Monday, August 8, 2011

saya belum, anda dah ke?


hai alls.
berapa umur anda ye?
dah genap 21 ? saya sudah
tetapi malang dan teruknya saya, saya belum daftar mengundi !!!

mak saya acapkali mendendangkan kata2 cinta bila nak pergi daftar mengundi
oh mummy.. sesungguhnya tahukah anda, bahawasanya saya memang takde kesempatan nak pergi daftar
weekdays kerja. dan post office yang ada dekat area office ni hanyalah pos mini. tak bleh daftar
pastu sabtu plak, keje halfday. balik keje merambu. tak sempat oh mummy... *okey yang ni alasan tak munasabah*

memandangkan sekarang bulan puasa
so aktiviti merambu di hari sabtu akan di limitkan
maka saya akan berusaha sedaya upaya untuk ke post office!
memenuhi hajat mummy saya untuk melihat yang saya telah daftar mengundi !

dan saya pon excited jugak nak mendaftar ni
nak menjadi warganegara bertanggungjawab lah al-kisahnya
itu pon setelah di paksa oleh mummy, baru ada rasa tanggungjawab
kah kah kah kah. fine tak lawak 0_o

mari lah mari..
daftar mengundi..
bla2 tak tau lagu



sebarang info boleh layari www.spr.gov.my

pesanan khidmat masyarakat ini di bawakan khas dan ikhlas oleh lyacolours dengan kesedaran yang di beri oleh mummy beliau.

sekian. mohon tuan- tuan dan puan-puan memberi perhatian serius terhadap hal ini.
marilah jadi warganegara yang bertanggungjawab !



1 nasi kerabu !!!!









eh silap..

1 malaysia !!


cretttt....... perut berbunyi terbayang nasi kerabu


lets klik !!

14 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko n.. ape nak jadi lah.. mane tanggungjawab ko sebagai anak malaysia... aku dah lame daftar tau.. hehehe

Hanis MY said...

eh terliurnyaaa nk juga nasi kerabu... 1 nasi kerabu jugak hehe lya yg comel! cepatla daftar nanti leh ngundi...

redza said...

aku dh mengundi pon taun 2008 dulu huhuhu

Dyna Yvonne said...

saya da ade pengalaman mengundi thn 2008.hihi

Wawa Amran said...

Wawa daftar dah tp nama tak naik lg.. Cne erk?

ct odah said...

aku tak nk p dftar blh????

cutefroggie said...

tak payah la weh....baik pi mgundi kat Ghana lagi baguss..hahahah

Ezad Skytech said...

sy pon tak daftar lagi..hee..

zino said...

dah daftar nanti baru kira dewasa... hehe selamat berpuasa.. dan salam kenal..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huhu..semalam cek tengok2 nama dah ado..tapi tak tau plak bila mase la pegi daftar ...hahahaha...musykil :P :P

sahromnasrudin said...

cepat pi daftar..nak kena babab nie hehehheee

cikceriacorner said...

mudanya kamu...hehehe..selamat berpuasa..selamat mengundi..:)

DrSinga said...

ko pergi sekarang!!!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

cpt2 g daftar..hak rakyat tu....rugi kl xdftar