Monday, March 14, 2011

turns to 52

ish dari hari khamis blog sepi. punya pemalas
bukan malas okies. busy
lagipon semalam busy rumah buat kenduri doa selamat
dan busy khatam novel. eh kita dah beli novel baruuuu. nanti story

12mac hari tuh beseday ayah kita
yang ke 52 ! woo dah 52? bolehkah wish sweet 52 ? boleh kot. ngehehehe



small celebration je. buat anak beranak
beli kek bluberry choc
tapi sedih, sebab tak sesedap dahulu
tukang buat kek period eh?



aku buat puding laici. sedappp. tak manis sangat. sebab ikut tekak family kitorang ni yang memang tak boleh manis. resepi dekat kak hanieliza fotopages. tapi aku renovate resepi tuh sebab kalau ikut resepi dia bulat2, dia akan jadi lembut2 macam dadih, ni aku buat dia keras macam agar2 biasa tuh. sebab nak potong2 untuk kenduri sekali.




seperti biasa la, aku mesti buat ayam panggang punya. nom nom nom nom




my plate. tsk tsk teringat2 balik, macam nak bedal lagi. especially coleslaw tuh, makan sejuk2. hoih terbaekk




pulut kuning dengan rendang ayam ni celebration dekat office ayah kita. staff2 dia celebrate pagi sabtu tuh




yaaa kasi potonggg !!!




ni mama kasi. kemeja crocodile kot




from anak2. jam crocodile. apa ke dapat cap buaya je bapak aku tahun ni




ayah aku ni dah lama tak pakai jam. sebab dulu masa zaman dia dialisis kidney, tak bleh pakai jam sebab area tangan kan guna untuk dialisis. so jam dia merajuk kot, lantas jahanam. sekarang dah boleh pakai jam balik




lepas makan2 tuh, aku plak merajinkan diri godek2 buat kek untuk hidangan kenduri esoknya. kek alunan kasih. nama tak nak kalah. resepi mintak halal, ambik kat Am-Flora



dia actually basic butter cake je. tapi kau tambah lah 3 kaler, pastu kalau nak tambah perasa dekat kaler2 tuh pon boleh. misalnya, kaler kuning tuh buat perasa lemon ke. tapi aku xde ye, aku just letak kaler, then layer tuh serbukkan dengan serbuk koko. very the senang. sila buat !!


oh dah habis entry menunjukkan kuasa melantak kitorang. ngehehe
paling benci monday. sebab monday nak ke sabtu tuh, punya lah lambat
rasa macam bercinta lambatnya
eh tiba2 nak kait dengan cinta
tak seswaiii. ok sambung kijo deh !


lets klik !!

14 comments:

sahromnasrudin said...

selamat hari lahir utk ayah awak ya..semoga panjag umur , murah rezeki dan diberkati Allah SWT

Dyna Yvonne said...

woot woot.

pakcik epy belated bday.smga p.cik sehat sentiasa.

kepada tuan belog.
woooow.nak kek tu.mcm sedap.pos sket.haha.nak buat xde alat.

>_<

rATu kEBaYA said...

happy b'day to ayah... tumpang sekaki ye dek..

makanan2 adek mmg buat tekak akak basah tau... 44 kali telan air liur dah ni....

mEiZ SHA said...

sumerrr nyer sedap2 laa yang..:)
ni yang lapa nie..eppy besday ayah..:0

ayah ite sebaya laa yang..:)

miss nina said...

ehem..cinta lya?
lya cinta? oh..lala..la
selamat panjang umur dan murah rezeki pakcik. semoga sihat2 selalu

lya, butter cake tu, kalau mix kan adunan 3 warna dah boleh jadi kek pelangi tau :)

YanaMIB said...

epi belated pacek..dasat anak pacek msk msk utk pacek..sy doakan smoga pacek cpt dpt menantu..wuii mau besar prot menantu pacek sok..mana taknya ank pacek pro bab masak² nih..


eh ni blog lya ke ayah lya?? lalala =P

niesz said...

sedap nye mkanan2 ni. nk ckit ley, niesz geram tgk laici seketul2 tu, rase nk mkn je smue..ekekeke..

happy besday tuk ayah awak yer :)

Amy Syaquena said...

happy birthday to ur dad.. may god bless him always...

green said...

semoga beliau dirahmati Allah selalu..

lalink7 said...

happy bufday uncle..smoga uncle sihat sokmoooooooooo...suh anak uncle kawen cpt leh dpt menantu..hehe..tambah adiah bufday lg..heheh

lya..aku pun suke chef habieliza tue..populer die skng ek..

DrSinga said...

pakcikkkk!!!!!
anak pakcik pandai msakkkkk!!!

ct odah said...

OI...AKU TAK DPT KEK TU PUN....

Cutiesifa said...

happy birthday to ur father :)

kamu pandai masak!!!rajin masak lak tu..

p/s: agak2 bila period, kek boleh jadi kurang sedap ke?hahaha

makdara TERdiva said...

hepi belated befday pakcik..

hadiah buaya tu baek2 sikit.. :)