Sunday, October 30, 2011

jv dengan mama

pas balik berjalan-jalan sampai ke podeksen itu, balik rumah terus masak untuk lunch
so hari ni joint venture dengan mama di dapur
mama masak sket, aku masak sket

ish susah rumah dapur kecit toet ni
asik la berlaga-laga lengan. haha
takpe early next year mama nak renovate dapur
yahoooooo. so nanti bila ada kenduri apa ke, kenduri kawen ke *hikhikhik*, takde la dapur sesssakkkk


kerabu mangga by me !
ish aku sangat hantu mangga. aku suka masam-masam ni
tuh yang dari semalam craving nak kerabu mangga
tadi terus suruh adik kait mangga.
weowwwww sedap !

simple dressing je. dressing dengan olive oil
bahan dia so simple.
mangga + tomato + bawang merah + cili padi + daun limau purut + bilis yang dah goreng + black pepper + garam + gula + olive oil
so niceeeeeeeeeeeeeeeeeee



ayam kampung goleng dengan ada plak selit ikan masin goleng



sambal ikan tak tau by mama
eh ikan apa ntah tapi so sedap sebab ikan baru. fresh




star of the day!
masak lomak cili padi pucuk paku by mama
fuhhhhhhhhhhhh



ayam kampung masak kunyit by me
so nice toooo nyamamamamamamamm

ish indah btol hari ni dapat makan kerabu mangga
punya lama craving
ngehhh macam ke susah sangat nak buat kan
padahal kait je la kat pokok
femalashhhhhhh


lets klik !!

11 comments:

eelobor said...

wah....kerabu mangga mai peberet gak tuh

ainnoraini said...

Masak lemak pucuk paku mmg sedapkan...dah lame tak makan...kalau beli selalu bkn dpt pucuk pun...dah serupa paku jer daunnye tuu...

redza said...

banyak2 menu tu...pucuk paku yg paling sedap..aku biasanya ratah je xmkn ngan nasi

afzainizam said...

pucuk paku lomak + ayam oreng + ikan masin pun sodapppp..... tapi tambah kerabu mangga perrgghhh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
Cara Post mortem ayam dan lain2 burung

sahromnasrudin said...

kerabu mangga...i like it...dik, sambal tempe takde ke huhuhhhh

Amy Syaquena said...

dia punya masak memang akan buat akak tergoda...

wahida said...

woooo..byknya lauk...ayam goreng tu dah memanggil2 aku...huhu...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku suka makan masok lomak cili api.. hehe.. jap!!! mane satu yang ko masak ek.. ko reti ke masak :)

fairus said...

WALAWEI... KERABU MANGGA TAK TAHAN TU... MEMANG BEST..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

gurlppp....telan air liur tu tengok kerabu mangga.....haish...dap..dap

Dyna Yvonne said...

pergh.lauk sumo sodap2.