Saturday, February 19, 2011

my red velvet cupcake

hari tuh kan tengok cik yana kita makan red velvet cupcake
wah aku terus rasa macam nak buat je kan
lantas google resepi
ada macam2 resepi la yang aku jumpa
and terjumpa resepi di Zati D'Hati Fotopages
and ada 1 blogger ni pon buat red velvet cc guna resepi yang itu. dia kata sedap
so guna resepi tuh je la

mula2 macam pelik la apa ke kek ni guna cuka??
yes cuka ok
cuka yang buat acar tuh
tak pernah alam aku buat kek guna cuka
abis dah tuh resepi dia, layankan je la


ish workstation macam kene bom
aku buat sorang2 je.
aku panggil adik aku tolong sukat tepung ke, blend gula ke
yang lain2 aku buat. jangan sebok2 nak kecah2. ada kene sepak kang. haha keji



merah btol batter dia ni
tapi bau sedap



cream cheese for topping
aku suka guna Philadelphia cheese. sedap sket


1 adunan dapat 23 ketol je. so sikit



sorry la this is my very first time buat deco ni. merasa la kek aku cacat je topping nya






wahhh sedapp tau. cream cheese tuh memang pelengkap rasa la. if makan kosong macam tak ngam sangat



siap letak dalam box tak tahan. ni nak bagi odah. yela bagi dia makan2 dulu sebelum nak menghadap dentist petang ni.hahaha


ish terasa macam berbisnes baking plak kan
tapi tak tahan weh. penat dan mengantuk. haha. ni buat malam haruslah mengantuk
sampai sakit2 pinggang piping topping tuh kan
ini baru buat 23 ketol? kalau bisnes mau lebih, terus melepek kat lantai
baik tak payahhh. aku ni pemalas
buat suka2 je. ada lebih kasi sedara sket member sket
suka2 buat sendiri, makan nya tak sgt
saja nak main2 godek tepung. hehehe

ok lah happy weekend. enjoy your weekend ya
my weekend?? baca novel dan esok masak soto !!!




lets klik !!

20 comments:

sahromnasrudin said...

wah!!!! jeles....nape tak anta mai cini..leh kami test power rasa hehehehehe

A.s.t.i.n.a said...

Oh Lya adik angkat saya...

nanti sis shout out birthday sis ehhh... siyes ini org sangt beruntung org dapat..

DuniakuAbstrak said...

hebat ah mu!!

kau rajin buat aku rajin makin, kombinasi menarik

Amy Syaquena said...

wah menariknya meh anta sini sikit boleh nak rasa..mana taw pasni leh order lak hehe..

Mimis said...

hehe.. okey pee wat business cuocakes area Melaka. Mmg laa penat tp berbaloi2.. :)

maiyah said...

wahhh dik, mabeles ;)

Sham said...

camana nak rasa neh...?

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uhhhhh huuuuu ko seorang yang rajin sesangat.... eeeemmmmm cup cake pulak yang ko buat.... mesti best kalau air tangan ko lah yang membuatnyerrrr.....

c-idah said...

argggggghh!
lya ni memang tau...
wahhhhh sekarang dh minat kek segala ni wahhhhh....
bagus!!
ni yg akk xtahan ni...

niesz said...

sedap nye..nk 1!hehe..

Mawar_berduri said...

Hohoho...nampak sagt sedap..huhu...letak la resepi skali ..muehehehehe :p

Hanis MY said...

eh bestnyaaa soto dah lama tak makan. Lya buat lah bisnes baking cam sesuai je...
p/s:hanis tag masuk contest
http://hanasakura-tomodachi.blogspot.com/2011/02/segmen-1-senyum-tak-nampak-gigi.html

ct odah said...

kak sy nk order kek lg blh?hahaa

White Bird said...

wah! serius aku jeles,sebab ko bagi kat odah je pun.. aku nk jugak ;(

rajin hang ni

YanaMIB said...

terbaekkk ah ko nyer red velvet..hahaha..mak aku pn buat gak weekend hari tu..tp idak la secantik kapkek ko..huhu..nnt soh mak aku tgk blog ko laa...kehkehkeh~ =P

lalink7 said...

Lya..anta sebijik dua weekend depan..gilerrrr ahh nampak macam sdapp..waaaaaaaaaa

DrSinga said...

Serius nampak sedap dan cantik!!!!
Tangan kau memang ada umph la...

:: Zanna :: said...

yum!!..yum!! sedapnya :)

mEiZ SHA said...

nakkkkkkkkkkkk cikit..bg laa resipi lya sket.>:)

rATu kEBaYA said...

soto tu jangan lupa antar rumah akak..

macam senang je tgk lya buat kek ni