Thursday, September 22, 2011

subuh berdarah






semalam kat office, kecoh pasal wife one of our big client meninggal in excident masa on the way nak pergi KLIA dengan cab
siapa baca paper sinar harian semalam perasan kot. headline "subuh berdarah". boleh baca sini
tengok gambar di atas, lelaki yang pakai baju belang purple putih tu la our big client. nama dia Admond Leow
kira husband kepada si mati ni macam bespren bos kitorang la. selalu bertenggek kat office ni pasal dia memang banyak beli projek company ni. beli hotel 2 lot la, pastu beli ada 1 projek ni, whole projek okey dia beli. gila tak kaya kau

tapi wife dia (si mati) ni kitorang tak pernah jumpa la tapi orang business gak
and semalam, kecoh la bankers call cakap wife Admond meninggal masa on the way ke KLIA tu
kitorang pon terkejut gak. pastu fikir2, eh mana ada Admond lain kat office ni. Admond kawan bos tu la.
pastu bos pon cakap dengan staff2 yang lain, yang wife Admond kawan dia tuh la meninggal
takziah pada keluarga beliau.

sekarang ni, hal excident rasa macam femes plak
hari2 ada je. aku ni takut. sebab aku ni dah bape kali excident. tapi sangatlah syukur Alhamdulillah kerana Allah masih sayangkan aku. maka aku takde apa2. just kereta je la.

kita ni bila on the road, bukan nak cakap apa la. bila kita berhati-hati, ada orang lain yang selfish, berlagak atas jalan, tuh yang payah.
aku paling menyampah bangsa yang dok beam/hon kereta kau kat depan ni. hello, kau nak cepat beli jet la. naik kete buat apa ! macam kan dia sorang nak drive kan. fikir sket la pengguna lain.

tau la kau bawak kete bosa mahai bulan2 bayar 5000 (motif letak harga siap), tapi fikirkan la pengguna yang bawak kete saga ke, kancil ke yang hanya boleh pecut 90km itu pon rasa nak bergegar gak la stereng. *pengalaman sendiri sebab sendiri bawak kancil*. hahaha

kalau highway lain la ada 3 lane. yang lembaps dok lane slow, yang laju macam petir dok la lane laju tu
tapi kau bayangkan jalan kampung/separa bandar yang ada 1 lane je ni?
nak berlagak jugak ke beam2 kete orang?
nak potong, potong je la, dok beam buat apa
hoih rasional la sket kan. bila atas jalan ni, kita kene jadi bertimbang rasa. bukan kita sorang je atas jalan ni cik mah oiiii. ada banyak lagi pengguna.

aku ada je skali kene beam. bukan 1 beam. 2-3 beam. macam haram kan.
last year kot. masa tu bawak kancil la. paham2 la kancil lama kan. semput nok. seperti aku cakap la. kalau pecut 90km gegar. ko bayangkan aku tekan 100? tak plak macam nak tercabut stereng tuh.
tapi masa first beam tuh aku dah ketepi tau. jalan separa bandar. kereta banyak la depan aku. bukan aku sengaja nak slow. bodoh piang kan. rasa nak hempuk je. tau la kau bawak bmw

eh melarat plak cite ni kan. dari nak cite pasal wife bespren bos tuh, melarat ke emo pasal pengguna jalan raya. huuhuhu
well benda2 ni never ends kot. sebab malang tak berbau. kan?
dan takdir apa yang nak berlaku pon kita tak tau kan?

eh aku tak story lagi pasal apa yang terjadi kat aku a day before open house tuh. actually mak pon excident nok! uwaaa nanti la story. pic tak bleh transfer plak. bengong punya phone


lets klik !!

11 comments:

redza said...

aku bila tgk excident insaf kejap...pastu hilang akal balik bawak laju2..

Fauziah said...

ai long..emoshi nampok psl jln ry..eh mmg la,kalu ckp psl behavior pgguna jln ry ni mmg aku pon emoshi!

SyuQ said...

setuju. malang x berbau. kadang2 kita berhati2 tp ada gak org yg main taram jer. sy br lepas eksiden; kene gilis kereta kat kaki masa melintas jln. bkn tak berhati2 tp kereta tu tetiba dtg meluru. jd pengajaran sungguh. smpi sekarang rasa trauma nak melintas jln. nasib x patah...

oya said...

mmg emo..kesian kan tu..

rATu kEBaYA said...

mmg bengang kalau org beam kita dari blakang.. pernah jgk kene.. haish.. apa yg dikejar tak taulah.

wahida said...

takziah pada keluarga si mati...
kesian lak aku tgk si admond tu...huhu...

sahromnasrudin said...

kdg2 kiter akan menjadi "org lain" apabila memegang sterng huhuuhhhh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

aduyai ..kesian seh mamat tu ...mau sedih gila.....tak ziah la kepada keluarga beliau ....Cik Lya Drive tu hati-hati yew ... :)

Amy Syaquena said...

Accident! akak memang fobia dengar perkataan tue..pernah accident teruk satu ketika dulu...

gadisBunga said...

takziah kepada kepuarga admond.

ko pun, hmmm....dah banyak kali eksiden ni. cer cek apa punca. kot kene tambah lampu ke kasi terang sikit kete, baru takut kete lain nak buat onar.

be safe ok.

Afzainizam said...

takziahhh pada keluarga nya

anggaplah ianya sudah suratan takdir... sesuatu yang berlaku sudah ketentuan ilahi

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta