Monday, August 1, 2011

Mukmin Jaya Seafood



hari tuh aku ada mentioned kan yang last friday ada family dinner
mama belanja because dia dapat anugerah cemerlang bla2 i don't know
and dapat insentif RM bla2
so mama kata mama nak belanja dinner
then aku suggest kat baba yang kat Limbongan ada chinese muslim restaurant
then they said ok, so here we are



my sister bergolap in front of Mukmin Jaya Seafood
oh ok Malaccans, landmark nya sangat senang. dekat limbongan kawasan tambak tuh, ada shop lot baru
atau lebih senang uolss akan nampak Tasik Limbongan Bistro at the corner
and Mukmin Jaya di bangunan sebelah.
sangat simple. on the roads uolss akan nampak signboard in red color as shown in the picture above
wah tetiba berlondon plak hari ni. lantok


sampai2 terus order
waiter sangat peramah
they suggest apa menu yang popular
actually we wanna try ayam kampung in herbal soup
tapi dia cakap tuh kene book
sebab nak masak ayam kampung kan lama
so never mind. plus baba cakap nanti tunggu my brother and sister yang study jauh tuh balik, then akan berbuka kat restoran ni. yahooo


mine as usual. apple no sugar and no ice




masa tengah tunggu order ni la, adik bujang aku called. tau2 je kan orang tengah dinner best. wahaha kedengki


and here the heroes !!

lemon chicken. i give u A !!






fish fillet in sweet sour sauce. erm i give u A- la. kurang kena pada saya. tapi baba suka




sotong tepung. clap clap A ++ !! sauce dia sedap sangat. bukan macam kedai biasa pakai sos cili blahahaha



baby kailan in bla2 tak ingat nama. A



steamed sea bass bla2 tak ingat. not so pedas and not so sour. it's ok for us. A !!




i like this very much ! tauhu rangup mukmin. sauce yang sedap. A ++ !!





egg in sizzling blahaha tak ingat. not so bad tapi telur tuh maybe ter'over garam'. tapi sebab masakan lain adalah best so kesalahan terlebih garam di maafkan. B for you egg




serangggg !!!!



burpp !! alhamdulillah... and round up

only ! so cheap kan ! macam terkejut jugak sebab murah jugak la. we all ingat mahal ke kan.

ada 7 lauk, and baba tambah fried bihun hong kong style, air sorang 1 (we all ber5) and nasi putih 2 sahaja

my father sangat suka la tempat ni. siap cakap dengan owner tuh nanti nak datang berbuka la bagai. and owner tuh cakap booking la so sampai terus makan bla2

owner dia 2 orang. sorang melayu sorang lagi cina muslim. both adalah wanita. clap clap clap

ish ni tengok2 pic teringat lemon chicken, sotong, tauhu. huwarghh sodap !
cepat2 lah adik2 ku balik bleh berbuka kat sana. hahahaha
dasar pelahappp

siapa yang baca entry ni pada waktu siang, aku say sorry awal2.
hahaha
loyal readers, tau lah kan apa akan berlaku pada bulan Ramadhan ni pada blog aku
apa lagi kalau tak di penuhi menu2 berbuka
hahahaha nasib lah labu. tuan blog sendiri kecur tengok, ini kan orang lain
huwarghhhhhh

p/s: nak tunggu si topimagine belanja aku makan kat sini la. haha. bleh top???


lets klik !!

21 comments:

SZ said...

aumm
makan besaaaar!

Umedia Network said...

Arghhh!!!! Geramnya. Jealous tau Lya post gambar makanan tu. haha. Sangat sedap. =_="

Amy Syaquena said...

dalam banyak² hidangan tu air juga yang mencuri perhatian amy..sodap ehhh

Ezad Skytech said...

bestnya..macam2 jenis lauk ada..hee..lapar3..huhu~

sahromnasrudin said...

mak adik dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang kan..duitnya RM 1,000.00 kan..tahniah ya.....semoga mak adik terus cemerlang lagi :-)

HaniCheLat said...

uisshh...lapar pulak dah!

gadisBunga said...

loveeeeee chinese food!

ok, must go la ni kalau ke melaka kan?

MieZa said...

alamak......gmbr mknn...rasa l*p** pulak =P

J@J@ / Bini The Rock said...

salam ramdhan + BW! hehe..

wah, nmpk sedap tu. Nak try mkn la nnt bila ke melaka. Err..dekat area melaka tengah ye?

ainnoraini said...

salam ramadhan...
sedap2 semuanye...nnt bile balik kg melaka nk makan kat situ jugak la...

Dyna Yvonne said...

sedap!




*lambat lagi ke nak bebuke ni*

L said...

pon2.. lori milo benti depan umah, nk kasi 2 3 sachet milo 3in 1 utk berbuka nt.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/bangun-sahur-buat-aper.html

Pencacai Alim said...

slamat berpusa..

tak bleh tgk lama2..terliur..

Hanis MY said...

dapnyer dapnyerrr i likeee mamam time... sempat lya snap harga kat mesin tu... hehe pakcik tu tak marah ke...

redza said...

adoiiii telan airliur jela petang2 gini huhuh

miss nina said...

nyum-nyum
ah..sudah, kurang pahalaku lya :P

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

pergh...knp aku baca entry ni time sejam lg nk bebuka...knp x lepas bebukaaa....waaaaaaa

makcikkantin said...

Tq visit makcik.
Steam fish, baby kailan, tauhu...wah, love it!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

haha.. aku baru minggu leps sebelum pose aku lunch kt sine.. 15 ringgit dua kepala.. nasi die xmacam membukit lak.. puas siot makan :)

SYAFIQAHSALEH said...

alahai sedapnya! teringin nak mkn sume tue gak :D

SHARINA KAMAR said...

hye...saya pon baru makan kt restoran mukmin mlm td.actually, ni kedai feveret mak sy.dh 3 kali jugak dtg. menu feveret sy sotong grg telur masin dan udang grg oat!Mmg terbaik...

Sblm2 ni prnah 2x order itik panggang.Tp mlm tadi tak order sbb mungkin org2 kita tak reti makan itik panggang.(klu order,tak pernah abes itik tu).huhu.

Nasi grg kalau order, Boleh makan sampai 2 org. Yerlah, mmg banyak giler.Tp,mmg rekomen sgt2 restoran ni.Mcm2 menu Chinese ade..

**sy tak suke ayam grg lemon.Tak kena ngn tekak.Tp mak sy suke..huhu