Friday, January 27, 2012

Pappa Rich @ Melaka Raya

assalamualaikum

aku rasa bab ni aku ketinggalan zaman
hahaha. kawan-kawan office aku cakap Pappa Rich tu dah lama jugak bukak kat Melaka Raya
eh apesal aku baru tau? aku bukan duduk bawah tempurung. kuikuikui
takde la lepas ni craving Pappa Rich. kihkihkih

sebab aku jarang sangat pergi area Melaka Raya tu
kalau nak shopping, aku lagi prefer Jusco atau Parkson Melaka Mall
sebab aku pemalas nak redah jammed jadah ni

tapi masa 1st day raya cina hari tu, Melaka Raya langsung tak jammed okeh
kagum!
yang jammed area bandar hilir je

so lepas shopping tudung kat dataran pahlawan, aku dengan member pergi lepak pappa rich


dia letak sederet dengan Old Town & The Library
tak sure jalan berapa



mine : cham and friend : iced coffee



my nyonya curry laksa nyam nyam nyam
RM 9.90
besar portion. mapuh tok abih!



my friend's assam laksa RM 9.90 too


share roti bakar susu RM 3.80
so syedapp

pappa rich ni mahal sket la dari old town
tapi nice. kena la ikut nama kan. rich rich
tapi orang yang makan tak rich okeh -_-


lets klik !!

10 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sedapnya laksa tu ...nampak menyelerakan :))

purple ungu said...

mila mau belanja?
asam laksa nampak sedap.

YanaMIB said...

aku suka dorg nyer asam laksa..pekat gila kuah..mabelesss! ^__^

sudipVSsenduk said...

semua nampak sedap.. kalau org belanja, berganda-ganda sedapnya ek..

Alia Laila said...

waa sedapnya tsktsk lapaq pulak =.=
K lepasni nak ajak ayah try Pappa Rich :)

Cik Lia Lomi said...

kat rawang pun ada pappa rich tapi tak pernah pegi lagi..heeeeee

redza said...

makn makn makan..lepas makan minum pastu makan lagi dan lagi dan lagi

aimaniman said...

nampak macam best, tp akak x singgah melaka, bila balik kg cuma exit ayer keroh nak p batu pahat...

KAMIHIDUP said...

Dapnya. :-)

Ros said...

Salam Lya,

Sedapnya nampak....Kak Ros tak dapat la nak rasa,jauh sangat...jangan lupa tolong makan kat Kak Ros sama ya Lya.....