Tuesday, September 20, 2011

rumah yang terbuka


srottt srotttt
cedapnyew ewewewew eskrem mesia ni
oh langgar pantang. start puasa sampai skrg pantang makan memang ke laut
sebelum certain baju ketat tang perut, sila cover dari skrg

oh ye, last Sunday buat open house
walaupon pada haru sabtu tuh telah berlakunya kejadian yang meruntun hati kalbu nurani ku, tapi open house harus di teruskan
sebab dah jemput orang a week before
oh pasal kejadian tuh later story
sekarang kiteww nak jamu mata awak dengan foodsssss




menu 1 : nasi beriyani yang order kat catering office ayah den



ayam masak merah



rendang udang



daging masak hitam. super yum !!!





menu 2 : Laksa Terengganu. ni mama masak




ulaman laksa


kuah laksa. yum yumm




Menu 3 : Nasi Impit




serunding daging mama beli masa balik terengganu ari tuh




serunding kelapa ikan. mama masak. super best ni makan dengan nasi impit




kuah kacang berdaging. mama masak jugak. super yum. lagi yumm kalau ada belimbing buluh, letak sekali dalam tuh. fuhh




Menu 4 : Roti Jala




kari kentang + kerang



kiddos section. eh ngeri plak ghupe sosej tuh. yes aku yang goreng sehingga kelihatan ngeri sebegitu




fruits. biasa la, tembikai je paling senang kan




favvy setiap kali kenduri/jamuan. teh halia. fuhhh merasa la kentut2 okey minum




jeruk mangga by my makcik. and 2 cakes by me. keh keh keh
kek alunan kasih resepi kak madiha
dengan kek choc orange cik mat gebu
dua2 mabeles !!




eskrem mesia by us!
sodap hokey. nak2 yang asam boi. tuh yg lupa pantang ais tuh, hehehehe





kuih bakar. atau omak den kata kuih bombay. tang mana yang bombay ntah




me as kak nam tudung pink
well heloowww sekarang i minah pink hokey. pitammm. mintak nafasss




with cuzzies and auntie.
eh kami ni memang family gebuzzzzz




tetamu2. majlis start 2.30pm dengan doa selamat oleh imam masjid yang pakai ketayap putih berkaca mata itew


















tetamu2 ramai kawan2 baba and mama la
memang ramai hoih
by 3.30 pm ke 4.00 pm ntah, lauk nasi beriyani dah habis. ada ayam masak merah je sket
terus call office ayah and dorang hantar rendang ayam plak. haha macam2 la kan
ini baru open house, kalau kenduri kawen?
eh kenduri kawen??????????
ehek ehek ehek
*gedik2 kuis kaki kat kerusi*


lets klik !!

11 comments:

Amy Syaquena said...

Sedapnya aiskrim, jeles ni tau sebab akak x leh minum ais huhu...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

open house meriah uolss....macam kenduri kawen okeh :)

ainnoraini said...

mmg meriah..makanan pun lagi meriah...
sedap2 pulak tu bile tengok pagi2 ni..terasa lapa la pulak...

Ezad Skytech said...

erk...terliur pulak pagi2 ni tengok macam2 jenis makanan ni..huuhhh~

dwaty said...

terliur cheq....

sahromnasrudin said...

rendang udang??? selalu sy dgr sambal udang je....

menu baru yg pasti lazat kan huhuhhhh

redza said...

aku suka teh halia tu..buleh buang angin

Hanis MY said...

sudah tukar itu fefel pada fink kah? uwaaaa nak jugak eskrim asam boi tu baru je bangun dr pengsan tgk makanan sedap ya ampunnnn

fairus said...

ERM.. BEST2 NAMPAK MENUNYA... MESTI SEDAP..

ubi said...

banyaknye makanan..sedang puasa ni 6 ni.. tergugat den..grr

Afzainizam said...

pergghhh memang meriah gilerrr... mmg setiap tahun bila aku baca blog ko semakin mantop raya kamu sekeluarga... mudahan kamu sekeluarga di murahkan rezeki ....

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta