bleh terlekat kat belakang dia. dia siap emo2 sebab aku asik gelak je. haha yela kan, kata aku hantu gelak, so gelak la. haha

ok then masuk dalam hall balik sbb miss nina dah call and bagitau dia kat booth B5. terus gerak. and sampai kat booth dia tuh, nampak ade sorang je miss kat situ, lain sume lelaki. aku dah lah x kenal dia. tak pernah tgk even a pic pon ok. maka aku dgn odah berteka- teki lah konon2 miss yg kitorang tgk tuh adalah miss nina tp ktrg x sure. kitorang dalam2 malu2 and takut2 ni pergi lah kat booth dia konon2 nak tgk2 lah kan, dia pandang kitorang macam x kenal ok. hahaha aku dah malu2 and cakap kat odah "dia miss nina ke? dia x kenal aku pon?" and suddenly miss tuh tanya "awk cari siapa". aku cakap la "cari miss nina". and dia kata dia lah miss nina hahaha. bleh tak dah depan mata tapi still x cam 1 sama lain. haruslah lepas tuh baru riuh sket kan.

anyway, sangat best jumpa miss nina. even tak dapat sembang lama2, kitorang takut ganggu keje miss nina je. kang tak pasal2 visitors pon tengok pelik2 je. haha.. takpe bila2 bleh jumpa lagi nanti bleh sembang panjang2



ni dapat goodie bag. ada buku and pamplet.
and siap dapat 2 note pad. miss nina kata bagi adik. takde lah aku nak bagi adik. aku kan tamak. keh keh keh


yang ni dapat kat booth sebelah miss nina, booth jabatan nuklear kot. kitorang just isi questionnaire je and dapat lah pen. tak bleh blah, siap tulis ni..

ok tiba2 rotation pic gila. fakkk btol
nampak?
i love nuclear
whut ??? should i love u mr.nuclear??
nooooooooooooooooooo


lets klik !!


15 comments:

y@n@ M!B said...

mak aihh lama gak ek mtest tu...byk lak tu soklan..klu kita pas exam kompem pengsannnnn! huhuhu~ =P

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

sumpah...
aku jeles sbb kau jumpa cikgu aku si miss nina itu!!

c-idah said...

good luck!

Cik Mawar said...

Semoga berjaya lah hendaknya..
amin @_^

SZ said...

sengal!!
pic blur!

aku bru nk tgk miss nina.

hamzah ian said...

bila gua boleh jumpa miss nina?? har har har

noor said...

lya..gud luck

Amy Syaquena said...

salam..

Good luck ok...

rATu kEBaYA said...

dek akak tak pegi amik test tu lagi akak dah tau akak akan fail.. hahaha

mEiZ SHA said...

heheheh
hey sayang..

kawan akak baru je mentin pasal soalan ORANG GAJI nie..

giler aaa
nak jd cikgu pon payah ye..:)

bujal X said...

makcik~~saya tumpang lepak sini jap ye~~jalan2 cari rakan~

DrSinga said...

kalau hakak lah Dek..
kalau kena jawab soklan INFAK.. mesti fail.. mesti jawab jujur punyah..
:)

mahira oya said...

test tu...byk soklan n lame ek..

makdara TERdiva said...

humangg aii..soalan susah gila..walaupun macam senang..komfom 10 X amik test pun akak kantoi..maklumla i kan semulajadi blurr.. :)

miss nina said...

hahahhaa..ni la entri lya yang paling mencuit hati :)

gelak..dan gelak lagi.

:) thanks for coming lya