Monday, September 5, 2011

tarik nafassss


kejap nak sapu habuk kat blog
*amik penyapu, sapuuuuuuuuuu*

hambek kau
seminggu cuti, seminggu tak hapdet
blogwalking senyap2 je, tak drop comment
sebab pemalash lipasshhh

raya tahun ni as usual la
dah besar panjang ni takde la excited raya macam budak2
aku ni excited tang nak memasak je

oh raya kali ni mak sangat rajin nok
macam2 mak masak
kek raya, kuih raya dah memang sah2 aku buat

raya first biasa la, rendang ayam, kari itik. recipe by mama, aku tukang masukkan and kacauuuu je. hihi

second day raya buat lontong. mula2 ingat nak buat sambal gesek. abis dah kata pemalash. buat sambal bilis sudah

third day raya masak nasi lauk2. lauk apa tak ingat

fourth day raya masak bihun sup dengan cili kicap

fifth day raya pergi palong. and balik dari palong singgah rumah odah makan sambal baliiiii. pastu balik rumah masak mee kuah ada sedara datang

sixth day raya jadi omputih. masak spaghetti dengan kek coklat and others



sekarang kene start puasa 6. fuhh raya macam2 makan
kene control balik. grrrrrrr




on first raya

hari ni tak lebar senyuman macam ini
sebab m.on.d.a.y kannnnn
punyalah berat mata drive p keje pagi tadi
rasa nak hantuk kepala kat stereng. ggrrrr

nanti nak update jugak pic raya
walaupon hari ni dah raya ke-7
tengok mood rajin
ni dah masuk office after seminggu cuti, rasakan banyak benda kene follow up balik
hoh. nanti free mak blogwalking ye nok
sikalang haa mau buat keleje
papai


lets klik !!

10 comments:

YanaMIB said...

byk tu ko msk..adeh rugi tu xdpt merasa air tgn ko..hahaha =P

time cuti mmg xde nk blgwalking langsung..pas update trus tutop lappy..aci x?? ngaaa hr ni aku tebus blk blogwalking..lgpn tgh xde keje nih..huhu~ slmt bekerja!

kucingorengemok said...

makin cun la kamu lepas bulan puasa, hik hik ;)

KAMIHIDUP said...

KAMI kembali, hiyargh! Selamat hari raya, maaf zahir dan batin dari KAMI. :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wei.. bile nak datang beraya rumah aku... bawak cookies ko tu banyak2 siket ek.. hehe.. btw selamat hari raya... :)

nurayunni said...

raya sakan!

Ezad Skytech said...

habis da berhabuk blog..hee..
betul2 raya ni..(^^,)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wei aku tag ko.. padan muka ko... hahaha

http://topimagine.blogspot.com/2011/09/amadkhirs-first-giveaway.html

Amy Syaquena said...

samalah kita dear naik bersawang dah bila seminggu tinggalkan SR< bw pun just sepintas lalu tanpa meninggalkan komen...shantik pic dia..

Odah + One = OdahOne said...

mmg wajib wt puasa 6 ni coz nru bape hr raya dah naik 2kg...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

aiyoo...baju kita lebih kurang kalernyaa.... huhuhu :) :) greennyyy