Monday, March 28, 2011

membaca amalan mulia

aku sangat suka membaca (tapi aku tak suka baca sejarah. hihi)
tapi yang paling aku suka dan cinta off course lah novel
kenapa aku suka novel? kenapa eh
aku pon tak tau
mula berjinak-jinak dengan pembacaan novel seawal di Tingkatan 2
masa tuh member kelas yang ala2 sotong bawak novel
so aku pinjam. best pulak
lama2 ketagih. asal ada novel baru, sume pakat pinjam
yela masa tuh nak beli off course la xde ongkos kan
so rembat je member2 punya

start form 4/5, baru beli novel sendiri. beli sket2 la
and masuk matrik, novel di tinggalkan sebentar
mana ada masa nak baca novel zaman tuh.
masuk uitm, baru datang mood novel balik. tapi slow2

and skrg dah kerja, rasakan
kalau masuk Popular bookstore tuh, tak beli 1 novel tak sah
dalam sebulan, at least 1 novel mesti beli
tak tau lah kan. kot orang bujang2 dan bersendiri ni xde keghoje, so layan novel
tapi tak jugak. dah minat kan

and sekarang, novel memang melambak2 la
tapi jarang bagi orang pinjam. kecuali member2 rapat
aku sayang ok novel aku
kalau hilang, rasa nak meroyan je

sekarang ni, kalau pergi bookstore, pon rasa nak meroyan
yelah. publisher novel pon dah bertambah
novel2 yang best pon berlambak
mau tak meroyan nak beli mana 1?

kalau dulu aku stiff je dengan Alaf21
sekarang dah maniac dengan KakiNovel
but still setia jugak dengan Alaf21. cuma kita pelbagaikan lah. hihi

eh sekarang aku tengok novel terbitan KakiNovel best2 kan
last saturday, aku pergi Popular
merasa la nak marah
sebab hujung2 bulan sah2 poket kempis sket
novel keluar pulak best2
rasa nak angkat 2-3
tapi kang lari bajet, merasa la isi fuel pakai pasir
so tahan2 je lah ye. tunggu gaji hari khamis. wehuuuuuuu



ish ish ni baru 1 rak
ada berapa rak novel dalam popular tuh
mana lah aku tak meroyannn



hasil. beli 1 dulu. baru baca sampai bab 3. ok novel ni best. baru baca sampai bab 3 tapi aku dapat rasa la flow novel ni best. haha amik la aku ada instinct tau


so untuk April, setelah menggodek2 kakinovel.com dan baca summary novel2, maka ini lah list novel saya untuk April








yeah nampak tuh.. ada 3 ! maraton novel la gamaknya. tak keluar bilik lah aku nanti.
oh ye if nak baca sinopsis dia, boleh pergi kat kakinovel.com


cepat2 lah buku2 ni sampai kat popular melaka ni. tak soba den nak boli eh



ni plak menu minum petang semalam. muffin coklat kukus resepi kak hana. ish aku ni kalau buat kek ke muffin ke sukatan gula tuh aku tak ikut betol2. aku kurangkan sket. tapi muffin ni, kene ikut sukatan gula dia betol2 la sebab aku rasa kurang manis sangat plak kan. tapi ok la family aku ni tak bleh manis2 sangat

ok itu aje update monday. sambung kerja. kerja banyakkk

note: i hate mOndayyyy


lets klik !!

15 comments:

rATu kEBaYA said...

lya.. semalam akak baru beli novel Doctor cinta.. malam tadi baca samapi jam satu.. lepas tu tak leh tahan dah.. kalau ikutkan mau tak boleh buat keje hari ni..

YanaMIB said...

gila la ko..last novel aku baca kn cita bukit kepong..tu pn sbb nk jwb SPM..klu x mampuihhh buku tu jd makanan tikus je kt rmh..kehkehkeh =P

lalink7 said...

gimme 5 Lya..aku pun penggemar novel cinta cintun jugakk..hahahahah..

sempat lg upload cupcakes ek? huwaa..aku lum makan lg..adehh

Amy Syaquena said...

Amy suka juga baca novel cuma sejak dua tiga bulan ni dah tinggalkan coz x de masa sangat la huhuhU~

en_me said...

rajinnyerr wat keje.. ehehe

makdara TERdiva said...

akak geram tul dgn lya ni..buat kek menjadi jer..meh petua sikit :D

qin said...

sye pon ske gak bce novel,klau yg norhayati berahim tu mmg xtinggal la..
tgkap leleh tgok cupcakes kt ats tu..hehe

ct odah said...

ha bgs2...bli byk2...aku tukang pnjam..haha

Mak Su said...

nnti bc ler novel maksu ek. masalahnya, ia utk kanak2, nipis jer.... baru nak bermula berjinak2 ;)

DuniakuAbstrak said...

kalau best..tebal 20 inci pun aku redah

Cutiesifa said...

baru nak suh awk wat entry pasal novel pilihan..hehe

sy pun suka sgt novel.sentiasa akan ada novel yg belum dibaca esp yg cinta2 lah :D

eh M.A.I.D dah kuar novel upenya..x tahu pun..sy ikut novel nie kat penulisan2u..

akan ku cari 4 novel2 ini :) thanks ya :)

niesz said...

wah!mmg minat betul ngn novel yer, dulu niesz mmg minat, boleh kate hantu novel, kadang2 novel tu smpai 3 4 kali ulang..hee.tp skrg mcm dah kurg sikit, skrg minat bc blog org..ekekeke...

sahromnasrudin said...

BACA NOVEL MMG BEST..kita leh berfantasi dengannya kan

mEiZ SHA said...

xnak novel..:)
nak muffin je...heheehe

miss nina said...

nak muffin tu lya
sis nak buat muffin next week, haha

kita pun suka baca novel.. layan betul.
boleh exchange novel?