Monday, August 15, 2011

Projek Kuih Raya 1 : Choc Chip Cookies


assalamualaikum alls
wah hari ni dah hari ke 15 puasa ye
malam ni terawih untuk malam ke 16. dah start baca qunut
rumah2 jiran aku dah pacak pelita start semalam. semangat gilo
aku tak kesah bab pelita bagai ni. aku kesah bab cookies je. kikikiki

so sabtu malam hari tuh, start pukul 10.30pm
berperang kat dapur dengan adik aku yg no.3
dia tukang terap cookies/hias2 je la
yang menggodek tuh gua sendiri derr
merasa la nak patah gak tulang temulang.

cookies pertama yang menjadi pilihan untuk raya 2011 adalah Choc Chip Cookies !!
clap clap clap

kali ni aku guna resepi Kak Nor @ Secubit Garam
sangat mabeles resepi ini. sila lah cuba ye
mesti mak mentua anda akan makan sampai setengah balang
*statement kasi pitam namanya ye*



workstation. paling mahal kertas resepi tuh. almaklumlah bergurukan resepi blog. kihkihkih




godek-godek. aku lagu suka hand mixer dari stand mixer. rasa puas sket menggodek tuh
stand mixer guna nak buat kek chiffon je bleh la. kikiki





aku buat 2 adunan. cho banyak and lenguh wooooo



mula2 buat guna size 1 tablespoon




hambek kau !! memang besar2 chipsmore
ni gaya, tetamu makan sorang sekeping dah kenyang kot



then buat guna size 1 teaspoon




hah baru elok sket ghupenya ye.
muat2 1 mulut giteww
kira cookies kali ni berjaya la dari eksperimen cookies yang hari tuh. kuikuikuikui
ni pon settle buat cookies ni around 3am
pastu sambung lagi buat cookies lagi 1
itu nanti update
sekarang mata ngantok. nak tido2 ayam jap.babai


lets klik !!

13 comments:

ChekNin said...

wah awk dh start buat kuih raya... saya tunggu balik kampung next week baru nak buat... hehe

YanaMIB said...

3am br siap?? mangaaihh..mmg mak mertuo ko pn boleh tembun lah gini..eh! aminkan weh..haha =P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

adoyai..apesal la rajin sgt ...nak pi raya umah boleh :P:P

Fauziah said...

mmg bersungguh..plus nk bg kt ehem2..weee~

rATu kEBaYA said...

rajinnyer... akak bab cookies ni tak sampai seru lagilah

miloais said...

wahhhh! rajin banget uols...
buat lebih skit beb... sedekah kat iols ye..
ekekekeke

gadisBunga said...

mak aii...terjojol cekelat cips!

ni kene bagi kuota sorang sekeping ni, kalau tak cepat licinnya!

err..bak 3 keping boleh? hihi~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

cam chips more yang ade dua chips jerk.. hahaha,,, jgn lupe bg aku rase tau :)

Ezad Skytech said...

nak sikit..nampak sedap pulak..hee~

ct odah said...

kak...saya nak order sebesen blh..hahah

wahida said...

mesti masa baru masak tu bau dia best je kan nok?

aku terliur...

jedi said...

bak sini sebalang....

fairus said...

MACAM CHIPMORE LE.. MESTI SEDAP..