Friday, December 9, 2011

berkejaran ke serdang

semalam after maghrib gerak ke hospital serdang
sebab ayah aku dapat call yang pokteh kritikal kat hospital serdang
mula-mula kitorang plan nak p melawat hari sabtu
pastu anak2 dia call ayah aku semalam cakap kritikal / tenat
tu yang kelam kabut mandi segala gerak ke serdang
pukul 8++ gerak, dekat nak pukul 10 gak sampai
tau la aku ni pemandu berhemah. miahahahaha

sampai2 je tak leh masuk
yela kat wad icu tu
boleh masuk pon 2 orang je
so mama and ayah aku je la masuk
aku melanguk kat depan macam kambing. kejap2 menguap
rasa nak sumbat je mata dengan tiger balm

pokteh aku tu masuk hospital mula2 sebab hypo
tau apa itu hypo?
hypo tu kalau orang yg ada kencing manis, bila dia hypo means gula dia sgt rendah
kalau normal, gula dalam 5.0 macam tu
tapi poktek aku ni gula dia masa hypo tu dah 1.2 je. tuh yang lembik dah, terus anak2 dia bawak p spital
pastu bawak p spital plak, doc kata kidney dua2 dah fail, jantung lemah, pastu paru2 masalah apa tak sure
kalau ikut petang semalam nak tolak masuk ward biasa
sekali nurse check bp dah low gila and ada certain problem, terus tolak icu balik
harap2 takde apa2 lah ni

pas dah melawat tu, and borak2 kejap dengan anak2 dia, around 11.30pm gerak balik
ye bila nak balik terus transform KL Drift
sebab bawak boleh tahan laju gak
sebab nak target pukul 1 am sampai rumah
yela mak keje nok keesokan harinya, harus cukup tidoq. mueheheheheh mengada
sekali betul 1am sampai
sampai rumah tak tukar baju apa, basuh muka terus tidoq
niceeeeeeeeeeeeeee

and sekarang aku mengantuk !


lets klik !!

14 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

moga poktek Lya cepat sembuh..risau jugak kan sampai masuk icu tu

sahromnasrudin said...

ASSALAMUALAIKUM...semoga pak teh adik segera sihat walafiat dan menjalani kehidupan seperti biasa ya...

Teratak Hami said...

Akak pernah dengar orang yang gula rendah ni boleh beri gula2 bila dia collapse. Boleh dibuat di rumah on the spot before ke hospital.

Semoga pokteh awak cepat sembuh ...

Dyna Yvonne said...

smga semuanya baik2 belaka.

redza said...

sama2 berdoa semoga beliau kembali sihat

Tihara said...

semuga pakteh awk cepat sembuh..sebut serdang teringat byk kenangan kt tempat ni..salam kenal yer :)

wahida said...

sedih lak baca n3 ni...

harap pokteh ko cepat sihat....bykkan berdoa yer....semoga ko dan keluarga tabah...

fairus said...

MOGA BELIAU SEMPAT SEMBUH..

KIRA OK LA TU.. NGANTUK2 PUN BOLEH UPDATE BLOG.. ;)

Hanis MY said...

moga pokteh cepat recover... takpe ganti tidoq malam nanti :)

YanaMIB said...

hope pokteh ko cpt sehat..pakcik aku pn ada sorg msk icu..tp kt sepital ampang lah..skrg kira almost 3 months dia dlm icu tahu?? ada infection kt peparu..adeh la..=.=

weh bebila ko dtg serdang tu lg roger la aku derr..rmh aku dokek sesgt dgn sepital tu haa..huhu =)

Outbound Malang said...

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

Outbound Malang said...

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

aimaniman said...

semoga pok teh tu segera sembuh.. bila melawat pesakit ICU ni tu la yg lecehnya sbb kena berdua2 alamat kalau mama, kena tunggu luar je le sbb kene jaga anak2 juga..

hantumakan said...

kesiannya bila org yg rapat sakit, pray for his speed recovery..