Sunday, May 1, 2011

laut tenang tidak setenang hati


ewah rasa nak lempang diri sendiri laju-laju sebab buat tajuk ala-ala macam patah hati je kan
memang patah hati. patah hati sebab gaji tak masuk lagi poket mak dah kering nok
nak service kete pon tak menyempat ni. mileage dah 2ribu. mampuih

tadi petang pergi pantai laut
dengan my lovely cik odah
eh berita baik ! dia tak jadi pergi kerja kat LCCT tuh. yeayy
aku lah orang paling happy !!! takde la aku kesunyian sangap tiap2 weekend takde geng mengular kan
hikhikhikhik

pergi pantai ni memang bagus la
orang kata if ada masalah, tengok laut, hati mesti lapang
kalau line kat pantai tuh clear, jerit je kuat2
tapi tadi tak bleh lah jerit. kang ada orang kata kitorang merempan plak


kitorang pergi sampai kat hujung batu tuh. duduk situ dari pukul 3 sampai 5. dari redup sampai panas
terasa kejap je masa berlalu. memang best la dok situ. borak-borak. gelak-gelak




sini port selalu photographer datang snap outdoor wedding tuh
masa tengah2 lepak, ada datang photograper dengan pengantin
oh ye nama tempat ni Sungai Tuang
aku tak tau asal usul nama tempat ni, maka sila jangan tanya




she is my bff




masa duduk kat hujung ni, kerja kitorang borak merepek je
siap buat wish sambil pandang laut lepas
"saya nak pakwe. saya tak kesah dia macam mana. eh! kesah2. saya kesah dia kerja apa. rupa tak kesah. kalau dapat yang handsome, syukur". haha bangang je perangai kitorang ni
yang aku plak. simple je wish. "saya nak suami macam Harris"
ok siapa yang baca novel M.A.I.D tau la siapa Harris kan
warghh matiklah nak laki macam dalam novel. memang takdooo




"ombak menghempas bebatuan lalu terhasillah percikan air yang mengenai mukaku yang mulus hasil dari menggunakan VCO"
pitammmm statement ni




yaya i know. my eye bag is horrible kan. bulsit btol. and my bloated cheek. hurghhhhh
why me look soo ustazah bila pakai tudung ni
warghh terpancar keimanan
potong sket iman sebab pakai baju paras siku





oh ya. hari ni rajin baking. buat kek gula hangus
baguih punya bersarang. perap dari kol 10 pagi sampai kol 1. kol 1 baru masuk oven bakar
pastu khayal kan lupa kek dalam oven (sebab khayal berangan sambil baca novel M.A.I.D.)
merasa kek aku agak over cook sket. sket je la
tapak kek tuh agak garing sket. wahahaha . tapi overall sedap
mampuih masuk lift tekan sendiri namanya



lets klik !!

14 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

wah3...layan perasaan nampakkk..tp memang btol pun kalo kite pegi pantai hati kita rase tenang je.. :)

haiyaaa...bace novel pnye pasal smpai terover cook plak kek tu..xpe la yg penting sedap kan,*mcm tau je sedap bkn dpt rase pn..kihkihkih..

psst2..semoga hajat awk tu tercapai..hihihi.. :)

redza said...

hoh best tu lepak2 tepi laut sambil jiwang2 huhuuu

cutefroggie said...

makcik..how is ur progress dgn VCO?

Hanis MY said...

port yang best untuk lepak..cantiknyaaa teringin jugak nk g sana...uwaa dapnyerr kek tuuu

rATu kEBaYA said...

lya akak layan M.A. I. D tu sampai jam 3 pagi.. skarang mata takleh nak buka 100%... ngantuk betullah..

harris mmg best.. malam karang nak sambung balik novel tu

sahromnasrudin said...

pergh..kalau ada pancing, leh mancing sekali kan.....best tuer, kalau dpt panggang ikan yg kita pancing sendiri...

ct odah said...

bdoh ko publish kn wish aku..abis la 1 dunia tau..malu la aku cm ni..hahaha

eelobor said...

wah....layan2 lak nampaknyer...

Amy Syaquena said...

wah bestnya dah lame x lepak tepi2 pantai nie , dengar bunyi ombak , wah bestnya

DrSinga said...

meh nak picit sikit pipi ostazah tu!!
:)

miss nina said...

sukalah dia odah tak jadik g lcct, boleh jalan2 dengan odah. forever ever eh?

sis dah abis baca novel tu semalam :) :)
best jugak kan?

lalink7 said...

setiap entri mesti wajib ko tempek makanan kan? hehehehe...sdap2 lak tue..hehehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kenduri kahwin

Setenang air
Begitu wajahmu
Gelora hati di dalam
Tiada yang tahu

Sentiasa terukir senyum di bibir
Lindungi perasaan
Di balik gurauan

Namun dari riak mata
Kudapat membaca
Ada garis keresahan
Jiwa antara kita

Dalam gelak dan tawa hati terluka
Di dalam keriuhan
Engkau kesepian

makdara TERdiva said...

nak suruh MBPJ buat laut kat KD ni..senang sikit, bila tensen jer cari laut..hehe

ko ni dik, rajin btul buat kek..geraamm akak..