Wednesday, August 10, 2011

Ayam yam yam Goleks

balik kerja tadi p Bazar kat Cheng
sebab adik aku bising benoo suruh beli ayam goleks
puas dia cari kat bazar area masjid tanah. dia kata takde
dulu ada ayam goleks kat Tanjung Bidara. sedap. dia pakai kuah black pepper
tahun ni takde plak. tuan nye tergolek tido kat rumah kot. ngee ~ ~



mama masak bihun ayam. sebab apa bihun ayam. sebab letak ayam besa2 buah mata kucing dalam tuh. and rendang kerang *wajib*. aku ni hantu kerang. kalau hari2 hadap ni pon takpe. and lagi 1 sambal kupang. fuhhh




rojak buah stone ! sangat sedap
bukan yang macam tokey kedekut letak timun dengan sengkuang je berlambak-lambak
yang ni siap ada epal hijau, jambu, nenas, mangga. fuhh terbaik. RM 2 sahaja. murah kan.




kuih-kuih aku beli kat Bazar Cheng
my favvy tuhhhh.. kuih tako
suka sangat. yang ni pandai orang tuh buat. tak manis sangat. sedap2 je






ni untuk adik aku yang over mengidam kalah mengandung anak sulung plak
ayam goleks. 1 ekor RM 16
mahal ke murah ek? ntah aku pon tak tau
tapi rasanya last year 1 ekor RM 14 je if beli kat Tanjung Bidara tuh
tapi yang ini pon okey. sedap. so takde la menyesal pas makan tuh. kihkihkih

apa2 pon, hamba bersyukur. Alhamdulillah
korang makan apa ye?

kepoh gila. *tengah hirup kuah laksa*. nyam nyamm

lets klik !!

19 comments:

redza said...

pehh ayam golek..puasa tahun lepas langsung xmkn..tahun ni igt nk cari sekor dua ayam golek tuu

Umedia Network said...

teringin pula. Nasib baik kat dapur ada ayam. Boleh makan. hee. Nak makan sekarang. byee. hee. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ayam golk kt bukit katil la sedap.. hehe.. memang terbaek.. kuah black paper :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nak rojakkkk.....nampak yummy2 :) :)

ChekNin said...

lya...
bestnya rojak tu... menarik jer nampak...
lya, saya teringin juga ke melaka sbb kwn sy buka kedai asam pedas kat melaka...
kalau sy pergi sana, boleh kita jumpa kan. Hehe

sahromnasrudin said...

adik..jangan buat mcm nie...terliur dh huhuuhuhu....
lama lagi nak buka nie huhuhhh

Amy Syaquena said...

rojak tu sama pulak macam hubby akan makan semalam..akak x makan sebab takut sakit perut..lya di melaka erk nt kalau akak balik kampung di sana leh la akak jumpa lya..

YanaMIB said...

murah la sekor rm16..kt sini yg femes ames glemer gila org bratur pjg start dr kul 4pm harga rm25 sekor..haha aku pn pelik apesal ramai nau beratur wpn harga mencekik darah =.=

Kapten Atok said...

sedapnya lauk

Fadzli Amir said...

Amboi sedap2 nye..tghari ni menjamu mata...eh murah tu 16 hengget..kat penang ni 20-22 hengget...betul2 cekik darah la...semalam nampak satu kakak tu tanya, ketam masak lemak satu berapa....10 hengget ko...kalau beli nak makan anak beranak, mau 50 hengget..!!

Hanis MY said...

tako! may fav! seme menu best2 huhu...

p/s: ahaha walopun toi tu biru tapi tak shuke hik2...

oya said...

dgr2 skang bazaar dh mahal..

WuMing said...

Semuanya menarik... Terutama Bihun tuu

makcikkantin said...

makcik dok harap dpt tgk ayam yg tegoleks tu...sekali sudah kena kerats 18 pulak.

Tergoda ngan bihun mama lya tu...

juanita said...

aduhh..tergolek teruss tgk ayam golex tuhhh

Dyna Yvonne said...

gua klo dtg ini blog memang pergh lah.adoih.tahan liur saje.hihi

ct odah said...

wah mborong sorang2 nampak..huh!

Ezad Skytech said...

tahun ni belum merasa lagi berbuka ayam golek..hee..kat tempat sy paling murah pon RM15..huhu~

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

Rojak buah tu sedap pulak nampak... ayam pun sedap ehhhh semua sedap lahhh kecur air lur ajerr