Sunday, January 23, 2011

belakang rumah ada ular sawa !!


ni hal semalam. pagi2 buta tuh. dalam kol 6.15 camtuh
mak aku jerit
"bangun !!! ada ular sawa!!"
harus lah aku dengan muka macam kuntilanak bergegas bangun amik camera.
haha sempat kan
sekali bila kuar kat belakang rumah, aku yang menggelejat
"aa takut la ko la snap kan!!"
haha siap paksa2 adik aku. ingat adik aku nak layan?
takde makna. harus pergi snap sendiri

ni ular sawa dia dah telan anak2 ayam mak aku
patut la lately mak aku asek bising anak ayam asek lesapp je
ingatkan biawak ke makan
sekali ada "tetamu" besar uolsss



ular sawa dalam bulatan

ni kira macam anak ular sawa kot. sebab takde besar sangat. adalah besar lengan kot
sebab dulu, masa tuh aku ada kat segamat la, ular sawa besaaaaa gila ok, kat bawah reban belakang rumah
dia dah kenyang makan ayam, tersangkut bawah reban tak leh kuar
panggil cina tangkap, besaaa gila. mak aku kata, lipat 2 ular tuh, sama tinggi dengan orang.
giloooo. nasib aku takde. seriauuuuu

pastuh ni pagi semalam mak aku korek2 kat area batu2 kat hujung pagar tuh.
sebab mak aku nampak ular tuh masuk celah2 batu. ni dah takde.
mungkin dah masuk paya ke semak ke
belakang rumah aku tuh semak2 sket. even belakang rumah aku ade rumah orang lain, still ada semak2 yang berlambak2 pokok keladi gatal tuh.

tuh pagi tadi ayah aku panggil orang suoh mesin and racun rumput belakang rumah tuh
kasi bersih sket.
hoih takut ok. aku sampai sekarang tak pergi kat belakang rumah tuh
mak aku je p, sebab nak tengok ayam dengan itik dia
takotttt


lets klik !!

17 comments:

makdara TERdiva said...

samala..aritu abah MDT menjala ikan, sekali terjala ular sawa da!..nak tengok, pegi kat N3 sebelum2 ni.. :)

A.S.T.I.N.A said...

Ya Allah....

Ngerinyeeeee... kalaulah saya, pasti pindah..

niesz said...

bahaya nye..nasib ular tu x masuk uma kan..ermmmm.. ular mmg suke tmpt yg bnyk daun nie..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..mmg biasa uma kampong dimasuki ular..kadang2 kera pun masuk kan hehehehee

Amy Syaquena said...

omg sangat menakutkan...

YanaMIB said...

isk bahye tol..riso msk dlm rmh je kn..adeh~ =_=

eiffel said...

er..aku rasa pas ni, ko kne kemaskn skit semak2 tuh...

masa aku kekcik pown, ular penah masok...sbb kt blkg tuh ada semak skit....sejak tu arwah nenek aku slalu soh kemaskn kt blkg..huhuhu

lalink7 said...

alahai Lya...u pun ade kisah pasal ular ye? nasib kecik je..cam baby je..heeheheh

miss nina said...

Lya, ular tu nak kenal dengan lya agaknya :)

faradeeba said...

eh eh takotlah cmtuh.
da dpt tgkp belom sebenarnye?
ke dpt tgkp gmbr je?
huhuhu

hati hati tau.

Heidi Shafiq said...

tangkap la beb ular tu.. wat asam pedas sedap kot..

DrSinga said...

hahaha....
tak boleh blah!!
ambik kamera dulu!!
sib baik ular sawa!!
.
.
orang tua2 kata(bukan aku..) tabur belerang keliling pagar tu..

☆aDihAys☆ said...

waaaaa...gelinyer..
xtakut ke kalo mak die pn ade kt mane2..
kalo ade anak..
mst ade mak kn..

rATu kEBaYA said...

ada jugak pengalaman dgn ular ni.. mmg geli.. tak suka

SZ said...

i xsuka ular noks.
geli.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

aku tak takut tapi geli ngan ular tahhhh tak tau lahhh eeee gelinyerrr

kannn tu kecik ajerrr ..... ooppppssss lupa lahhhh mana lahh tau ade mak ayah ular tu mungkin lagi besar kuttt

oya said...

scarynya ade ular..