Wednesday, November 2, 2011

tejupnyeeeee


sekarang ni memang musim hujan kan
kalau kat melaka ni, asal petang je hujan
asal hujan je petang. eh !

dah 2 hari kot hujan petang yang lebat gila siap petir memancar-mancar
sampaikan tengah masak sambal tempe terus blackout uolss
terus jadi candle light dinner

semalam, balik je kerja, sampai rumah around 6.30pm, terus hujan
sampai ke malam hujan tak henti-henti
sejuk gila jangan cakap la
sampai tido bukak kipas no. 1 je
kalau ikutkan nak tutup je terus
tapi macam tak feel plak tido takdok kipas kan

aku ni kalau over sejuk, mula la hidung jadi senak
macam sakit, sebab suhu over sejuk kan
selalunya if masuk shopping mall ke, tesco ke, kan sejuk aircond dorang
pehhh dia punya sejuk sampai mencucuk-cucuk hidung
memang tak tahan

ni kat office, bilik aku ni dah la kecik
tapi suhu sampai 24 ok
sejuk gilakkkkkkkkk
orang2 laki dalam bilik ni kulit kebal la
aku dengan akak sorang ni mau plak sampai kejung kaki tangan tahan sejuk
ceh tak memahami naluri wanita btol dorang ni

ni pagi-pagi dah bebel sejuk
ye memang sejuk
sebab hidung aku dah senak ni !
huaaa aku curi jugak remote aircond ni kang
aku sorok bawah meja
baru la boleh sesuka hati tukar temperature kan
ngeh ngeh ngeh

okey jahat.

lets klik !!

12 comments:

oya said...

hahaha comel sorok2..mmg sejuk kan..hujan lebat,guruh dentam dentum

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sejuk camni mudah kena selsema...baik sorok jerp..hahaha

Dyna Yvonne said...

kat umah saye ni langsung matahari malu nak kuor.heee.

redza said...

aku pon tgh sejuk ni...rasa cam nk peluk je pc nih

Odah + One = OdahOne said...

tiap2 ptg ujan kan...siap dgn berdentam dentum...sian kat umah yg banjir...hope msia xbnjir teruk mcm thailand...duk opis kena bwk selimut kot bru org laki2 yg berkulit tebal tu paham...hoho

NM02 said...

rasa nak pakai stokin kan

huhuhu

beku jemari nak menaip

sahromnasrudin said...

cakapla remote tue dh abes bateri, dik hahahahahaha

miss nina said...

dah macam kat negara omputeh ke lya?
hehehe

eelobor said...

huhuhu...kat opis saya panas sebab banyak ekon yang rosak & x de bajet nak baiki

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku dah bper kali balek keje basah kuyup siot.. nak tunggu ujan berhenti makan berjam2 gamaknye.. hehe

rATu kEBaYA said...

akak mmg macam org berpantang kat opis ni. sejuk.. tak tahan.. kalau boleh tangan pun nak pakai glove.

Ezad Skytech said...

hujan la best...heee~ sejuk je...(^^,)