Wednesday, November 23, 2011

rakyat malaysia kaki online ?


macam biasa la, pagi2 on the way nak p koje tu dengar radio
so pagi tadi tune ke radio Era
topik dia pasal Rakyat Malaysia antara yang paling banyak menghabiskan masa di laman internet di dunia, purata 9 jam seminggu
macam tu kot tajuknya. lebih kurang la

aku rasa la kan, betol kot !
hahaha
kita bagi contoh yang paling dekat

aku la ! siapa lagi

contohnya aku

aku online, i mean for blog and facebook, kalau kat office, memang office hour la aku online
dari 9-5 la lebih kurang
tu belum kat rumah lagi
kat rumah ikut mood la. rajin kalu, baru online. malas kalu, ngadap peti talibesen je la

so kalau 1 hari aku online 9-5 adalah 8 jam ye
untuk 5 hari je 40 jam !
fuhh gila lu
nak study pon tak peruntukkan masa banyak macam tu
hahahhaa dasar pomaleh !

tapi topik pagi tadi macam khusus kepada fb la
macam fb maniac
siap ada 1 caller tu, dia cakap nama dia cinta bunga hape benda ntah
dia cakap dia ada 4 account fb
gila. aku ada 1 tu pon tak terkenal2 kawan kat situ
lagi aku mau remove ada la. dia sampai 4?
gila pemes kau bungaaaa

aku rasa aku ke fb ni takde terlalu maniac sangat
fb aku biasa2 je. just kawan2, family members, bloggers, kawan2 ym and few people yang di kenali la
kalau ada orang aku tak kenal add, aku approve je. tapi 3-4 hari pastu aku delete la. hahaha kijam!
lagi 1 kat facebook aku banyak photographer. sebab aku suka tengok pic kawen2
so kat fb aku banyak la photographer :P

twitter? i dont have any account twitter ye
malah tak berniat pon nak ada twitter
blog dengan fb pon aku tak terjaga hoih

so korang plak macam mana
berapa jam sehari korang habiskan masa depan pc untuk online ?


lets klik !!

20 comments:

jedi said...

aku pun camtu gak...

fany wany said...

tak terkira, ada masa lapang sikit online, online dan online =,=

sahromnasrudin said...

tak jangka..klu ada kerja luar, tak online kot...huhuuhh

wahida said...

aku takde fesbuk tapi aku sayang giler ngan blog...

tapi takde la sampai keje tak buat demi blogging...aku lagi suka setel semua keja baru on laptop bagai...

makdara TERdiva said...

harap kat ofis jer la leh on9.
hehe

kat umah tak terbeli lagi berukband.

bak kata pepatah buat sendiri
gunalah harta kompeni sebaik2nya mcm harta sendiri =P

miloais said...

kalo kat opis
memang online daripada masa on pc dan stop bila off pc
ekekekeke

kat rumah - jarang sangat2 - anak2 yg lebih banyak guna pc dan online...

cinnamon.com said...

kita ada fb,kita ada blog,kita ada tweeter,manfaatkan perkara2 ke arah kebaikan..tujuan kan hya satu..menyampaikan ilmu.dan jgn kita lalai yg utama itu.rasanya ilmu yg Allah bg dkt kita ni hya sedikit,maka sedikit itulah kita berkongsi..sampaikanlah walau sepotong ayat..di bandingkan dgn Allah yang Maha luas, kita utamakan Dia.

musang said...

xpenah kira brapa jam on9 hari2 huhuh

pena rozie said...

aku pun...hi...hi...hi....

Odah + One = OdahOne said...

rkyt msia kaki online & kaki bola tapi bukan kaki dengki & skt hati kat org lain kn???

fairus said...

FB BAGI SAYA BIASA2 JE.. BIASA BUKAK FB TAPI TAK KERAP DAN LAMA..

YanaMIB said...

aku pn lbh kurg cam ko..ofis hour mmg wajib on fb je..wpn xde la menatap menatang tu straight 8 jam..tp selagi pc on selagi tu fb pn on..huhu~

time mlm jarang nk on9 unless super duper bosan..sbb rs pedih mata nk on9 siang mlm..so mlm prefer tgk tv je =)

gadisBunga said...

kalau dok kat opis, biasanya all the time la sebab access mudah. rasa cam nak cabut je internet connection!

Ainul Huda said...

agree. mmg betol pon ;P

miss nina said...

tak tentu jugak
ada masa 8jam ada masa lebih, ada masa tak online
puratanya on9 semasa keje. maklumlah kerja pun based on sistem :)

4akaun fb, horror gile

eelobor said...

memabg betul kut.... hihihihi

rATu kEBaYA said...

akak FB kurang jugak layan.. bila ada topik menarik je mencelah... kalau twitter pun.. macam syok sendiri je publish xtvt.. hahahha.. blog memang paling haruslah.. tapi sabtu ahad.. cuti spend time with familylah...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

setuju sgt .....saya pun setiap hari 8 jam hadap PC ...balik umah ...no PC anymore ye ...hari minggu is for family :) :)

PinQib said...

ni betulll ni... setujuu ngat3333

SM said...

matematik mudah