Tuesday, March 22, 2011

on tow : dengkil and senawang

sorry. tak sempat nak update. sabtu seminar. balik seminar terus pergi KLIA
balik dari KLIA, maka bermula lah tragedi yang membuatkan aku rasa nak maki selama sebulan
di pendekkan cerita, balik dari KLIA, kitorang dan sedara mara yg lain pergi R&R Dengkil nak membedal satay kajang

selepas perut kenyang suka hati, maka aku kembali kereta
aku, adik perempuan dan makcik menaiki kereta waja. ayah aku naik kereta lain. dan sedara mara lain sume dah nak balik destinasi masing

aku start enjin, dan pergi depan kereta nak buang sampah (depan kereta ada dustbin)
dengan amat terkejutnya! (terkejut la woi!) aku melihat minyak bergelimpangan di depan kereta
maka aku amat cuak. sebab group2 family yang lain dah blah !!

lantas aku call bapak aku. dan sedara2 lain. dorang reverse. sebab dorang dah keluar dari R&R lebih dulu dari aku

semasa menanti group2 family datang, datang 2 ekor makhluk legam (serius aku benci makhluk ni!!). datang bertanya "kenapa kak kereta rosak ka"

dia dgn konon concerne cek kereta. makhluk legam kata "kereta kakak tiub minyak gear bocor. nak baiki saya boleh baiki"

ok wtf. aku dah agak benda ni. memang kene sabotaj punya. lantas aku jawab kepada makhluk legam "xpe. kejap lagi sedara i datang dengan tow"

and kereta tow sampai puchong, ke bengkel cousin punya kawan. mekanik kata, tiub minyak gear kene potong. and dia tunjuk tiub tuh kat kitorang.

yes. memang di potong. makhluk legam lah potong kan. sebab aku mmg dah rasa kene sabotaj masa tiba2 2 ekor mahluk legam tuh datang kat kete kitorang

tow : RM 180
mekanik : RM 150




sila berhati2 ketika meninggalkan kereta anda di hentian rehat. tak kisah lah mana2 lokasi pon. parking di tempat yang ramai orang lalu. atau if nak tinggal kereta kat tempat jauh sket, make sure ada orang dalam kereta





kemudian, dah setel sume. ahad petang nak bertolak balik Melaka. setelah 1 jam perjalanan, sewaktu di highway area senawang, terdapat 2 mamat motor bagi signage. tunjuk2 kete kitorang

berasap ok !!! asap hitam plak tuh
mintak maaf la sape termakan asap hitam kitorang ari tuh

pendek cite. ktrg baru kuar kete. baru bukak bonet depan. mekanik datang.melayu. tiba2. cakap gini2.

siap cakap "kak kalau plus datang ckp akak dah ada mekanik. plus ni pon rasuah je"

ye rasuah. bapak kau rasuah. kau pon sama menaya bangsa sendiri. bangsat !! makan duit haram kau sampai mampus

dia bwk ktrg p bengkel.kereta kene tinggal kat bengkel kat sana.

mekanik godek2. gear box jahanam(kete auto). kene tukar 1 set. total cost RM 3400 (include gear oil bla2, workmanship bla2).

tiba2 org bengkel tanya, tow dah bayar. aku cakap semalam x bayar. and dia kata, tow RM 100
fuck! melayu tuh kata tow RM30 je. babi kau kan.

aku cakap yg melayu tuh kata RM30 je. dia kata melayu tuh bukan pekerja dia.

ok aku dah faham. mungkin jantan tuh introducer. ko bawak org p bengkel, kau dapat duit. yes. semoga kau tak selamat sampai mampos syaitonnnn








ok aku sangat tension masa ni








pecah air ketubannn







maka nak tau apa kesudahan?
kesudahan adalah bapak aku dah bengang dengan kete waja ni
lagipon waja dah nak habis bayar bulan 11
ada balance dalam RM4500 lagi

kesudahan dia?
jual waja
aku plak angkat kete baru
sebelum waja mengada2 buat hal
mari kita tamatkan di sini


kereta apa? lain kali story
mau baca novel
dat daaa

lets klik !!

11 comments:

cutefroggie said...

sgt2 simpati...tapi ending crita amat bagoss.....jgn lupa update kete apa ekk!!!

lalink7 said...

nak tau nie kete ape nie Lya...agak2 same ngan kete aku tak? tapi kete aku murahh jee..ahaks..

YanaMIB said...

pehh mmg very obvious kut dorg sabotaj kete..isk naseb famili ko xblah lg kn..bahye dow..mesti dia dh aim kete ko dari jauh..akn ku remind famili aku psl ni...gila la manusia² durjana nih..kikis duit org..ingt kita buat duit guna air liur agaknya..hehh hehh~ =__=

hikmah dari kejadian..ko dpt kete baru..yeayy! ^_^

rATu kEBaYA said...

dek.. repair semua tu pun dah dekat nak sama dengan hutang waja tu.. aduhai letihlah kalau kete buat hal macam ni

ct odah said...

ye aku sokong kate2 si yana...hkmah dsbliknye...saga will be yours..and us...hahahhaa

DrSinga said...

Inspira Beb!!
cantik!!
:)

¶A.K.I¶ said...

nasib baek tengah BERDUET wehh!!!
adess.. gila la...
gear box prob tu payah..
dr ganti gear box.. bek buat downpayment kete baru!
huisshh!!
saba lya oii..
dugaan gila! tp mmg celaka la dorang ni.. ptot repot plus!

niesz said...

mahal giler byrn die yer, kalau niesz pun, abis je tempoh byr tu, tukar je keta baru, kang buat hal lg, mahu melayang lg duit..

miss nina said...

salam Lya.
sis simpati dengan Lya sekeluarga.
rasanya Lya patut buat report polis sebab kes sabotaj.

hal safety tak patutlah orang kita /sesiapa sahaja buat main-main atau fikir untung dengan susahkan orang.

btw, sis nak minta izin ambil entri ni n copy dalam forum kereta procc (proton car club), nak tgk ape reaksi kwn2 dan cadangan dr diorg,boleh?

sahromnasrudin said...

assalamualaikum lya..trime kasih..awak telah memberi ilmu kpd saya kerana saya kerap gunakan hiway....

saya cadang amek perodua myvi baru yang bakal launch bulan 9 nnti..krete perodua tak banyak kerenah cm proton

jedi said...

sabau je la...memacam ragam..