Thursday, August 4, 2011

tak masuk lagi !


ni dah hari ke 4 dalam bulan Ogos
tetapi !
gaji aku tak masuk lagi !
okey bukan aku sorang lah. in fact, semua orang
semalam, orang account cakap ada 1 bos tak sign lagi. (1 cek 2 bos sign)
aku dah macam.... "what the prettt... aku nak bayar duit kereta ni"
car installment kene bayar before 5 setiap bulan
adoi... tak pernah plak lambat macam ni
biasanya by 1 haribulan gaji dah bleh cucuk
by 2 haribulan gaji dah tinggal half. hahahaha

aku paling risau car installment je
lalu fikir2. ish mana nak korek ek

lantas dapat idea. tingg !!!! *sambil mentol menyala kaler kuning atas kepala*

si comel : ma. gaji tak masuk lagi. pinjam dulu RM bla2 nak bayar kete
emak kacak : hah !!! berapa ?? (saja buat muka terkejut)
si comel : RM bla2 la. gaji ni lembap. kete before 5 kene bayar
emak kacak : yelah2. *sambil berlalu masuk bilik korek duit beliau dari dalam handbag*

selepas beberapa saat...

emak kacak : nah. nanti jangan lupa bagi balik *wah peringatan keras ye namanya. hahaha*
si comel: yahooo ! eh ni mama belanja kan *sengih2 macam siput wangi*
emak kacak : banyak cantik muka kau !

*gedebush !! setepek kat muka*


dah settle bayar installment. lega sket
sebab tiap2 bulan tuh keutamaan la. dapat gaji memang asing untuk installment dulu
dah settle tuh, baru leh fikir benda lain


best nya kalau dapat macam ni

ni hari tuh. kira duit bla2 kat office. RM 70k
eh aku memang muka duit la
patut keje bank je. oh tidakkkkkk


harap2 cik gaji by petang ni dah bleh cucuk. hurghhh


lets klik !!

16 comments:

miloais said...

lambat banget gaji uols!

kat opis iols - sokmo by 25hb...
then by 26 habis dah bayar segala hutang!
wakakakaka

aNaYaNa said...

alahai..bab gaji masuk lambat memang boleh depress lah..dahla poser ni..tak pasal2 bos dapat pahal..ekekeke

miss nina said...

gai masuk je, fikir hutang
hehehe..dulu masa kecik tak pikir kan? kan?

YanaMIB said...

bos tu saje la tu kunun xmo bg staff membazir kt bazar..tp dia lupa lak psl installment..haha~ =P

slmt membyr hutang kpd "mak kacak" ye..kehkehkeh~ =P

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahanlah lya gaji wat bayar kereta jek.. akak ni lg berderet... dpt gaji.. bayar babysitter, bayar tadika&taska, bayar transit kakak dini, bayar bil letrik, bayar org cuci kereta.. hehehe.. nasib baik kereta dah abis bayar.. bil2 yg lain tu....... bagi suami lak ler yg setel.. kekeke...

Hanis MY said...

lambatnya gaji masuk wuwuwu..sabar ye, mmg cm tu ke tiap2 bulan? ehehe cubaan tak menjadi nak suruh mama belanja comel aje!

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip periksa kerosakan san servis radiator

Hahhhh pinjam ngan mak... Tape Emak insan yang paling memahami....

gaji lambat takpe lagi jangan gaji tak ade... cucuk ATM keluar resit ajer balance tak ade

zaidah said...

lambatnyer gaji.....bleh menyebabkan kemarahan nie....

sahromnasrudin said...

nmpaknya sy kne klick nuffnang kat blog nie lebih cikit hehehhee

ainnoraini said...

dapat gaji jer bayo utang...
kira punya kire tinggal la ciput jer...buat belanja...
alhamdulillah ade jugak duitkan..

Rowena Zainuddin said...

dah boleh cucuk duit blh laa belanja ye lya :P

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

bos ko nk tmbh gaji la tu..tu yg die lmbt skit sign..tgh dok pikir nk tmbh brp lg..

pk +ve skit

Amy Syaquena said...

wahhh kalau ada nanti jangan lupa belanja capati hehe..

Ezad Skytech said...

tension kalau gaji masuk lambat ni..huuh~

Amir Said said...

lecehnya ada banyak2 bos. haha.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku yang xdapat gaji 3 bulan sebelom ni lagi sedey kn... :(