Monday, March 14, 2011

SEGMEN : BEN ASHAARI SOAL CINTA

aku tak pernah join segmen yang Ben Ashaari buat
tiba2 ni rajin plak bila tengok Lalink join segmen
plus macam menarik je topik kan. hihihi


sila klik banner untuk ke blog Ben Ashaari


saya adalah perempuan, maka kene jawab soalan2 seperti berikut:


1. LELAKI pilihan anda ?

pilihan saya? yang boleh menerima saya dan family, ada kerjaya yang tetap, pandai buat joke (sebab aku suka gelak macam cik ponti), tak pendiam (aku tak bleh la dengan orang senyap2 ni). dan yang paling penting, boleh membimbing saya ke arah kebaikan (memandangkan aku tak berapa nak baik kan). huhuhuhu


2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?

tak perlu !! nanti orang lain tengok aku jeles !! seksi dalam bilik takpe. hahahaha panggggggggg

ok serius. seksi biar bertempat la. tak payah la nak tunjuk dada kat orang lain. tapi bagi aku la kan, lelaki if dia sexy dengan cara cakap dia dan renungan dia. fuhhh can die ok. macam fahrin ahmad. renungan dia... mak pengsan nyah

tiba2 masuk fahrin ahmad apsal??


3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?

eh tak semestinya kot. depends pada individu itu sendiri. andai dia rasa dia lelaki yang bertanggungjawab terhadap pada pasangan dia, maka pengorbanan itu perlu. perempuan pulak, jangan la ambil kesempatan kalau lelaki tuh dah berkorban untuk dia. so kene aci2 la ye. be fair and squareeee


4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?

oh tidakkkkkkk. aku pentamak. tak nak ok share2 ni. hahaha takpe lah aku taknak payung emas tuh. hahaha

hurm kalau aku lah, aku tak rela kot. kenapa mesti bermadu? alasan apa ek dia nak bagi kalau dia cakap dia nak bermadu? mampu zahir dan batin? tak payahhhhhhhhhh.. cukup2 lah 1. yang kita boleh setia, kenapa tak dia kan?


5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?

ok bab ni ye. kena face to face, antara lelaki tuh dengan wanita yg lain tuh. so lelaki kene jujur masa tuh. buat pilihan. bagi sebab kenapa plak bleh wujud si wanita lain tuh.

kalau aku, kau cakap tak nak, aku lepas. kalau cakap nak dua2, sorry, biar aku blah. belum kawen dah macam ni, lepas kawen ntah apa lagi plak kan. wah emoo


6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?

rasanya2 ni sama je kot. nak kata laki je curang, tak jugak. ada je perempuan curang. itu lah, depends on masing2 la kan. aku tak pernah curangggggg. huk huk huk huk


7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??

ini pada pendapat dan pengalaman aku lah ye. aku rasa perempuan kot. hihi
sebab macam aku la, aku dah putus dengan ex-bf dulu, lama weyh. 3 years back kot. sampai sekarang aku takde pengganti. eh tapi aku tak setia jugak. aku selalu je cari2 kan. berkawan dengan laki2 lain. tapi.... tsk tsk tsk... sume tak masyuk tau. mencik. Bro Ben tolong cari sorang untuk saya. ngeeee


8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?

masa aku couple dulu, yes i am. tapi tuh la, kita belajar dari masa lepas. so insyaALLAH, lepas ni tak kot. hati aku macam keras je. macam masa skandal2, takde plak aku nak cemburu

eh tuh skandal lain la sengal!

eh aku ada skandal ke??? pffttttt



lets klik !!

14 comments:

YanaMIB said...

gila la ko pn join..ni mmg dh tahap x sbr nk dpt menantu nih..eh slh =P

ko nk join da club skali dgn aku kan kan kannnn...hohoho~ ^_^

eiffel said...

kemain tau korang...

ni dpt pe adiahnyer?

cutefroggie said...

makcik...layan sgt la si ben 10 tuhh..hahah

Dekcik said...

jom kite bertukar pendapat =)
dari blog abg ben
macam2 jwpan yg ade...

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Fuuyooh said...

sua sue gud morning.. sua sue gud morning.. istimewa raja.. hehehe

salam kenal..

akuwanblur90 said...

hati keras boleh dicairkan
semoga berjumpa seseorang yerk..

ziaah dr blog BA

Kak Aya said...

datang bacapendapat tg cinta

jom daang ke blog kak aya juga

niesz said...

ehe, lepas ni mesti rmai yg isi borang sbb dah tahu ciri2 yg lya nak..ehehehe...

sahromnasrudin said...

wah!!! dh nak sampai seru ke?? sy tunggu layangan kad tau :-)

lalink7 said...

ahaks..thanks bgtau Lya..

huhuhuh..cemburu butassss niee? jgn cemburu yee..lelakii nie cerewet sikit..hehehe

yetak? smoga jumpa jodoh yg telah ditentukan scpt mgkin Lya.. =))

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan

macam2 pendapat tentang cinta
jom baca pendapat saya jugak!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

Kak Aya said...

datang baca pendapat tentang cinta.

makdara TERdiva said...

mesti trafik jem terus blog ni lepas masuk segmen Ben..
dah dgr2 bunyi kompang tu..hihi!

solo molo said...

macam-macam jawapan ada...
ser0nok baca...



salam ziarah dari segmen s0al hati En Ben...