Wednesday, March 16, 2011

Contest Seunik Namaku

amboi2 sedap je makcik ni tag aku pastu panggil aku makcik?????
sangat tak vogue tauuu
tsk tsk tsk

so entry kali ni nak jawab tag makcik azlina zainal
dia tag aku untuk join contest seunik namaku yang dianjurkan oleh Blog Secebis Bingkisan


klik banner untuk ke blog penganjur

syarat-syarat contest:

1. Buat satu entry bertajuk "Contest Seunik Namaku"
2. Mestilah jadi follower teratak buruk zie ni ek..kalau tak nak pon tak pe.
tiada paksaan..tapi kalau terlepas sebarang update jangan salahkan zie OK..
3. Letakkan banner yang comey kat atas tu dalam entry korang OK..
4. Letakkan 1 picture korang yang paling comey/hensem. Pastikan tu picture korang Ok jangan letakkan picture orang lain plak.
5. Then, korang bagitaula nama korang yang sebenar..Lepas tu cerita la apa-apa pon mengenai nama korang & apa yang uniknya/istimewanya korang.
6. Tag kan 3 orang kawan-kawan korang & pastikan dia tau OK..
7. Last sekali jangan lupa postkan link korang kat ruangan komen entry ni..



ehem2 ini lah saya. malu-malu kucingggg. hikhikhik
tamparrr sedas


nama di beri oleh mak dan ayah adalah Nurfadzliatul Aini bt Kamarudin. family2 dan kawan2 mostly panggil along lah. sebab aku anak sulong. nama gedik2 adalah Lya. hahaha. Lya panggilan kawan2 alam maya. tapi actually masa kecik2 ada je sedara mara panggil lya. siap tambah, panggil liya liyot. hampeh. among colleagues kat office panggil aini. sebab mostly chinese kan. so panggil aini lah senang. and dulu2, masa zaman tengah hangat berskandal mandal, ada plak panggil aku nur. what?? nur?? masa tuh ye la ala2 senyum simpul orang panggil nur (pitammmm). skrg tak lah ye

dulu aku tak tau apa maksud nama aku. yang aku tau nur = cahaya. pastu aini = mata
and then masa kat uitm, masa sem 3 kot, seorang lecturer aku, dia ajar Islamic Law of Property, nama beliau Dr. Ahmad. dalam kelas dia selalu panggil aku "fadzliatul aini" dengan lenggok macam arab ok. gila tertawan. hahaha. ntah macam mana one day dia bleh cakap maksud nama aku. dan maksud nama aku adalah 'Cahaya Kelebihan Mata Aku'. wahhh. maka sila jangan tertawanlah dengan renungan aku ye. kih kihkih

off course lah kita mesti bangga dengan nama kita. nak2 bila nama kita mempunyai maksud yang baik dan indah. oleh itu, kita pandai2 lah bawa diri agar nama kita tuh sesuai dengan sahsiah kita ni. jangankan nama dah sedap2 mak ayah bagi, tiba2 perangai nauzubillah.


itu je lah salasilah nama saya. wah salasilah sangattt lah kan. nama saya tak la unik, tapi alhamdulillah itu lah nama saya. maksud yang baik, cuma saya je kadang2 baik kadang2 ada lah datang perangai merepek. biasa lah tuh. hihihi

ok skrg tiba sesi tag!! maka saya yang bernama seperti di atas dengan bangganya nak tag........


siti raudah bt ahmad
cik nina saidin
cik aina mardhiah


contest akan berlangsung dari 7 mac sehingga 31 mac


lets klik !!

13 comments:

Amy Syaquena said...

eh sama la kita amy syaquena bukan name sebenar , itu panggilan masa amy uat modelling dulu dan semua rkan di alam maya kenal dengan nama amy.sebenarnya amy tu dari name hubby hehehe...

Dyna Yvonne said...

hoish nama ku ada.haha.oke kali ni nk try join.hehe

rATu kEBaYA said...

nama akak ni esah unik tak? ke classic..

eiffel said...

jap ea..

fadliatul - kelebihan
aini - mataku

cenggini ke?

cutefroggie said...

kelebihan mataku..woooo...bahaya la makcik..kang ketumbit!!!hahah

niesz said...

gud luck lya, cun la pic tu..ehe..

ct odah said...

cait...ade name aku...nti aku curi mase bt ini tag...

sahromnasrudin said...

selamat berjaya ya..pic tue dah ok...mmg superb la....

lalink7 said...

sdapnyee maksud nama Lya..tp sebut mcmane pun mesti ade orang nak kutuk xpuas ati mcm entri terbaru kite..

hukhuk =(

zie said...

salam...hai!! dtg bace entry ni..thanks ek join!! sedap nama dia..naik berbelit lidah nak sebut. hehe btw gud luck k..

zie said...

salam..hai! thanks ek join..selamat berkenalan..sedap la nama dia. gud luck ek

A.s.t.i.n.a said...

wahh lyaaa.. lawolah..


blog astina masih cuti

EYQASARA said...

uniknye name.. ;) salam kenal..