Wednesday, December 28, 2011

makan luar : Sri Kelemak Seafood Alor Gajah

malam tadi dinner luar lagi
baba belanja
sebab masa weekend ari tu anak2 buah dia dari singapore datang
biasa la anak2 buah dia masa nak balik bagi duit belanja sket
tu yang baba nak belanja kami2 ni. apa lagi, anak2 menyengehhh je la
huehuehuehhuee *lempang*

so dinner malam tadi adalah di Sri Kelemak Seafood Alor Gajah
depan bomba Alor Gajah je

adik bujang muka kerek
dah la suruh drive tak nak. pomaleh !



semua craving satay. so order 30 cucuk untuk 6 orang makan
sekali dah order baba baru cakap, yang esok (khamis) nanti semua kene p office dia, ada majlis bacaan yasin and pastu ada dinner. ada satay lagi
whattt?? sengkak perut minggu ni bersatay je



favorite : siakap kukus halia
merasa terkentut2 pas makan



ayam black pepper. punya banyak minyak. menangiss
tapi sodap gak. podeh!



tomyam campur. makan luar harus order tomyam. wajib!



teloq bungkuih dengan ada jugak teloq dadar



kailan ikan masin. tapi over masin gak
mampuih darah tinggi


kangkung goreng. sayur harus order lebih
semua yang order portion untuk 3 orang makan


penyumbang dinner malam tadi
encik kamarudin! clap clap clap
beliau sedang menikmati bihun kungfu
sokmo la kalau keluar makan mesti order benda ittew ajeww


after 20 minutes
macam naga lapar ni. lesap semua. hueheuhue
anak2 lah yang me-naga itu
mak bapak nya tak sangat pon. kikikikiki

total RM : 139
standard la kalau makan seafood. kitorang ni kalau makan luar tak sah tak 100+
dah kata anak2 tekak naga =P


masa nak balik, keluar je dari restoran tu, nampak kete waja purple kitorang dulu
yang jual masa bulan 4 ari tuh
kereta ni la yang kene sabotaj masa kat R&R Dengkil dulu. kene potong wayar minyak
pastu berasap2 kat highway. pastu macam2 hal. sudahnya baba kata jual. so aku angkat saga FL sekarang ni

isk isk isk rindu plak waja purple
siapakah owner nya?
kalau bujang, bleh mengendeng gak
ehek ehek ehek
motip gedik?
nak kene lempang?


lets klik !!

14 comments:

YanaMIB said...

6 org mkn rm139..agak murah tu..klu sdp lg berbaloi..huhu klu pi melaka nk ajak aa famili aku dtg cni..len kali amek gbr kedai skali naa..signboard kedai tuh..haha ^__^

gadisBunga said...

waja tu boleh hidu bau bekas tuan dia tau!

sahromnasrudin said...

r nr dengkil tue mmg banyak onar la..ramai yg dh citer huhuhhhhh

wahida said...

ish...mmg gedik adik aku ni...kehkeh..

Ezad Skytech said...

satay...favourite tu..hee..

RM139..kalau sedap mmg berbaloi..:D

[k]o{q}i[n] said...

aku pun bru je mkn besar ngn family aritu... 200++ total.. tp mmg puas hati

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Lya.. baru ni akak ke melaka tau.. pusing punya pusing satu melaka last2 mkn kat rashid corner bukit piatu... hehehe.. alor gajah pun ada lalu gak.. boleh kata lepas ke serata melaka.. ayer keroh, bandar hilir, semabok, tanjung kling, pantai klebang bla bla bla.. hahaha...

fairus said...

SEDAP-SEDAP GAMBAR MAKANAN YANG DITAYANGKAN.. RASANYA PUN MESTI SEDAPKAN..

saffiya_aleesya @ echa said...

wah best kua makan ngn family kan..makan ramai2 memang berselera sebab tu tak sedar semua makanan tu dah licin..

pena rozie said...

Memang seronok sekali sekale mkn luar...

KAMIHIDUP said...

ini kedai suck! seriously!

mysara said...

wah...sedap giler!!

TwiggyLiyana said...

homaigod baca post nih dah berkeroncong perut.. nyum nyum

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huh..best dapat makan sekeluarga .. :) :)