Saturday, January 29, 2011

tipu yang akhirnya membuahkan hasil !



menjadi seorang yang hantu novel bukanlah mudah
terutama bila berhadapan dengan keadaan ini


ohhh pening oooooooooooo
ni semalam, balik keghoje pegi Tesco Peringgit. sebab nak pegi Popular. hikhikhik. pastu melarat sampai ke beli comfort shoe kat Bata. pitammmm. terbang duit

oih aku benci if pergi Popular. dah la banyak novel baru !!! tapi gaji lom masuk kan. so sila la kawal diri sendiri. beli 1 je. itu pon beli sebab terpengaruh dengan blogger mysara.

sebab dekat entry ini, dia ada cerita pasal novel karya Hlovate. dia kata novel Hlovate best2. and aku pon google novel aA + bB, sebab aku baca kat forum mana ntah, ada reader kata sape tak baca rugi! wah rugi ke? kalau rugi maksudnya harus cari novel tuh serta merta.

maka ke Popular lah saya bertapa. sekali cari2 novel aA + bB takde uolss. ada pon karya Hlovate novel apa ntah.

then tanya la kat amoi Popular tuh


aku : moi, i nak novel aA + bB ada tak
amoi : aiya u sudah besar nak belajar abc ka
aku: (cibais tol amoi ni). no la, i mean aA + bB by Hlovate. publisher is JS - aku sebut Hlovate as "holovet". haha ntah camne sebutan nya mana aku tau -
amoi : ohh itu novel baru sampai la belum angkat kasi letak maa
aku : moi i nak la. penat i cari tau. i pegi JJ takde, mahkota takde (tipu lebih padahal tak p pon)
amoi : u dtg besok la. kita kasi susun dulu.
aku : ala moi u tau tak i duduk jauh kat muar ma (penipuan yg bangang terkeluar akhirnya)
amoi : aiya itu macam jauh u dtg ???
aku : ya la kwn i cakap kat sini ada jual, tapi u tak nak kasi jual kecewa la i (buat2 muka sedih)
amoi : aiya ok2 la u tunggu sekejap i pergi ambil

yessss !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kene pandai buat ayat dan buat muka sedih ok baru berjayaaaaa





aA + bB in my hand !!!! yawwwwwwwwwww
sekali aku tengok, ini dah cetakan ke-11 ok. mak aihhhh
ini mesti novel best meletop2. takpe rabu dah start cuti CNY aku khatamkan novel ni!!!

woooootttt ~ ~

psst : apa lagi novel best2 sila bagitau


lets klik !!

9 comments:

niesz said...

best ke cite ni?niesz 1st time dgr tau..mcm best la plak..hehe..

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

Azza Firza said...

bila ym dah berbicara dah baca? ekeke

DuniakuAbstrak said...

pelakon drama gonjeng terbaik

Dyna Yvonne said...

rmai org kate novel tu best.tp xpnh try bc lg.huhu.t cik lya komen taw best ke x.klo best org nk g bli gak.hee

A.s.t.i.n.a said...

Baiknyaaa amoi itu...

☆aDihAys☆ said...

so far..novel Hlovate mmg best..
my roomate ade 2 ke novel die..
n this one mmg antara yg meletup..

tp sbb da lame xbaca novel..
smpai skrg xbaca lg..
pdhal roomate beli novel ni pertengahan tahun lepas lg..
hehe

miss nina said...

Lya, semua karya Hlovate best. ade banyak senarai novel best2.kita ym nak?
hehehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

novel karya Hlovate mmg sedap sekali nak di makan

c-idah said...

novel barulahhhh..