Saturday, August 20, 2011

lagi 10 hari


lagi 10 hari lagi nak raya kan. kejapnya puasa ye
memang pantas betol masa berlalu.
and setakat ni belum 'cuti' lagi. keh keh keh
dapat last2 minit 'cuti' pon terbaik. wah siap nak mintak2. lempangs

so dah dekat nak raya ni
projek cookies ni makin meluap2
hari2 datang office tak lengkap kalau tak google resepi. rasa tak puas hari tuh. hahaha
ni hari sabtu, dah plan nak buat 3 cookies. insyaAllah kalau sempat. tak sempat 3, dapat 2 pon jadi
kita ni koje, so weekend je lah dapat menggodek cookies pon

so semalam balik je koje, pergi kedai jual barang kek/cookies dengan amoi office
dia pon nak beli barang gak untuk buat cokelat
aku ni nak melengkapkan bahan2 cookies/kek. ready kan awal2. excited O_o


ini dia ! kat belakang office je
baru bukak. best kedai ni. banyak gila barang
rasa rambang mata weyhhhh
and harga pon berpatutan
paling tak tahan part nak beli decoration tuh. macam hiasan untuk cookies/kek
banyakkk. juling mata. huhu



comel troley. kan?
comel je rasa. nak tolak pon macam tersipu-sipu
hahaha over btoi



hasil belian. aku banyak beli tepung2. macam tepung gandum, tepung kentang, custard, gula castor, tepung jagung
pastu beli almond dengan bahan2 hiasan untuk cake/cookies
beli balang 2. nak bagi kuih raya kat kawan jauhhhh. siap beli laici sebab plan nak buat puding laici. pastu takde kemana, by the time berbuka, tin pon terbuka. so buat sirap laici. huhu

hari ni balik koje nak p hospital tengok cousin aku tuh
afterthat, shopping !!!!!!!!!!!
nak pergi Melaka Mall dengan Jusco
ditemani olehhhhh
seperti biasa la ye. cik odah la tak kan pakwe plakkk

okey nak cari resepi nak print siap2 nanti malam nak menggodek cookies.
baibai !


lets klik !!

5 comments:

Umedia Network said...

Wah!!! Mesti sodap ni kan. hee. Nice2. :)

ainnoraini said...

tahun ni tak pegi la jusco kat melaka tu...sebab giliran balik perak la pulak...

hari ni buat cokies jer...senang

abah khalisha said...

Wah sibuk beli persiapan untuk buat kuih raya ni..anyway salam perkenalan dan selamat hari raya

Teknik Baru Pemakaian Shawl

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip tayar motorsikal pancit

uihhhh rajin nya ko anak sape ni.... oihhh ingat laici tu nak buat air tapi jadi puding pulak

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

wat lebih!!!!!!!pos kt aku