Monday, September 5, 2011

menu-menu raya


note : boleh mula puasa 6 sekarang sekali kan dengan ganti puasa



rendang ayam kampung



kari itik nyam nyam



kuah kacang berdaging



sup tulang nyam nyam nyam



ketupat. still ada ketupat anyam selagi mama and baba rajin nak menganyam



lemang beli sebelah garing sebelah lembut



kek chiffon oren resepi cik mat gebu



marble choc banana cake resepi Izah Daut
notakaki : pic lepas masak takde. lupa nak snap. sebab buat malam raya, siap pon dah pukul 3 am ++. siap je terus tido. mengantok !



kek batik fabulous bla2. resepi member. so yummeh !!!!
ini siap pack nak bawak bekal beraya kat Palong. siap bawak bekal kek sendiri
apa punya buruk perangai. haha



Moist Choc Cake resepi cik mat gebu




lontong goreng. resepi campak2 sendiri. yummehhh


itu je. ikutkan ada banyak. tapi banyak tak snap
apa ke dah sibuk2 kat dapur, kadang2 lupa nak sebat camera jap
ataupon, baru je nak snap, ada la suara dengki sound. menyampassss


still belum terlambat nak wish selamat hari raya
saya start puasa 6 esok. harus start sebelum pipi naik lagiiiii

lets klik !!

10 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. banyak nye kek coklat ko.. ulor2 la siket kt aku.. aku memang suka makanan yang bertraskan coklat ne... hehehe

Musang said...

pehh raya sakan nih

YanaMIB said...

ni utk raya 1st je ke or total food utk beberapa hr rya?? haha~

weh aku ada dgr kn xleh cmpr pose ganti dgn pose sunat..sbb kn amek cth gini, klu ko nk solat zohor, tp ko niat skali solat sunat dlm solat zuhur..mesti xleh kan?? aa gitu aa konsepnya..tp aku suggest ko merujuk blk pada yg pakar lah..tkt ada khilaf di situ..aku bgtau apa yg aku tahu je..hihi~ ^__^

wahida said...

itik sedap ke nok? tak pernah mkn pun...

Amy Syaquena said...

sodapnya dik oi , meriah sungguh makanannya ha..

sahromnasrudin said...

adik dh stat pose ke?? selamat berpuasa enam ya

Ezad Skytech said...

perghhh...banyaknya makanan...da macam menu kat kedai ni..hee~

fairus said...

SEDAP KE ITIK? TAK PERNAH MAKAN ITIK...

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

gua paling suka kek batik...mabeles

Dyna Yvonne said...

saye da dua hari pose.cuti 3hr saje thn ni.yippie.hehe


sedap nmpk kek tu.nak try nanti