Tuesday, August 2, 2011

hari kedua


assalamualaikum alls
macam mana hari ke-2 berpuasa? ada baik
if baik, alhamdulillah

so macam biasa, if dah nama bulan puasa, blog aku ni jadi blog pemakan tegar
tapi aku dah tak bleh jadi pemakan tegar la
pemakan sket2 je. kang ada yang bulan puasa orang susut, aku lagi di pam-pam
payah gitu. ada yang masa raya pakai t-shirt je kang
sebab kes baju raya tak muat ke. ush selisih la..

hari ni berbuka ber-2 sahaja dengan mama
sebab adik2 aku dengan ayahanda pergi berbuka kat medan ikan bakar office dia
so not fair. hurghhhh
tapi takpe, sekali dorang balik tadi bawak foods banyak gila
merasa tergugat nafsu. huh! tarik nafas balikkkkk

mama hari ni masak sup sayur dengan asam pedas ikan kembong
tapi letak menu simple je atas meja. lauk2 tak letak
sebab menghadap yang ini je dah sendawa burpppp. alhamdulillah

tadi p bazar kat cheng je


roti jala dengan kari daging




mama buat. onde-onde marvelous namanya
sebab mama buat. kalau sendiri buat, kirim salammmm je lah




beli jugak tadi. satar.
hoih agak mahal ye. RM 2 untuk 3 ketul
if balik terengganu, RM 2 bleh dapat 5-6 ketul
nasib yang ini sedap jugak la

alhamdulillah. itu sahaja. makan ini je berbuka tadi. dengan air soya
uolss makan apa ye. share2 le kat sini
mana tau bagi inspirasi kat aku ni untuk memasak nanti ke kan

okey nak p geledah hape benda yang bapak aku bawak balik tadi
hahahaha teruk perangaiii

lets klik !!

13 comments:

DeLancrettLurpak said...

terliur ok tgk onde-onde tu.. isk, nakkk!!!

Amy Syaquena said...

yaallah sedapnya roti jala tu lia... akak makan sikit je x berani makan banyak takut sakit piyot huhuhu...

Umedia Network said...

Baik2 aje. huhu. Selamat berpuasa kali yang kettiga pula. hee. ;)

Ezad Skytech said...

huhu..semua nampak sedap je ni..hee..lagi2 kuih onde2 tu..(^^,)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboi lya..da start la tu posting gambar makanan yang yummy2 macam bulan pose tahun lpas kan? kan ? hihihihi :) :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

roti jala jugak yer.. hehe.. memang menu wajib di bulan puasa kan? lg satu menu wajib family akak.. roti john dengan murtabak!

Isteri Encek Bard said...

aduh makanan-- roti jala nampak sedap sangat

sahromnasrudin said...

adik kalau nak susut senang je..buka dengan tamar dan air susu...pas terawih baru makan berat tau...

rATu kEBaYA said...

sedapnya kuih melaka tu... dah lama tak makan.. nak cari kat bazarlah petang nanti

redza said...

adeh..pagi2 masuk blog ko dh nampak makanan

Acik said...

pose ada baik. tp baju raya belum siap ler ... :(

fadhdeela said...

peh ondeh2!! sedapnyer!! lapo ler pulak

Meh sini: Khairul Fahmi Beri Keterangan Sebab Putus Tunang!!

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip periksa kerosakan san servis radiator

Aku minat onde-onde tu sedap sangat nampaknya