Friday, December 10, 2010

sudah tak happy di sini



konspirasi di office
adalah 1 benda yang tak digemari untuk berlaku dalam satu2 institusi atau lebih tepat, office di mana kita bekerja

bila wujudnya atmosphere yang dah tak fun
bila wujudnya pekerja kaki bodek
bila wujudnya management yang tak mementingkan suasana yang baik di kalangan staff
bila wujudnya manager yang mulut macam sial
bila wujudnya manager pilih kasih
bila wujudnya barua dan kaki bodek yang macam cilakak
bila wujudnya perempuan gila kuasa dalam office
bila wujudnya perempuan tua feeling kau paling baik dalam office konon keje over bundance
bila wujudnya individu gila yang melaga2 kan kau sesama colleagues di dalam office

yes
kat office aku ada perempuan tua andartu gila yang aku tak tau apa masalah kau nak cari pasal dengan semua orang
kau memang sial kan
aku tak tau apaaaaaaaa masalah kau dgn kitorang yang kau tak puas hati sangat
kau ingat manager tua boncit tuh selalu back up kau kitorang heran ke????
kau dengan manager tuh, elok kawen je, pastu pindah duduk pulau yang mana pulau tuh xde orang langsung duduk
bercinta lah kau sampai mampos kat situ
kau duduk kat office ni buat semakkkkkkk mata kitorang je babikk

aku boleh high blood pressure kalau lama2 keje sini
semalam aku punya hangin 1 badan, sampai malam kepala aku peninggggg
panadol dengan minyak angin plak tertinggal kat office
bahana btol
aku rasa sebelum muka aku yang gebu ala2 apam ni kecut macam asam kecut, baik aku berhenti

eh aku memang dah lama tahan kat sini
managemenet macam sial
sorang account exec nak quit next year. sebab tak tahan dengan perempaun tua gila tuh asyik nak attack dia je
yelah kan sape tak tension kalau wujud perempuan gila kat office
kalau tak kacau kau xpe. ini buat kau rasa nak tgk muka dia pon kalau boleh hindarkanlah
takut2 wabak gila tuh datang kat kita plak kan

and semalam aku dah cakap dengan mak aku, aku nak quit
tapi aku nak tunggu sampai raya cina, mana la tau ada bonus kan
kalau ada bonus, pas tuh aku blah terus
tak ada bonus pon aku blah
memandangkan office cibais ni kene bg notis 2 bulan, so dalam masa 2 bulan tuh bleh la cari keje lain
insyaALLAH, bumi Tuhan ni luas. rezeki ada di mana2
cukup2 lah cari rezeki kat sini
hati pon tak tenang dah. jiwa kacau tak hengat
balik rumah teringat hal office yang macam neraka ni
pagi2 nak p keje, niat yang baik dah takde
so aku rasa cukup2 lah bersabar kat sini
by april/may next year, aku harap aku dah ada keje lain

actually office aku sebelum ni adalah sangat best.
tapi semenjak masuk perempuan tua gila ni, semua jadi kucar-kacir, tunggang langgang
tak sanggup dah aku stay lama2 dengan orang yang ada masalah mental ni

semoga ALLAH permudahkan segalanya untuk hamba nya yang banyak mencarut dalam entry ni... huhuhuhu
semoga ALLAH murahkan rezeki aku sempena tahun baru ni
semoga ALLAH permudahkan urusan sepanjang menanti masa nak berhenti nanti
semoga ALLAH tabahkan hati aku untuk meniti waktu2 itu
semoga ALLAH ketemukan jodoh yang baik untuk aku (sebab bila ada jodoh, leh kawen. dah kawen x payah keje. keh keh keh keh)
semoga individu yang berhati busuk akan di beri balasan setimpal

YA ALLAH ampunkan lah dosa hambu ini banyak mencarut dalam entry ni
semoga di beri ketenangan hati dan di kuatkan mental dan fizikal menempuh hari2 mendatang bersama2 perempuan tua gila di office ni
amin..

lets klik !!

13 comments:

YanaMIB said...

perghh situasi ko sama dgn ex opis aku dulu..mmg ampeh kn keje dgn wanita gila mcm tu..hahaha...pe kata ko buat wanita tu yg berenti..klo ko berenti nmpk mcm ko kalah weii..be strong! ecewahh~ aku support ko dari KL okeh! gambate! \(^_^)/

lalink7 said...

sabar ye Lya..org macam tue kat mana2 company mesti ada kot..xpun dalam jabatan..haihh..

wanita yang tidak berkahwin nie kata org hormon yang perlu kuar tidak keluar jadi sebab tue otak n prangai pelik macam org normal yg sudah berkawin..

sila sabar ya..

rATu kEBaYA said...

memang tak best situasi mcm nikan.. dulu akak pun pernah rasa macam ni.. harap kat tpt ni takderlah sampai bila2..

mEiZ SHA said...

benda mcm ni kat mana2 opis pon ad ayang..
opis i pon ada gak..
menyampah deal ngan orang2 talam dua muka ni kan..:)

yg penting kite buat keje kt suda..:)

sahromnasrudin said...

as salam ziarah..politik pejabat nie mmg bahaya..sy pernah terkena dulu huhuhuhh

Dyna Yvonne said...

cik lya byk2 sabar ye...insyaallah org sabar tuhan salu tlg...

makdara TERdiva said...

kalau dah teruk mcm tu baek blah jer..kang sawan kat situ..hehe!

akak pun penah alami perkara2 mcm ni..tiap2 bln mesti ade jer staf yg berenti dari project manager smpailah ke staff yg cikai2 macam hakak ni..sbb bos teruk sgt..hari2 mesti nak maki/carut org..memang pressure lah duduk situ..tp kt tmpt skrang ni mcm di syurga..lalalalala :)

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

perghhh linda yang baca ni pun dah rasa meluat dengan itu andartu..
bersabar je la lya..
jangan di layan sangat.. nnti tension

hamzah ian said...

alahai...

c-idah said...

good luck lya..
good luck!!

banyakkan bersabar k..

Rowena Chasez said...

aiyoo..
cepat2 laa pindah..
jgn keje kt situ lagi..
amboiii..
"semoga ALLAH ketemukan jodoh yang baik untuk aku (sebab bila ada jodoh, leh kawen. dah kawen x payah keje. keh keh keh keh)"
dah xsabar nak kawen laa nie ye..
ehheee~

miss nina said...

pesan sinikal sis: ape kate biarkan je si luncai itu terjun dengan labu-labunya :)

btw, stand for ur right lya!!


~create situasi "saya suka kerja saya" n be happy with ur choice

Cik Mawar said...

fuhhhhh bepoloh baco entry nie..
byk kan sabor cik lya.. :)