Monday, September 12, 2011

akhirnya aku di tinggalkan...


hurmm apa lagi nak kata
dia dah tinggalkan aku..
mari nangis secara maraton seminggu berturut-turut
uuuwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

siapa yang dah lama baca blog aku yang picisan gila ni tau la kan
sape lagi besties aku kalau tak si odah
tapi sekarang, dia sudah berjauhan dari kuuuuu
sekarang dia kena kerja kat Lumut
jauhnyaaaaaa... kalau drive, mau 4-5 jam baru sampai
gila ! boleh merempan aku weekend macam orang tak cukup zat la kat rumah
sebab member se-hang out dah berjauhann
pasni ni dok rumah sopan2 pakai kain batik and baca novel diam2 la jawabnya
tsk tsk tsk tsk

lepas tuh, dia sabtu pon kerja
so if nak balik melaka weekend macam susah kan
huhhuhuhuhuhu

before, balik kerja hari sabtu kol 1pm macam tuh aku amik dia kat office dia (office dia dekat je dgn office aku ni), pastu pergi la merayau ntah mana2
tak pon port paling afdhal, bawah pokok kat rumah dia je
kalau hujan, nanti dia p koje sekali dengan aku. skrg, hujan ribut petir hape ke, aku p la koje sorang2. tsk tsk tsk tsk

hari tuh masa dtg raya buat kali ke-2 nya kat rumah dia, mak dia cakap
"nanti kawan kau dah takdo, takdo la kau datang sini hah"
kalau tak, memang muka aku je la tersadai macam sotong kering kat rumah dia

pastu semalam, sms dengan dia. kesian. dia takde kawan. kakak serumah dia tuh macam pasif je.
pastu pagi tadi sms aku, cakap setiap 2 jam terjaga, tak leh tido. homesick
gila. macam duduk asrama kau ni odah !

dia siap bawak kain batik mak dia. rindu2 bleh cium
aku cakap, aku lupa nak kasi bra aku kat kau. hahahaha. dia cakap nak buat apa ! tutup mata time tido? bunguk lu

oh i mish her

sepatutnya pagi ni dia tumpang kakak rumah dia tu p keje
sebab moto belom pos lagi
akak tuh plak, bengong, tak cakap hari ni dia still cuti. selamba badak tido macam takde hal.
nasib baik odah p ketuk bilik dia. and nasib baik akak tuh nak hantar
but still, day first lambat. haishhh
kalau ko p keje dengan aku, pernah lambat tak !! pernah tak !! tuh la siapa suruh tinggalkan den kek sini hah !! huwaaaaa

ni last sabtu hari tuh. teman dia beli barang nak bawak p Lumut. last day we hang out together. pasni ntah bilo.. sebelum tuh pergi 2 wedding kat area Masjid Tanah ni je



hish me gonna mish her

dia sms bengong siap cakap "kau jangan nangis nanti aku nangis"
eh gila kan kitorang ni. hahahahaha
orang kene tinggal pakwe pon tak macam ni kot

ok tsk tsk tsk balik

"friendship last forever"


lets klik !!

15 comments:

sahromnasrudin said...

dia jd tentera ke kat lumut tu , dik. huhuhuhuhh

miloais said...

sengal!
ekekekeke

tapi kan beb.. memang gitu lah kan bila BFF ilang dari mata...
iols penah lalui.... menangis bagai nak rak kekdahnya!

Jamiel said...

Salam perkenalan..

rATu kEBaYA said...

siannyer...

nanti bila dia balik berjimba sampai lebam ye..

fairus said...

REZEKINYA DI SANA...

YanaMIB said...

aloo tipu la ko x nangis..xcaya xcaya! =P

nasib skrg senang nk contact..hp ada, fb ado, blog ado..wahhh jg diri leklok ye odah..lya pesan carikan jodoh utk dia..eh! mandai je aku reka cerita kan..bahaha saje nk ks ko senyum...elelelele =P

miss nina said...

cian lya, takde geng
tak best kan jauh2 dr bestie
~odah keje mana? key all?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

yang ko sayang sangat kat odah tu apesal ha.... dh macam hilang laki lak ek.. hehe

ct odah said...

1st time aku bce blog ko aku ngs,,,abis keyboard lptop aku bsah...mate aku dah bgkak ni...jgn la bg aku ngs lg!!!!!!!!!!!!!!!!

Fida Husain said...

jangan nangis2 eh :)

Ezad Skytech said...

nanti bila cuti boleh la jumpa kan..hee~

rara pinkmafia said...

lumut,tempat tunang rara =) huaaaa jom nages ame gak.

wahida said...

aku pernah rasa mcm ni nok...kesian ko...aku faham sgt...

harap korang boleh kekal berkawan sehingga akhir hayat..

aku lak yg sebak baca n3 ko neh..

eelobor said...

seminggu dua lagi ok lah tuh....

Odah + One = OdahOne said...

xpe zmn skrg wlupun jauh kcanggihn teknologi bleh wt org tu mcm ada kt dpn mata...dont wory be hepi...hoho...