Monday, October 3, 2011

susahnya jadi pentegar niiiii

heuwww monday...
oh monday kali ni tak blues sangat
aku berjaya menghidupkan feels dengan bangun awal
maka aku dapat conclude-kan, bahawasanya bila bangun awal kita akan rasa lagi fresh berbanding bila kita bangun lambat, kita akan jadi malas, malas dan malassss

oh ye istilah bangun awal pada saya ialah pada pukul 6.15am
berbanding sebelum2 ini bangun awal hanya untuk subuh pastu bommmm tido balik and akan bangun balik around 7.20am and mandi and zappp p koje !
manakala pagi tadi aku bangun around 6.15 am and terus mandi and berjaya duduk kejap belek2 novel
and saya rasa mata segar hari ni !!!
phewww tahniah2

around 8.05am sampai office
terus on9 bukak kakinovel
oh yes very the mendera jiwa bila bukak kakinovel ni
sebab aku banyak pending beli novel. and pending membaca jugak
beli2, tapi baca nya lambat. takde masa uolss.
ni baru datang mood, baru settle 1 novel, dah habis novel nak di baca
lalu buhsannnsss

tuh yang bukak kakinovel
hambek kau, terus aku buat list novel untuk di beli




yang 2 novel di atas ni keluaran oktober. so mungkin lambat sket sampai kat Popular melaka ni. nak cepat beli on9





tapi aku nekad nak beli 3 ni !! mungkin beli 2 dulu ke
sebab aku ni suka pentamak
beli 2, nak habiskan 1 novel punya hazab
malam selalu tido awal
weekend macam2 aktiviti
abis celah mana nak membaca
dia kene ada 1 mood yang full kalau nak membaca ni
macam semalam. habis khatam 1 novel. wau clap clap clap
sekarang melopong takde bahan bacaan
cepat2 lah gaji keluar aku nak serang Popular bookstoreeeeeee


pic ehsan kakinovel


lets klik !!

11 comments:

Amy Syaquena said...

Wah ni betul2 peminat novel tegar nie..akak dulu ikut juga tapi lame2 jadi malas pulak..nanti dah baca sharing2 erk hehe...

KAMIHIDUP said...

baca novel ni best sebab boleh berangan sekali. hee. :)

ChekNin said...

hai awk...
hehe.... rindu dah lama tak baca entry2 awk lya...
novel yg best yg saya penah baca, tajuknya Lafazakan Kalimah Cintamu, penulis SIti Rosmizah. Serius best citer tu... menangis2 baca. hehe

gadisBunga said...

uiiii...banyaknya list novel!

nway, mmg akan rasa beza kalau kita bangun awal dan mandi awal. efek beza tu sampai ke malam kot. sok cer update apa bezanya harini, ok tak? heheh~

redza said...

aku lg awal..tiap2 hri bgun 5.30am

best sgt ke baca novel nih

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

memang awak nie hantu novel la..syabas la, dik.....

Majalah Masjid Kita said...

harus terus semangat!!!

Belajar ikhlas mengatasi masalah diri sendiri dengan bersyukur atas nikmat karunia Ilahi agar hidup lebih bergairah...

nashays said...

agree bgn awal akan jadik lebih segar
tp aku sangat laa x tegar nak bgn awal..
Bangun aje dah tengahari..
Patutlaa hari rs cepat je habis...

P/s; jgn tiru..

Baca novel ni ade musim2 nya..tetiba teringin x sabo nak habiskan..pantang lepa mesti nak baca p once dah tertangguh nak mula balik agak bercinta

ct odah said...

aku dah bli nvel hanni ramsul tu..sje nk dgki..haha

miloais said...

selamat membeli
dan
selamat membaca...

:D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

banyak duit ko nak beli novel ek.... haha.. hujung tahun leh buka library satu kt umah :)