Saturday, April 2, 2011

masak masak day

memang setiap minggu, weekend adalah paling yang di nanti
especially ahad la kan. tido lambat bangun tengah hari
memang nikmat. pastu merasa la dapat bebelan mama sebab anak dara bangun matahari dah garang2 gitu

eh tadi balik kerja, pergi tesco, singgah popular. as usual la, koman2, 1 novel mesti beli
tapi novel yang aku nak, tak keluar lagi
so beli 1 novel ni, tajuk dia cucur bawang & kopi o
baca sinopsis dia not bad la. nanti tunggu rajin aku study novel tuh



ni masa on the way nak balik rumah. ada excident dekat londang
haih tengok, aku depan sekali kan
menggigil la nak tunggu dapat jalan tuh
teruk jugak excident ni. remuk redam pesona tuh
tapi pemandu pesona x cedera. pemandu honda tuh cedera gak. tak leh jalan




balik kerja. zappp zappp masuk dapur
wah cik maznahhh nak masak apa tuh





ingat tak hari tuh aku buat entry tanya pes tomyam mana yang sedap
aku dah jumpa lah weyh !! tengok kat blog cik mat gebu
best jugak nak di bandingkan dengan pes instant yang lain
dah ada pes ni apa lagi, campak2 la bahan2 dia. yuuuuuu





sebelah masak tomyam. sebelah masak agar-agar gula melaka atau ada orang panggil agar- agar lumut kan




yummmm!!! my tomyam dah siap !!!
sedap la pes ni. aku suka
tapi kalau tambah cili padi sket, sure lagi sedap
tapi ni tak berani letak, sebab ayah aku nak makan sekali
aku kan anak yang baik. hik hik hik





and my agar-agar gula melaka
alhamdulillah menjadi ye cubaan ni
mula2 risau gak takut tak jadi 2 lapis kan
tapi ni okey lah. rasa pon tak manis sangat. sedap2 gitu makan sejuk2
oh ye resepi saya mintak halal, ambil kat blog cik mat gebu kat entry ini
siapa nak try, pergi la tengok resepi kat sana. memang sedap
clap clap clap

boleh kawen. ehem ehem
ada mana2 orang bujang baca entry ni nak jadikan saya suri rumah ??


lets klik !!

7 comments:

miss nina said...

adik Lya, hehehe..
akak nina pun masak tomyam ayam hari ni :)
kita buat muffin coklat, nak??

Arol Mubin said...

Nampak menyelerakan agar-agar gula Melaka tue. Arol orang bujang dan Arol baca entri nie tapi Arol belum bersedia lagi nak cari surirumah. ;D

Cik Mawar said...

wah wah ... cik lya kita dah berumah upanya rumah dia nie... lebih perempuan... gitu... wah cayouk cayouk... masak makin mantop.. he he he
miss u ciklya... :D

bunga said...

amboi..sedap nampak..xpernah g guna jenis tu..

sahromnasrudin said...

PCL tak adil..letak je pic tomyam..patut hantar kat cini sekali hehehheheehehhehe

YanaMIB said...

yes yes! aku dah kenyang..so x terliur langsung bc entry makan ko nih...wahahahahaha =P

pas kawen aku berguru dgn ko je la yeh bab msk² nih..grrr~

lalink7 said...

lapaa oitt pagi selasa niee aku nak pekena tom yam gakla nntt..