Thursday, November 3, 2011

takde feel

semalam before nak pergi kerja, makcik aku pagi2 memang bukak radio la
radio orang2 berumur ni biasa la, klasik nasional
tiba2 aku dengar lagu raya
lagu M. Nasir yang salam dunia tu
aku macam "eh apa ke gila radio ni bukak lagu raya ni"

pastu abis la ke-pelik-an di situ

then pagi tadi, kat sinar fm, tiba2 keluar lagu raya sanisah huri kot. apa tajuk ntah
rasa nak marah plak apasal dari semalam datangkan keluar lagu raya ni
lepas dah habis lagu tu, then d.j cakap pasal raya haji yang akan kita sambut hari ahad ni

ohhhhhhhhhhhhhhhhhh
raya haji pon pasang lagu raya eh

hihihi aku jadi pelik
aku sorang je pelik
orang lain tak kot
dah raya, pasang la lagu raya kan

tapi tetap takde feel itu
i mean, masa raya aidilfitri, dengar lagu raya, terasa kemeriahan nak raya tu
tapi raya haji ni, macam takde apa perasaan pon
mungkin dari segi bahangnya takde
macam dari segi preparation and all
macam aidilfitri, siap 2-3 minggu awal preparation dah ada
tapi raya haji, memang habuk tarak
tak kan anyam ketupat kan? raya haji pakai ketupat segera je. ngehhhhhh

tapi menu tetap dah plan earlier
hehehe. kari itik harus ! and maybe rendang ayam jugak
biasa la 2 menu tu biasa la untuk raya2 ni
and maybe aku buat kek 1 jenis and puding 1 jenis


oh ye !

pagi tadi aku dengar orang cakap, "musim haji ni lalat memang banyak"
errrr

apa kaitan lalat dengan musim haji?
korang tau?


lets klik !!

12 comments:

rATu kEBaYA said...

akak tak tau kaitan dia.. tapi mmg org kata musim haji lalat akan banyak..

erk.. bukan org tu tak mop lantai rumah ker.. bau busyuk masham..

eelobor said...

raya haji sepatutnya lebih besar keutamaannya. bukan bermaksud cara nak buat sambutan tetapi dari segi penghayatan

Dyna Yvonne said...

hihi.kt sini la meriahnye rye hj.nk mkn rndg daging lah.tak sabooo.

Ros said...

Salam Lya,

Kak ros sama saja hari raya haji ka hari raya puasa ka tetap sambut dengan meriahnya...pasai lalat tu pulak Kak Ros tak tau la apa kaitan dia dengan musim haji ni..nanti nak kena pi kaji ni..

sahromnasrudin said...

lalat suka pi uma org beriman time raya haji nie tau hihhihihihihi

saffiya_aleesya @ echa said...

x kira raya posa ke raya haji ke balik kg meraikan bsama family itu mmg perkara wajib..!!!
echa xtau pulak kaitan raya haji ngn lalat tu..kenapa ekk???

miloais said...

motif kaitan raya haji ngan lalat??
iols speku : may be banyak tu sebab ada buat korban...
tapi korban atas jalan raya tak masuk kira taww!
ekekekeke

nokkk... radio siarkan lagu raya eh???
iols sokmo dengar red n litefm
so memang tak de lah lagu raya kat chanel tu!

makdara TERdiva said...

mungkin sbb lalat tak dpt pergi haji kot..

wahida said...

aku pun tak tau apa kaitannya..tapi mmg org akan ckp mcm tu...

aku pun tak feel bila dorang pasang lagu raya...pada aku lagu raya cuma utk aidilfitri, boleh?

fairus said...

AAH.. TADI PON DENGAR JUGA.. MEMULA RASA CAM PELIK JUGA...

fairus said...

OPS.. NEXT TIME ARTIS KENA BUAT LAGU HAJI RAYA HAJI PLAK...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yeahh..raya ..best ...raya haji kali ni lalat banyak sebab musim hujan ...jadi basah2..ni lalat sukeeee