Monday, February 14, 2011

bukan aku namanya if takde entry begini


ish lately mood nak menggodek kek memang meluap2
tapi sebab kesuntukan masa, maka jadi pengumpul resipi je
yang paling latest buat kek chiffon pandan ni la
first time buat chiffon
risau gak tak jadi
sekali meletop uolsss !! jadi
ngeh ngeh ngeh

tapi actually kek ni buat last 2 weeks kot. ngeh ngeh
ini entry peram ya namanya
ala... feeling la peram pekasam kan. hik hik hik



rasmikan 'ahli' baru. my beloved cake mixer. woahhhh terus jadi beloved. merajuk hand mixer aku




pandan. very nice bau. pakai essence je. tak kuasa la nak p perah air pandan tuh





paling best main godek2 ni. macam kapas2 gitu. lembutt





after 50 minutes






aaaaa tengok kek aku. sebab tersalah landing masa nak terbalikkan dia dari loyang. merasa ada bentuk redai kek di situ





dari sisi yang lain dah elok dah. dari sisi lagi 1 tuh, hurghhhhh





hik hik hik sedapppp nom nom noom. kitorang memang tak menyabar. xde nya tunggu sejuk, kasi ngapp terus






lastly, kredit resepi to Rinnchan Fotopages.
sangat sedap ye. lain kali nak try buat chocolate chiffon plak
mari kita tengok resepi siapa plak aku nak sebat kali ni. hihihihi

tiba2 feeling nak bukak bakery plak kan
dah2 jangan berangan. buat roti pon tak naik, ado hatiiii

tsk tsk tsk T_T



lets klik !!

18 comments:

faradeeba said...

ahhhhhhhhhh! tengok je pun dah meleleh air liur.
dah lah kegemaran.
huhuhuhu :P

DuniakuAbstrak said...

haha dah macam bLog resepi

katak_78 said...

kek span mmg mcm span kah?sedap ekk???ble wat nih!

Dyna Yvonne said...

uiiii sedap tu..lapo plak tgk.hehe

c-idah said...

pehhhh...
gilak2!!
molek sungguh!.cayalahhh!

Hanis MY said...

uwaaaa sedapnyerr nk jugeksss sgtlah prok ok! leh wat bisnes...

niesz said...

sedia tuk d mkn..yummy!hehe..

jom bc cni : sabtu+ahad+isnin

A.s.t.i.n.a said...

beruntung suami lya... boleh jd bestfren camni.. herher\\saya senang dipujuk dengan makanan

☆aDihAys☆ said...

bila la lya nk wat kek ntok kite..
mengidam air tangan lya ni..hehe

Afzainizam said...

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Maulidur Rasul..
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

uihhhhhh hijaunyerrr mak ngahhhh.... sedap... nampak gebu beb... serius mmg nampak menyelerakan

Jieda said...

rajinnya membuat kek

sahromnasrudin said...

sy lg suke bile awak buat apam putih tu..bile sy tgk pic apam itu sy dah teringin nak makan apam putih...

Mawar_berduri said...

Yummy...yummy.......pandainya Lya wat kek... :)

YanaMIB said...

kagum siot tgk tahap kerajinan ko mengadun kek..huarghh bila la aku nk rajin camni?? weh try la buat red velvet kek plak...kompem aku terjah rmh ko nnt...hehehe~ =P

green said...

sempoi

Fahim 'n Alin said...

naseb bek jadi chifon, kalo jadi chifan? hehehe

Fahim 'n Alin said...

naseb bek jadi chifon, kalo jadi chifan? hehehe

makdara TERdiva said...

huarghhhh! kek spongebox tuh!!!