Thursday, April 14, 2011

anak yang taat


balik kerja muka toya
keluar dari kereta muka macam nak mintak penampo
bukan banyak kerja pon kat office
tapi mata berat sebab mengantuk


nampak mama depan rumah dok belek2 orkid
"ma masak apa?"

mak yang leka dengan orkid2 beliau lalu menjawab
"mama tak masak lagi. kakak masak la. masak nasi goreng je"

uuwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mentang2 bapak aku takde
hari2 makan nasi goreng
tsk tsk tsk tsk
note : ayah aku pergi sarawak bawak adik bujang aku tuh. pergi dengan team office dia ada apa ntah


lalu anak yang konon taat ni pon berfikir
"semalam aku dah masak nasi goreng tomyam, apa plak aku nak campak dalam nasi goreng hari ni"

bukak fridge
capai carrot, baby corn, ikan bilis, telor, kentang

ok !! masak nasi goreng black pepper dan sambal kentang !! yuhuuuuuuuu


sambal kentang feveret yours truly and family
hah adik2 aku yang kat perantauan tuh kesat2 la air liur tuh
aku tau peberet uolss ni
lagi2 kalau letak tempe kan
ni tempe takde stok
so campak je apa ada



black pepper clear fried rice
ewah nama tak tahan
sebab apa clear? sebab macam putih suci je nasi ni aku tgk
yela aku just guna black pepper yang dah blend tuh
kalau guna cili hidup ke, kicap ke sos apa2 ke ada la gak kaler kan
takpe ni suci okies. tak pedas sgt. sebab sambal kentang dah baekk punya pedas aku setting




makan nasi goreng harus ada keropok ikan
ish best keropok ni. sapo ntah beli
ke orang bagi? kalau orang bagi, nanti2 hulur lah lagi ye
ehek ehek ehek *gedik kau gelak melahhh*

eh korang plak santap apa malam ni


lets klik !!

13 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
pilihan motorsikal kupcai terbaik

uihhhhh ko memang rajin lerrrr... kata orang anak dara masuk dapur memang bila kawin nanti laki akan sayang sokmo... ye lahhhh jaga perut suami....

beb aku nampak selera ngan nasi black papper and sambal kentang fuuhhhhh muvelussss macam nak tambah sepinggan lagi lerrr....

DuniakuAbstrak said...

smlm baru makan kopok ikan

DrSinga said...

ko memang suka masak ek!


apesal 5 keping je keropoknya?
kedekuts!

sahromnasrudin said...

keropok tue kalau ganti dengan nuget pun sedap gak

YanaMIB said...

aku xmkn mlm..diet..lalala..baca boleh percaya jgn =P

lalink7 said...

sungguh berat makanan ini..say no to riceeeeeeeeeeee..heheheh

tmpoh diet nie Lya...uhuks..uhukss

Dyna Yvonne said...

hoih.sedap nye cik lya oit.lapo plak nengok nasi tuh. =)

man yusoef said...

hoi mcm sedap jek...sambal kentang tu kelihatan menarik

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

untunglah bakal suami sok!

hari2 makan sedap walaupun simple jer menu2 tu sume :)

eiffel said...

camtaek, ko wt aku terliur lagiii...... -.-"

eelobor said...

makan nasi goreng kalau takde keropok macam tak lengkap la pulak rasanya....huhuhuhu

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer

eeeemmm sodap nyerrrr... cam tu lah anak yang baik

Opah Kentang said...

KENTANGGGGGGGGG>..

Opah suke suke suke :)

makan ape2 pun tak pe..
janji kenyang kan? :)