Wednesday, January 5, 2011

trilogi cinta


khusus untuk peminat novel

adakah aku terlambat?
yess, memang terlambat
tapi terlambat sket je la

bukan terlambat apa
ini tentang drama terbaru kat tv1
honestly, aku jarangggggggggggggggggg bukak tv1, so memang aku tak tahu menahu la rancangan2 kat tv1 ni

and tiba2 my BFF sms semalam bagitau ada drama baru
adaptasi dari novel babe!!!
dont u know that aku ni hantu novel???
loyal readers should know la kan
yang baru2 ni, ni nak bgtau la. kuikuikui

oh ok drama nya bertajuk Trilogi Cinta
walaupon novel tajuk lain, and novel dia ada 3 series, tapi cerita ni start dengan novel yang first la, iaitu Tak Seindah Mimpi



aku ingat aku baca novel ni masa form 4. lepas tuh ada 2 novel kesinambungan, sume aku beli. so tiga2 series aku ada. haruslah aku da khatam novel tuh 3-4 kali

so semalam tengok la citer tuh
setiap ahad - isnin (kot, aku tak sure) jam 10pm - 11pm
weuuuu

pelakon dia

hero rosyam nor (sebagai Razif)
whuttt??? rosyam ? macam tak sesuai ok. tapi mungkin malaysia kurang hero kacak yang berumur sebab dalam novel, hero dia adalah seorang yang berumur dalam lingkungan 40 dan kacakkkk.. tapi bolehlahhh rosyam oiii

heroin dia fauziah gous (sebagai Norjinah)
WHUTTT??? wah besar whut nampak. sebab pada aku macam tak kene je. sebab dalam novel, heroin di gambarkan seorang budak kampung yang tak tau apa2, tiba2 datang kerja kat rumah orang kaya (rumah Razif). aku rasa lisda sesuai kot. erkkk kau ingat kau pengarah?? banyak songehhh

sinopsis lebih kurang macam ni la (mengikut pembacaan novel)

Razif ni dah kawen. Bini nama Salmi(Amyza Adnan). and ada 2 orang anak kecik. salmi ni nak mintak cerai, and kuar dari rumah, razif taknak cerai dia. ntah macam mana aku pon tak ingat, nanti salmi excident dan lumpuh, dan razif bawak balik salmi kat rumah nak jaga dia. pastu nanti salmi suruh razif kahwin dengan norjinah. dah kawen sume, ntah macam mana, ada 1 hari tuh ada macam pertelingkahan kecil, and norjinah nak lari keluar dari rumah, and salmi (lumpuh dok atas wheelchair) plak jatuh kat tangga and meninggal. and lepas tuh, korang tgk la sdri cite dia. kot sinopsis novel lain, drama dia olah lain ke.

so sila menapak depan kaca tv anda setiap ahad, isnin dan selasa jam 10 malam, hanya di TV1

wahhhhhh hebat promosi nampak. dapat royalti ke mak senah??? kuikuikui



Razif dan Norjinah



Razif dan mak beliau, Puan Aida




Razif, lelaki tengah2 tak tau sape dan Salmi




Razif, Norjinah dan anak-anak Razif

pic drama from Budiey

mungkin cerita ni baru start, so feel nak tengok tuh belum melonjak, sebab belum klimaks (kuikuikui). tapi aku akan pastikan aku TAK KAN ketinggalan tengok cerita ni setiap minggu !!!!




lets klik !!

16 comments:

rATu kEBaYA said...

nape lambat buat n3 dek.. akak dah terlepaslah.. huhuhu... klu tak tgk dari awal tak feel lak..

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

sebijik cerita dalam novel tu kerrrr..... ade Rosyam nor lahhhh tentu best citer ni....

Tak mau lepaskan peluang lepas ni gak menontonnya

YanaMIB said...

terbaekk ah promosi..haha..eh kita pn jarangggggggggg bukak tv1..pe kata ko alert aku nnt bila cite ni ditayangkan? ecehh~ =P

DrSinga said...

mestiiiiiii kawin dengan majikan....
hisyyyyyyyy.....
tak ada orang lain!!!

eiffel said...

wah!aku pown baru tau pas ko buat entry nih!

aku pown baca gak smua novel tuh!tp, cm xdpt nonton jerk :(

Dyna Yvonne said...

wawawa.xde tibi nk tgk.uhuh.dik.pinjam novel.hehe.

Amy Syaquena said...

Ada rosyam noor wah pasni x mau lepaskan peluang menonton..

maCy said...

bile tah macy na tgk. huhu

miss nina said...

ade gak perasan iklan cter ni kat tv last 2-3 days
hehehe... lambat la lya kali ni.

lalink7 said...

Ya Allah...
kenapa kite xtauu...?
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
tue la cerita novel yang 1st kite suka dulu...lepas nie kite confirm tgk...confirm..

tinkiu sebab share syg...
hahahahhaha...suke2..

pendapat kite fauziah ghous sesuai bwk wtak nurjinah tue..

Kasim Ahmad said...

kaki novel eh.. heehe

☆aDihAys☆ said...

dlu2 layan novel gak..
tp xsempat lyn novel ni sbb berangkai2..hehe..
kene pnjam novel lya ni..
tp xleh tgk cter ni..
bilik tv jauh ngn blik..

Mawar_berduri said...

Selamat tahun baru Lia (dah terlambat cket) hihi........wah rajin layan Novel ek

sahromnasrudin said...

alamak..tak join la drama..katak bawah jambatan betul hahahaha

Nerzhul said...

baca lagi syok daripada tengok tivi.

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

it based from novel story?

nampak mcm best...