Sunday, April 10, 2011

sweet and sour


my weekend starts with something yang sour


mak uihhh sumpah masam weyh
berkerut2 dahi nak perabih
nasib la awok ni kuat masam gak
kalo tak sia2 aku simbah gula je kat mangga ni
tak pasal2 kene kencing manis kang




apa pulak minah ni nak masak
bertukanggggg je keghoje nye kat dapo
teman nak masak pengat jagung la bang usop wilcha oiii





teman ni hantu sagu
lalu teman gune le 5 sudu beso sagu hah





teman guna 1 tin jagung yang bijik2 tuh dengan 1 tin jagung krim yang guna buat apam balik tuh
sedap teman curi2 2-3 sudu jagung krim ni




teman guna setongkol kecik gula melaka masak dengan 7-8 gelas ayo
pas dah mendidih sket teman masuk le biji sagu tadi




pas dah agak2 mendidih and biji sagu dah masak, teman masuk santan dengan jagung2 tadi
teman guna setengah kotak je santan tuh
tapi ikut le. mengkome rasa le sendiri elok ke tak
cukup lemak manis ke tak ye
teman ni tak kuat manis
ala2 manis jagung kira okey le





ok udoh2 le tuh cakap perak (entah betol ke tak aku ckp). back to normal. hihi
ok dah siap, slurpppp penat aku tunggu weekend baru nak masak pengat ni
punya lama mengidam
padahal bila2 boleh masak
motif nak tunggu weekend jugak?




paling sedapppp patah2 kan biskut lemak and makan sekali dengan pengat
perghh hujan2 makan pengat panas2 suam ni memang terbaekkk
hurmm anyone?



hoih malam ni last trilogi cinta !! uuwwaaa
pasni dah takde drama best. tsk tsk tsk tsk
sunyi lah malam2 ku


lets klik !!

15 comments:

niesz said...

niesz baru tahu boleh mkn ngn biskut..waaah! ley la try lepas nie..

Mimis said...

Kat TV3 sekarang ada satu drama best.. ~ Sahara ~ :)

DuniakuAbstrak said...

T____T

kau selalu seksa batin selera aku

kucingorengemok said...

oh? makan dengan beskot? idea bagus ni!

☆aDihAys☆ said...

dpt resepi baru..biase wat pengat jagung xpenah plak letak jagung krim tu..pasni leh try...=)

☆aDihAys☆ said...

dpt resepi baru..biase wat pengat jagung xpenah plak letak jagung krim tu..pasni leh try...=)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
enjin wira enjin apa lepas jpj


uiihhhhh mmg selera bebenor aku melihatnya.... ni konform pas ni ramai yang salin resepi ko tu...



aku rasa kalau cecah roti potong sedap kut.... masuk peti sjuk hirup tengah harii panas pasti selera beb

eelobor said...

hehehe, dah lama tak pekena nih. ari minggu nak suh si wife buat gak eh. sedap nih

Amy Syaquena said...

sedapnya..amy baru tau boleh makan gan biskut , lepas nie boleh cuba gak la..

sahromnasrudin said...

ini resepi baru ke..siap ada biskut lagi...mmg sy tak pernah makan dgn biskut...

c-idah said...

huit rajinnya dia.....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yummy..yummy...nampak sedapppppp

lalink7 said...

Lya ~ hehehe..baru lepas makan pengat jagung nie minggu lepas..buat banyak giler dari ari isnin..ari khamis baru habes pengat tuee..hahahha..gile tak?

ehh..aku rasa cite yg ganti Trilogi tu mcm best jugak..heheh..

pot pet hus; aku ngah tggu filem ombak rindu niee..bile tah nak kluar

miss nina said...

UIKS.. ada kak limah ke sebagai tetamu jemputa?n hehehe

lya, kalau taruk ubi keledek pun boleh juga kan? mix n match

eiffel said...

mangga tuh kemain kuninnye, sampai kecur air liur aku, tp ko kata masam? -.-"


p/s :: klo ko free, aku ada wt cerpen kat sini.vote ler klo best.xbest pown kena vote.muaahaahhaaha

btw, take ur time.komen jujur sgt dialu2kan xP