Sunday, February 27, 2011

my weekend lah


berseorangan weekend ni
semua orang takde kat rumah
pergi chini, mama punya anak buah kahwin
aku tak pergi sebab sabtu keje. takpe, dah kirim hadiah, wakil lah tuh. hihi

pagi ahad kemain awal dah bangun okeh
entah kenapa mata set awal plak bangun kan
kol 5.30am dah terjaga. tak tau nak buat apa
lantas tengok ini




hantu kak limah, tak muak2 okeh
best kan. aku sookaa
sama lah macam cite zombi dulu
asek mengadap je kat you tube


eh! apa projek kita ahad ni ek?
mesti lah nak masak2 kan
hihihi



wah siap rebus ketupat segera ni


nak masak rendang lah !! hihi
ntah apa mimpi nak masak rendang ni
tiba2 datang lak mood nak feeling aidilfitri


lepas siap2 sarapan, basuh baju segala, moh le kita ke dapor
he'eh


rendang biasa je. tak pedas sgt lah. pakai 10 biji cili padi je. and tambah cili kering sket
penat hokeh buat rendang ni. dah lah nak keje kacau selalu
so amik kerusi, duduk depan dapur tuh, kacauuuuuuuuu





kerisik. malas nak buat. beli je yang dah siap




ni kira macam pewangi la. sebab dia kan bagi wangi and penyedap rendang
daun kunyit dan daun limau purut




hoyeah dah pekat, boleh masuk ayam. pakai ayam sekor aje ye




agak2 ayam dah masak tuh, bleh lah masuk daun kunyit dengan limau purut serta kerisik tadi
garam jangan lupa ye tuan2





okeh masak la ikut kesukaan korang
sape suka kering, masak lama2 sket
kitorang suka ada kuah sket2

resepi amik kat blog Ummi. hehe
biasa la kita ni masak sentiasa je kene ada rujukan kan
kita belom pro lagi. hukhikhukhik




saya lah si pemasak itu
boring hoih tak tau nak buat apa
tuh yang masak rendang
nasib tak over bakar lemang ke apa
bleh raya terus
silap baju raya je takde
hakhakhak



lets klik !!

12 comments:

cutefroggie said...

woit makcik!apa ke he rendang sgala bagai ni.....bagus2...ada yg usha2 nak wat menantu dah tuh!

Amy Syaquena said...

perghhh sodap pasni leh anta sini sikit...

Myra Jay said...

Wahh!! Rajinnye wat rendang :) MJ suka rendang ayam.. :)

Nashays said...

selamat hari raya...faham tu..kengkadang tekak die cam ngengader sket

DrSinga said...

ai laike Abi Hurairah !!!
:)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

adui...da la lapar..nampak rendang sedap ni tru sbunyik2 perut :P

ct odah said...

eee comel la tukang msk tu..hahaha

niesz said...

sedap nye..terliur niesz tgk..ehe..

YanaMIB said...

gila rajin ko msk weiii...eh nnt aku nk berkursus msk dgn ko lah..bley?? =P

makdara TERdiva said...

pergh!!! ini mesti yg tukang makan tu ct odah..
larikssss!

miss nina said...

nape semalam sis tak meset2 lya. tidak leh makan2..nyum2

hahaha

lalink7 said...

wauwii...tgk macam sdappp...agaknyaa sedapp kott..rajin la Lya niee..hehehhe