Friday, January 20, 2012

Lunch at Court Royal Restaurant

assalamualaikum

semalam kabo dah ye dak, akan lunch dengan contractor yang handsome dan baik hati
*tiba-tiba pujian melambung*

biasa la nak new year ni, acara-acara belanja makan ni memang ada je
setahun sekali je kan
so semalam contractor piling belanja makan dekat restoran chinese Court Royal dekat Tiara Melaka Golf & Country Club, Bukit Katil.

8 orang je semuanya
semua yang incharge project je
si contractor tu sorang, project manager sorang, aku dengan lagi 5 orang site clerk of work

cantik view dalam golf country ni
tapi tak leh nak berhenti la amik pic sebab hujan
tapi hujan pon tetap hado yang main golf jugek. maniac btol


first, yang atas meja dalam big plate tu. yee sang
yang gaul ramai then lambung2 tu
lambung tinggi2 lepas tu bersepah meja. bengong
sedap. kutip salmon yang sedap tu.haha

4 combination. ada sayur, lobster, isi ketam dengan sotong
sotong dia sedap. apa jenis sotong aku pon tak tau. sebab pelik je rupanya
tapi rasa tak pelik, sodap.hihi



paling best ! shark fin soup
ngaaa memang sedap la. shark fin dia pon banyak. ada isi ketam and lobster
wuhuhuhuhu teringat2 sampai la ni kesedapan beliau


baju putih contractor yang belanja kami tu. and baju biru adalah project manager



ada ikan bawal stim halia, ayam stim taucu herba dan sayur tu ada brokoli + mushroom + carrot masak apa ntah. semua sedap
yang ayam dengan ikan, dah lesap baru reti snap pic.hehe


yang hijau tak tau sayur apa tapi sedap huih. yang kanan tu black pepper prawn
ish menyampah semua sedap2
merasa ketat perut makan


dessert : vanila ice cream + yogurt + sagu + melon
ada rasa mint sket. syedapp


lastly, towel panas. dia steam kan kot. dah lah masa tu sejuk2 kan
dapat towel panas ni, rasa macam nak je letak kat muka
tapi takut tertidoq plak nanti. hahaha


kenyang. balik ! balik pon still hujan lagi

lepas tu balik office, si contractor kacak tu datang hantar piling punya documentation, pastu bagi aku angpau lagi !!!
ish memang new year kali ni murah rezeki aku. thank youuuuuu *kiss kiss hug hug*


lets klik !!

18 comments:

potpetmama said...

lya; masa akak keja dev. pun camtu.masa nak CNY kenyanggg makan...angpow tu bos2 je bagi, kekadang ceciput...

Lya Colours said...

last2 year tak dapat angpau,tahun ni murah sket rezeki.bukan bos bagi,contractor bagi.sbb saya jaga project punya.syukur rezeki

Deru Ombak said...

Salam Pagi Jumaat

Datang singgah nak kenal Lya Colours.

Saya follow ye.. tq

YanaMIB said...

relek je ko snap2 gbr kn..klu aku segan weii..haha =P

mysara said...

amboi...sronok betul ye...:p

Lya Colours said...

deru ombak - thank u friend =)

yanaMIB - itu pon cover2 jugak.haha

mysara - seronok harus! hehe

Amy Syaquena said...

wah bestnya dik dapat ang pau lagi pasni leh belanja akak hehe..

rATu kEBaYA said...

lapar perut akak dek.. shark fin soup tu paberet akak tu.. adoi.. lama dah tak makan...

miss nina said...

amboi...makan besar aje iye
lya, shark fin tu :)

murah rezeki, alhamdulillah. keje baik2 okay :P

Lya Colours said...

amy syaquena - rezeki.hehe

ratu kebaya - shark fin tu, tunggu org belanja baru dpt. huhu

miss nina - okey sis =)

Munnafendy said...

ni apesal semua sedap2 nih! hisssyyy marah ni! huhu

(tgh lapo ni =P)

fairus said...

BIASA DENGAN MENU NI.. KALAU ADA FUNCTION KAT HOTEL..

Lya Colours said...

munnafendy - jgn marah2. hihi

fairus - betul2. nak raya cina mostly menu begini je

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

fuhh..terbaeklah....ni memang namanya makan besar tahun baru cina nih....makanan mewah2 belaka..huhuhu

syuesyada said...

woah.. sodap2 semua tu. terliur tgk..
^^

ainnoraini said...

seronokknya dpt angpau...
dah boleh la beli h/bag baru ke..kasut baru ke...tak gitu cik lya..

MaryaYusof said...

Salam Lya Colours,
Shark Fin sup tu mmg sedapkan... lama dah tak makan...

Xin nian kuai le!

Lya Colours said...

mawar berduri - mewah2 pastu perut kembung !

syuesyada - hehe sedappp

ainnoraini - hah tuh la nak p shopping kat parkson kang.haha

marya yusof - sedap !