Wednesday, November 2, 2011

Bila Ditanya Saya Akan Jawab


rasanya agak lama tak bermain dengan tag ni kan
ada gak kene tag, tapi selalu tak sempat buat, and sampai expired lah tag tu
huhuhu

so kali ni memandangkan lunch hour ni aku tak keluar, so mari kita jawab tag
tag ini datangnya dari Zana !!!
clap clap clap

Rules:

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

ok shoot !!

11 things about me.

1. novel maniac.saya ada banyakkkk koleksi novel. nak tengok?

2. setiap hari wajib makan green apple. paling kurang 1 biji

3. tak suka tido tengahari atau petang. mesti pening kepala nanti

4. malas lipat baju. kadang-kadang sampai seminggu baju dalam bakul tak kemas. ngehhh

5. tak suka shopping. atau teman orang shopping. leceh ! sebab aku ni simple, nak beli, beli. tak nak beli, dah. jangan kau belek-belek 5-6 kali, masuk 5-6 kedai tapi 1 pejadah tak beli. siap la kene boom dengan aku

6. panas baran. tapi cepat sejuk

7. suka kaler dark purple. nanti tawen nak pakai purple. werk!

8. benci math and science. tapi masa spm science dapat 1A. gila terkejut. sebab rasanya memang tak letak harapan tinggi pon kat subjek science tu

9. fav drink adalah green apple yang letak limau kasturi and asam boi. peh !

10. waktu masuk tidur paling afdhal adalah 10.30 pm.

11. perkataan sombong dan saya adalah seperti tak dapat di pisahkan. mungkin raut wajah kot. tapi saya baiklah. *angkat-angkat kening*


soalan yang di tanya zana

1. Blog zana berat tak?
- honestly, tak berat

2. Cadangan untuk tambah baik lagi blog zana?
-hurm rasanya takde. sebab semua okey je

3. Antara ayam katik dengan ayam KFC mana lagi sedap?
-tak pernah makan ayam katik. so ayam KFC la sedap. haha

4. Favourite novel anda?
- ish banyakkkkk. antaranya ombak rindu, aku bukan mistress, novel siti rosmizah semua (sebab semua novel dia best meletop!) dengan novel hanni ramsul semua (pon meletop!). ish tak cukup ruangan kang nak tulis. haha

5. Binatang paling suka?
-tak suka binatang. haha ayam suka la boleh buat masak rendang. ngeheheehe

6. Tempat yang paling sejuk pernah pergi?
- cameron je la. tak pernah pergi Genting. takut

7. Tengok rancangan 30 minit bersama Ustaz Don tak?? Kalau ya, Komen sikit.
- herk? kat channel mana tu. (nampak sangat tak tengok. hehe)

8. Adore artis mana?
- takde la adore sangat. tapi suka Adele

9. Blog apa yang wajib di buka setiap kali online?
- blog peejburhan dengan Green Apple (malas letak link. hihi)

10. Anak ke berapa dalam family?
- anak sulong dari 5 beradik

11. Agak-agak bila nak kahwin??? hehe
- bila dah sampai seru (jawapan standard). haha


so ini soalan yang saya create untuk peserta tag seterusnya.

1. siapa pengaruh anda untuk berblogging
2. makanan kegemaran?
3. antara pergi tengok wayang atau beli cd, mana anda pilih dan kenapa
4. benda yang paling berharga anda pernah beli
5. antara mengira atau membaca, mana satu anda pilih dan kenapa
6. pertama kali anda fall in love masa umur ? cerita sket beb
7. secara random la ek, berapa jam anda habiskan masa kat blog dalam 1 hari
8. matapelajaran yang paling anda tak suka masa sekolah menengah
9. pekerjaan pertama anda?
10. makanan paling best anda pernah masak?
11. pernah datang Melaka? apa yang paling anda suka tentang Melaka

heh soalan yang last tu maut sket. hahaha
gila punya takde idea aku kerah nak kasi keluar seketol-seketol soalan
ceah

so peserta tag seterusnya adalah.


okey done !
selamat ber-tag



lets klik !!

11 comments:

aNaYaNa said...

hehe skrang ni start balik dah musim tag2 nih..

gadisBunga said...

heyyy...saya suka adele juga!!!

sahromnasrudin said...

ohhh tidak..den kne tag juga ke??? den tak roti la nak menjawab nie huhuhhhhh

Ros said...

Salam ziarah.

KAMIHIDUP said...

bila orang tanya KAMI susah nak jawab, haha.

miloais said...

tak masam ke epal hijau??? :o

rATu kEBaYA said...

aduhai.. kene tag pulak.. insyaallah akan dijawab tag ni..

makdara TERdiva said...

perghh!

lap peluh jap.. :)

zana said...

haha.. adoi. terbaiklah jawapan Lya..btw saya suka gak air limau kasturi dengan asam boi. kat tempat u saya org panggil jus cinta! haha

fairus said...

KENA JAWAB KE? NANTI KALAU SENANG SAYA JAWAB ERK.. :)

oya said...

thanks..kene amik masa nih nk buat ni..