Thursday, August 18, 2011

kesiannya..

di suatu pagi...

topik di suatu segmen stesen radio adalah tentang "Bonus". pemanggil boleh call and buat macam merayu la supaya bos dorang bagi bonus. especially swasta la. yang G boleh duduk diam2 kira duit weekend nak shopping tang mana

ada 1 pemanggil, dia cakap dia keje G

DJ bertugas : hah awak ni keje G nak call lagi buat apa kan dah ada bonus

Pemanggil F : takdelah. saya call sebab nak cakap kesiannya dekat pekerja swasta sebab tak dapat bonus. *dengan gaya cakap ala2 riak nak mampus siap gelak2*

DJ bertugas : bla2 eh kekwat la awak ni bla2 *tapi nada DJ macam gurau2 la*

Pemanggil F : yela encik DJ siapa nak bagi setengah bulan gaji. encik DJ nak bagi ke *tolonglah nada excited gila pemanggil ni*

DJ bertugas : hah gaji awak berapa

Pemanggil F : ala kira sendiri la agak2 dapat setengah bulan berapa *nada excited gilak*

DJ bertugas : alah gaji 1000 dapat separuh baru 500 haahahahahaha *dj gelak ramai2 hahaha aku pon tumpang gelak hahahahaa*

DJ bertugas : tapi kami ada teka bunyi lagi RM bla2. awak nak ke ?

Pemanggil F : eh nak !

DJ bertugas : eh dah ada bonus pon nak lagiii


aku ni memanglah pekerja swasta. ada yang swasta bagi bonus. ada swasta tak bagi. tapi honestly company aku tak bagi bonus for eid sebab bos adalah kecinaan melampau

tapi saya tak kisah. sebab saya akan tak sabar2 nak tunggu raya cino sebab masa tuh la bonus kami dapat. biasalah bos cina maaa

lagipon mak ayah den kojo G, so anak2 bleh mengendeng la kan ? miahahahahahahahaha
tapi takdo lak mak den koba cenggitu kek den "kesian ekau kojo swasta takdo bonos"

yang tak dapat bonus jangan sedih2 ye. lagipon raya kan hujung bulan. so bos mesti bleh bagi gaji awal kan. still boleh pergi sale lagi. tamo sedih2. kesat air mata tuh

orang Melaka jangan lupa Parkson Melaka Mall dah start sale ! eden nak p meronda Parkson sabtu ni dengan cik odah. nak tambah point kad Bonuslink. kikikiki bye !

*saya tak dengki. cuma kurang senang dengan cara percakapan pemanggil tuh. takpe rezeki masing2. cool!*


mekaceh yana sebab ajar kita buat buttang like kat bawah entry tuh. apa lagi like la banyak2 pasni woii

lets klik !!

11 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

pemanggil tu br first time dapat bonus kut.. tu yang exited nak mam.. hahaha

rATu kEBaYA said...

hehehe... tu over excited sebenarnya...

diana said...

suami akak pun kerja swasta...
tak de bonus tapi gaji awal la..
dan dapat lebih dari selalu...

tapi bila raya cina memang
banyak dapat bonus...
siap beli perabot lagi..
hahahhah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Ceh...ade ke patot ...ta sesuwai la.. bila dapat bonus tu kira rezeki la kan ? tak perlu l anak riak bagai !!! hish

YanaMIB said...

hek eleh riak gila pemanggil tu..eh dia xtau ke klu org swasta dpt bonus lagi banyak bhaiii..tgk maybank tah brape bln gaji dorg dpt tahu??? comp. aku ni mebi dpt sebln gaji bonus..hahh takat setgh bln gaji dh riak x hengatt..cehh apesal aku pn bengang dgn pemanggil gomen tu hah??!! kurus pahala pose aku..hahahaha~ =P

atty's said...

Alhamdulillah ..dah dpt bonus dr awal bulan lagi..tp dah renew roadtax insurance..beli petiais..tau2 je..dpt duit..fridge pun rosak..

en_me said...

me xdpt bonus lohh.. ohoho

sahromnasrudin said...

tak yah la dengki2..rezeki masing2 kan..dulu ms sy kje kompeni cina, pun diberi bonus time CNY...merasa la jugak huhuhhhh

ainnoraini said...

org mcm tu pun ade kaa...

dh dpt bonus bulan julai hati tu...

miss nina said...

rezeki masing-masing kan
haruslah terima dengan berlapang dada
~lya, g parkson tak ajak pun :P

wahida said...

eh, private kalau kasi bonus kengkadang lebih drp gomen tau...