Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

yaaa bertemu kita lagi dalam segmen yang di anjurkan olehhhh Ben Ashaari
apesal aku rajin sangat hari ni? sampai 2 kali update
sesuatu yang luarr biasa. haha
biasa lah, aku nampak lalink buat segmen ni, aku pon nak mengikut. hehe





and as usual, kene jawab soalan2 lah ye

Sila ceritakan latar belakang anda ..

Nama di beri Nurfadzliatul Aini bt Kamarudin. people used to call me Along (among family members & friends) and among bloggers/chatters, Lya. Lahir pada 5 oktober 1987 di Hospital Bersalin KL. tapi lebih kurang masa umur aku 4-5 tahun, pindah ke Melaka dan menetap di Melaka sampai lahhh sekarang. Ayah aku memang local Malaccans while my mama is from Terengganu. so aku ni konon2 mix melaka terengganu. nak jugakkk mix kan

dan paling penting !! i am single and available. please take note. haha. i love to cook. novel is my passion. favourite colour: black, maroon and dark purple.



Profesion anda sekarang

currently working as project assistant at one of developer di melaka. bulan 5 ni genap 2 tahun aku kerja kat company tuh. aku bermula sebagai general clerk je dekat company ni. last year baru naik pangkat as project assistant. i have to deal with consultant, doing submission of new project development, handling piling (from ordering to claim and bla2). buat piling adalah paling tension. terutama bila claim datang and kita kene check sama ada tally tak yang kita order dengan contractor guna kat site

tapi sekarang tengah cari2 jugak if ada peluang kerja lain. rasa macam dah lama je kerja dengan developer. nak jugak tukar angin kan



Blog favourite anda..kenapa?

blog palinggg favourite off course lah blog memasak. paling suka pergi blog Kak Hana dengan kak Madiha. dan off course lah blog cik mat gebu

lain2, aku suka blog yang cerita pasal makan. macam blog peejburhan, kog, rihanna idzmi

ish kalau nak senarai memang banyak la.



Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?

ish ni macam sensitif je nak cakap kan. tapi dah kata pendapat. so cakap je la
aku paling tak suka blog yang banyak blink2. cursor blink2 la apa la. mak ni mata tua nok. tak ke silau mata aku kalau nak baca entry aok tuh, dok terkebil2 cursor aok tuh hah. hah lepas tuh, kalau cursor tuh, siap ada yang ikut2. macam kalau kita gerak cursor tuh, ada bintang2 yang ikut tuh. isk aku rasa macam susah je nak gerak cursor tuh. eh banyak songeh ek aku. sepak laju2


Impian anda terhadap blog anda..

saya harap blog saya ni tak berat ?? haha boleh tak itu impian aku. saya nak memberi kemudahan kepada pembaca saya yang tak seberapa ni. kadang2 rasa macam blog saya ni senang load. tapi kadang2 macam berat. tapi tolong jangan suruh saya buang link2 blog memasak tuh. saya sayang okiess. haha

oih xde lah. impian sebetulnya, saya harap dengan blog yang tak seberapa nak meletop dan glemer ni, dapat mencari teman2 baru, bertukar2 resepi, hahahhahaha. cari jodohhhhh. uhuk uhuk uhuk

sudi2 lah ye berkawan dengan saya yang bernama lya ni. saya memang camni. mulut ada sket kepuakaan tapi hati baekkk punya. hahha



ok yang belom join boleh join. tutup tengah malam ni (15/3/2011)


lets klik !!

13 comments:

DuniakuAbstrak said...

jadi bLog resepi makanan terungguL weh!

cutefroggie said...

gigih la mokcik ni layan abg ben 10 tu...

cutefroggie said...

makcik..tlg ajar camne nak letak iklan kat bawah entry...lupa daaa

lalink7 said...

tahniah Lya...hehehe..pengaruh kuat aku berjaya suruh buat segmen bro ben nie..hehehehe

aku pun hrpan sama..hrp blog aku tak berat...hehehe

rATu kEBaYA said...

meh berjodoh dengan anak buah akak...

niesz said...

kite sebaya yer, ehe..niesz lahir pun kat kl, HBKL..wah!kya pndai masak ek, niesz kalau yg complicated sgt tu, niesz tak tahu sgt masak..haha..

YanaMIB said...

aku pn syok bc ko cite psl masak²..haha..eh klu ko tkr keje jd chef xmo ke..pengganti chef wan ke..pffttt~ gila tinggi harapanku padamu =P

Amy Syaquena said...

wah pasni leh la share resepi2 dengan amy hehe..

mrsazrul said...

salam..org melaka dtg membalas kunjungan.. :)

Fairus Bin Mamat said...

MENJENGOK BLOGGER MELAKA.. :)

Opah Kentang said...

Hai.. Opah pun melaka mari.
ehehee.

Balas kunjungan cik lya.:)
masak-masak makan! memang best kan?

Kei Seichi said...

orang melaka datang melawat blogger melaka...
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

pRiNCe said...

selamat berkenlan...:)
prince blogger kl...
jom jadi member nak?
:)