Sunday, January 9, 2011

mummy already 49


hari ni besday mama saya. 9 Januari 1962

wahhhh dah olredi 49 tau

kalau di ikutkan patut ada 2 orang menantu tau. and kurang2 cucu ado 3 orang

wakakakka. masalahnya belom adooo ye mummy


so me wish u a very happy birthday, long life, good health and happiness forever

hari ni aku masak sket la untuk besday mama. oh ye lupa nak cakap baba dah kuar wad semalam. so selamat dapat celebrate kat rumah.


aku masak Ayam Panggang Serai. secara tak malunya amik resepi kat rumah Kak Hana

mintak halal ye kak. uhuhuhu. sape nak resepi pergi rajin2 godek blog beliau. serius mabelessss sangat ayam panggang ni. yuhuuuuuu




beli kek coffee tort sebijik. beli kecik je. sebab kat rumah bukan ramai pon






ayam seekor perap semalam. perghhh bau wangii gila beb. rasa apatah lagi.. wah baik punya market diri sendiri. padahal resepi sebat kat blog orang. kuikuikui





buat coleslaw jugak. very simple la. guna carrot dengan kobis je pastu dressing dengan sos ni dan sket pepper, salt and a bit lemon juice (feeling nigella lawson) O_o



after 45 minutes. wohoooooooo.. cannot tahannnn





terus tak menyabar kasi siapkan atas pinggan terus. aku dah aim "2 ketol wings tuh aku punya!!"




4 set untuk anak2 dan emak bapak. patut ada 5 set. tapi 1 ayah aku dah sebat dulu. serve dengan potatoes dan coleslaw with instant Life Black Pepper sauce (feeling Jamie Oliver pulakkk) O_o



pinggan saya. kan aku dah cakap "2 ketol wings aku punya !!!"



sekian. itu sahaja. update tak bermotif apa2 melainkan motif nak bgtau aku suka makan. sume orang tau kot. kuikuikui... ada sape2 tak suka makan ke?

"ok nak p basuh kete saya. dah sebulan lebih tak basuh sebab asekkk hujan je. tak berbaloi basuh", ujar seorang gadis yang pemalas nak sental kete


lets klik !!

12 comments:

DuniakuAbstrak said...

selamat besday makcik..saya doakan anak dara makcik si leya kaler cepat kawin dan proses cucu berderet2 satu lori untuk makcik..yeahh!

Mimis said...

Happy Birthday to your mom..

Sedapnyerr ayam tu..

sahromnasrudin said...

hepi besday utk mama awak..semoga dia dikurniakan menantu ( suami awak la ) ya hehehehehe....

DrSinga said...

happy besday to Mak ... :)

.
.
peluk mak tau hari ni!!

YanaMIB said...

epi belated besday aunty..hehe..mudo lg weii mak ko..mak kita dh 51!! auww~ =P

Amy Syaquena said...

happy birthday to ur mom..

mEiZ SHA said...

hepi besday auntie..:)

yang..
giler terliur laa tgk ayam panggang tu..:)

oya said...

muda lg mummy

lalink7 said...

mudanye mak awak ye..masih angkat 4...hehehe..mak kite dah kepala angka 7 dah..huu...smoga mak awak sihat selalu ye Lya..

Mak Su said...

muda lagi mamanya, happi besday ke 49 :)

wow! ayam ngan epal hijau ker tu? mak aaiiiiii, sedappppnyeerrrr! (tengah menjerit)

makdara TERdiva said...

selamat hari jadi makcik..
semoga cepat2 dpt menantu..sihatlah bakal menantu makcik nnti sbb anak dara makcik pandai masak.. :)

Adeqq said...

Happy Besday mama Lya. Hehe. Wah sedaapppp! Bile nk masak untuk aku? HAHAHAH