Thursday, July 21, 2011

ramai yang bantah

baru settle baca Oh Bulan!

hurm kenapa mereka bantah??
saya mohon copy paste dari Fanpage Kami Bantah Tayangan Perdana Tahajudd Cinta

"kami membantah jalan cerita dan gaya lakonan yang jelas menghina muslimat yang berpurdah..."


di Malaysia, perempuan yang berpurdah dan ustaz adalah role model kepada masyarakat. Segala tindak tanduk mereka dari sekecil-kecil perkara sehingga ke sebesar-besarnya akan diperhatikan.

Tahajud Cinta yang baru bermula bebrapa episode telah menayangkan character wanita berpudah dan ustaz diluar kebiasaannya.berpegang tangan, bermusafir bersama dan pelbagai lagi adegan diluar batas-batas Islam yang memeranjatkan penonton khususnya mereka yang berlatarbelakang agama dan yang berpurdah

Masyarakat akan mudah menjadikan drama ini sebagai dalil utk mereka lebih bebas bersosial.

"muslimin yang berserban dan muslimat yang berpurdah pun boleh buat, kire bolehlah kami buat mcm tue"..

masyarakat ada yang faham tentang islam dan ada juga yang jahil.Kami bertungkus lumus buat prog kemasyarakatan, edar poster dan risalah, tebal muka dimaki hamun dan ada juga dihambat dengan parang.Jangan kerana drama yang kononya mahu mengetengahkan realiti masyarakat menyebabkan golongan2 maksiat akan mendapat hujah untuk menegakkan maksiat yang semakin membarah di dalam masyarakat..

semoga kita semua mendapat hidayah dari Allah s.w.t
















aku tengok drama ni
baru 2 episod tayang
so far, aku layan je cerita ni
entah la. ke aku ni jahil xde sensitiviti ke apa kan. huuhuhu

apa pendapat uolss??



lets klik !!

10 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku xpernah lagi nengok citr ne.. tapi kalau btol la pae yang telah dipercakapkan tu, memang patut drama ni di ban kan.. seperti menghina islam jerk

Hanis MY said...

tak tahu pun pasal citer ni, yg dlm citer tu pgg2 tangan tu bawa watak dah kahwin ke belum?

rATu kEBaYA said...

herm.. bagi akak buat apa nak stopkan. realiti kekadang mungkin ada yang macam tu. tapi nikan cerita mana yang baik kita ambik dan yang buruk tu kita jadikan iktibar untuk panduan kepada jalan yang lebih baik.

SZ said...

aku suka tgh shah jaszle pakai jubah.
#melting. hehehe


lya, ada award untuk ko kat blog aku.
rajin kan aku agih2 award di petang yang dingin ini. hehe

KAMIHIDUP said...

tak pernah tengok.

ct odah said...

ala bkn dorg pegang2 tgn all the time...die terpegang je pn..tu pn blapik...bkn niat nk pegang..ape la..tak tgk btl2 ke ape..ala realitinye...mmg ade yg lbh teruk dr tu...terime je la knyataan...

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
generasi nissan sentra

EEEEMMMM ada tengok .... drama sekarang tak macam dulu-dulu... sukar diramal dan sukar nak tau apakah yang cuba disampaikan.... tu yang ramai yang tersinggung... bukan senang nak buat drama berkaitan Dakwah... banyak isu sensetif.. penerbit harus peka perasaan penonton

sahromnasrudin said...

susah nak ckp la, dik...atas kita camne kita lihat sesuatu perubahan itu huhuhuhhh

redza said...

aku xtgk pon citer nih

Oh Malaysia said...

orang malaysia ni cepat sangat melatah. jangan tengok yg buruk je pasal drama ni.