Thursday, January 20, 2011

benjol ke bengkak?

thanx pada semua yang bagi comment and suggestion kat entry sebelum ni.
dan aku pon dah dapat solution nya. skrg saya guna ini !!!!



so kalau dah guna bonuslink tuh maknanya paham2 la aku pilih apa. kihkihkih


settle hal nak pilih fuel. tiba2 semalam balik keje. ada la 5 minit dah gerak nak balik, tiba2 rasa kereta cam gegar2. macam tayar kene paku ke apa kan. so tak sedap hati, patah balik p office. sebab kat area office ada kedai tayar. sekali orang kedai tuh kata, tayar aku bengkak ke benjol ntah dia cakap. aku pon tak paham


hah macam ni lah lebih kurang. gambar pinjam kat google. huhu. eh tapi tayar aku kembong lagi kot. sampai tokey kedai kata, "waaa sudah beranak tayar lu". babikk. waklu beranak

hui nasib baik aku tak jauh lagi dari area office. buat kat highway nak balik rumah dia baru nak buat hal, tak ke mampus aku. melalakkkk tepi jalan. hahaha

susah gak kan. i mean, untuk aku yg bergelar pmpn ni, nak tukar tayar haruslah tak tau. kalau enjin jahanam tgh jalanan, harus aku jadik sawan.

pernah dulu, masa study kat segamat. dah habis study, nak balik melaka. so balik la sebab aku bawak kereta sdri so dalam kereta penuhhh barang2. sebelum nak gerak tuh, aku dah cek minyak hitam dgn air ( dah tuh je aku tau). so gerak lah balik. sekali baru 15 minit gerak kot. aku tgk temperature naik mencanak ok ! berenti tepi jalan, and bukak bonet depan, and guess what !!! aku tak tutup penutup air tuh !!!!! pitammmmmmm..

hah benda yg dalam bulat tuh aku tak tutup - pic pinjam google

kering air ok.. puas la aku tunggu ada dekat sejam kot nak bagi kete sejuk. pas dah isi air then jalan la. sekali temperature naik lagi !! nampak caltex then berenti lah. ada 1 brader ni tanya kenapa, aku cakap la air kering la tak tau kenapa. hahaaha padahalllllll.

so kesimpulannya. sila teliti ye sebelum nak berjalan jauh. cek betol2. agak2 diri itu seorang yg lalai, baik bagi orang cek kan. hahaha


lets klik !!

6 comments:

Hanis MY said...

betul tu mmg kena check bgn teliti sebelum jln jauh kalau tersangkut kat jln yg tgh2 hutan tu haru jadiknya ssh nk minta tlg... salam kenal dan folo sini...

YanaMIB said...

kisah ko tu menyayat hati tp aku nk ghelak wehh! hahaha~ mane la ko campak penutup air tu?? adeh la~ =P

SZ said...

aku rasa semenjak uda menjak ni entri ko mcm wikipedia. hehehe

Dyna Yvonne said...

hee~
keto oh keto.
>_<

A.S.T.I.N.A said...

bestlah entry camni.. bykk info...
saya... air bateri ngan minyak hitam... pun tak penah amik tau...

DrSinga said...

bengkak??
meh..
kat klenet ada ubat bengkak..
:)