Monday, May 23, 2011

uitm pulau pinang

*read caption*


sampai pineng, stay hotel pearl view kat perai. sampai dalam 9.30 pm kot. check in pastu kuar balik cari makan. lapo


pagi sabtu 21may, siap2 nak p pendaftaran.



baba, izz and mama


baba and izz. his one and only son tuh. anak kesayangan. merembes bapak aku pas hantar anak bujang dia. da samo tinggi hah



cik abang paneh. ye panas berlengas2 okey. aku pulak tukang mengikut dia p daftar. mak ayah aku tak leh jalan jauh, so aku la ikut dia p daftar kolej kediaman. *sambil2 usha tengok senior2 uitm*. hahaha



punggah barang. nasib tak jauh parking dengan kolej kediaman. tapi okey la masa hari pendaftaran tak jammed langsung! masa aku daftar dulu memang sarat barat la parents hantar anak



the kolej kediaman. kolej baiduri. dia dok tingkat 3



budak laki ni barang mana banyak sgt kan. tapi adalah yang lain2 jugak. bantal tak di sediakan rupanya. so kene beli. pas siap punggah2 barang dia, jalan ke seberang prai jusco cari barang2 lain. sebab yang bawak dari melaka memang tak byk. bwk yang basic2 je



orang melaka yang dah jadi orang pineng untuk 3 tahun berikutnya




mula2 aku macam wondering, boleh ke masuk bilik dorang kan. yela sebab laki. sekali bukak pintu, 2 orang roomate dia dah membongkang ok. nampak sgt dah biasa dgn hostel. aku dah sibuk2 kemas locker dia, study area sume. siap gantung2 baju sume. buat partition dalam locker dia untuk letak baju2 and barang lain. almari kecik so kene la susun elok2 kalo x memang x muat. sampai ke toiletries dalam baldi aku susun. sebab dia ni memang first time dok jauh, so biar la aku susun sume. senang. plus minggu orientasi ni mana senang nak mengemas. kang 1 keje nak cari barang tak jumpa kan.



adik bujang yang sangat lah bapak aku rindu tuh. malam tadi aku tido dalam bilik dia. skali pagi tadi masa subuh bapak aku bangun, dengar bunyi kipas dalam bilik tuh, terus teringat anak bujang dia. merembes lagii. uhuhu ni pon bapak aku dah ber ura2 nak p pineng cuti skolah nanti. amboi over daddy



dah nak balik. tinggal lah dia kat pineng tuh. oh ye drama air mata jgn cakap. bab ni mak ayah aku memang terror. sebab first time anak bujang sorang tuh jauh dari mata. bagus gak dia dok jauh ni. memang psp dia aku punyaaaaaa. yaya nak download game kartun2. nyampah aku game dia sume lumba kete la, gusti la apo lagi ntah tak paham nak main

ok next entry update foods. yayayayyayaa


lets klik !!

7 comments:

DuniakuAbstrak said...

teringat zaman aku muda-muda..keh3

redza said...

xpe dok jauh2 pon...menuntut ilmu pon satu jihad jugak

rATu kEBaYA said...

sian si bapak.. asik merembes airmata.. anak pompuan dah biasa di lepaskan.. yang ni anak lelaki 1st time pulak tu.. mana tak rindu

eyes143.. said...

wahhhhhhhh ! penang2. saya duk penang ! ngeee. dia stdy cos ap ?

Nashays said...

lya, yg kat sini mebaca pon tetiba merembes air mata...uhuhuuu

maCy said...

jeles ada adik~

lalink7 said...

baiknye kakak Lya niee..hehehe..kalau xde susah jugak nak settlekan sume bnda siap buat partition lg tue...alahai..untung dpt akka camnie..hehehe(puji xde niat ni)

hmm..muka adik lya sbijik mcm baba lya..hehehe..