Sunday, July 24, 2011

siri menu


settle dah kenduri semalam
kenduri tahlil plus kenduri sempena nak sambut Ramadhan
update menu je lah. pemalas + dah mengantuk

sekarang kan musim durian.
so wajib la ada menu ni


kuih serabai, makan dengannn....




serawa durian !!! ok pengsan sekarang
sedap gila babs.. tapi tak bleh amik banyak
aku makan serabai 1 keping je
kalau ikut perangai buruk lantak, mampuih 2-3 keping aku bedal




menu utama
signature dish ni. kari itik by family member
menu wajib tiap kali kenduri atau raya





masak lemak cili padi pucuk ubi dengan ikan bilis tamban
thumbs up !!




Sweet sour udang. best best




ikan keli. haaa yang ni paling best
aku tak hadap lain la semalam
melantak ikan keli sampai 2 ekor cicah sambal belacan binjai
okey teringat2 sampai sekarang. pfftttt




ulaman kacang botor and daun selom



salted eggs



air tangan saya. *nak jugak bagitau*
wakakaka. dah ini 1 je yang aku buat.haha
agar-agar gula melaka



buah nenas. and ada orange and maggis jugak




eh ini menu aku ni
lauk ini namanya my ucuk demokkk
*geram2*
gigit2 telinga dia, cium2 pipi dia
*geram lagi sambil kemam2 bibir*
haha gilo




okey faktanya
bila beliau ada bersama saya, mulut otomatik akan jadi gitu

sekian.
nak tido, ngantok!
buhbyeess



lets klik !!

9 comments:

ct odah said...

terliur tgk serabai ngn serawa....

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip bersihkan lining roof kereta

OOHHHHH HHOOOOO MENU TU SEMUA MMG LAZAT BELAKA.... KUIH SERABAI NGAN SERAWA TU MMG CLASSS SEDAP WEHHHH...BANYAKKK LAUKM PAUK YERRR SEDAPPPPP NYERRRR....

TAUN NI AKU TAK DAPAT BUAT KENDURI MENYAMBUT RAMADAN ...

Ezad Skytech said...

waaahh..telan air liur kot bila tgk gambar ni...huhu~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

memang paling suka kuih serabai.. eh, betol ke name kuih tu kuih serabai.. xtau lak... hehehe

Hanis MY said...

wah ciri2 ibu penyanyang dah ada tu..
huwaaa serabai tu my fave tau pastu keli, ulam dgn agar2 gula melaka membuatkan tetiba rasa nak pengsan sebab boleh tgk gambar je takleh nk makan huwaaaaa....

Amy Syaquena said...

serabai tue amy x pernah makan la..sedap ke? rasa cam ner..

Umedia Network said...

Jangan lah update pasal makanan. habis rosak laptop sbb air liur meleleh. hee. Nice entry. huhu. :)

miss nina said...

lya, sedapnya.
asal la time2 tgk pics kat blog lya.
nak sikit :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

warghh...lapo....nampak sgt sedap semua itew ..termasuk mucuk demok2 yang kiut miut :P :P