Thursday, January 19, 2012

sakit perut yang peliks


assalamualaikum

masuk office, on pc, login blog
mari cerita !

malam tadi, tengah syok2 tidoq, sekali terjaga
sebab sakit perut area belah kanan tu
sakit sampai mengerekot. *ada la macam katak di atas*
pusing kiri tak kena, kanan tak kena
tengok handphone, pukul 3.35am
ada la setengah jam jugak aku bertapa atas katil macam orang gila
menahan sakit perut, sampai berpeluh2
last-last, bangun, pergi toilet buang air kecik
pastu jalan2 round rumah. gila pukul 3 pagi berjalan dalam rumah
nasib baik takde orang terjaga
kalau tak , ada yang pengsan nampak aku macam langsuir dengan rambut malas ikat

so dah jalan2 kejap tu, duduk kejap kat sofa depan tv, perut still sakit ni
fikir2 apa nak buat
so masak air
dengan harapan minum air panas2 bleh melegakan sket sakit perut ini
so dah masak, minum la. kasi panas2 suam sket
habiskan segelas, then baring
nice dia hilang sket2
sekali sakit perut ni tukar area pulak !!!
dia sakit tang tengahhhh pulakkkkkk
aku dah fedup
lantak kau la nak sakit celah mana plak
so baring2, memang tak leh tidoq sebab sakit
sekali, sket2 sakit tu hilanggg
then rasa nak buang air beso
so ke jambans. membuangg
legaaaa. tapi still ada rasa sakit perut sket2
lantak la. aku tido je la

apa penyebabnya aku sakit perut begitu?
adakah di sebabkan aku melantak limau semalam, maka asid berlegar-legar di dalam badan?
semalam, aku balun 3-4 biji limau kot
lepas tu malam tadi makan kat luar, minum air teh o limau
limau lagi !
limaukah penyebabnya?

psst : hari ni ada lunch dengan contractor piling. dia bagitau semalam nak belanja project manager, aku dengan 5 orang site clerk kitorang kat Tiara Melaka Golf & Country Club.. okey makan busat !! harap2 ada shark fin. huehuehuehue



lets klik !!

17 comments:

ainnoraini said...

rasanya mmg limau tu la penyebabnya..kan dah lawas membuang...

waa mkan besarrr nnpk nnt jangan lupa ambik gambar nak tau mkn ape kann...

Lya Colours said...

kak ain, memang lawas membuang tapi kene merana dulu baru lawas.uwaaa

YanaMIB said...

mistik penyakit ko..haha..ko skt prot..aku ni sakit pinggang..huwaaaaa!! T___T

Lya Colours said...

yana, tau takpe. nasib masa aku berjaga tu tak jumpa momok.huhu

saffiya_aleesya @ echa said...

ko makan limau banyak sangat tu pasal ko sakit perut

Lya Colours said...

echa - aku pon rasa itulah penyebabnya!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huish asid tu bergerak-gerak cam baby plak..hihihi ...tapi rasenya limau la tu kot ...sedapnya makan orang belanja kan? nak ikot boley? huhuhu

Lya Colours said...

mawar , tuh la penangan limau la ni.uwaaa. boleh2. roger nanti.heehehe

syuesyada said...

x jumpa momok,sebab momok pon takut tgk round2 dlm rumah pagi2 bute kot?hehe

ooo,mentg2 org blnje,demand plak shark fin. huhuhuh

rATu kEBaYA said...

salah satu punca jugak tu lya... aka kena jugak malam kemarin.

Munnafendy said...

amboi tengah dok sakit perut pun ada hati lagi mau makan busat aaaa

miss nina said...

limau yang banyak dalam satu hari..itulah punca perut memulas :P

~harini nak makan limau lagi ke?

wahida said...

mmg sah2 limau punya angkara nok...
aku pulak tak leh makan limau bebyk, sbb semput teruk nnt...

letak minyak yu yi weh..mesti lega...

hantumakan said...

kalau kita panggil skt prut memulas cam tuh, err kata ada tahi jahat nak kluar, sebab bila yg jahat tuh dah kluar, sedaaaap skit rasanya, hahahaha.. jgn makan shark fin dek, sekian dorang kena bunuh smata-mata ambil finnya aje.. :)

Lya Colours said...

syuesyada - ish demand la dek. sdri nak makan xde nya.huhu

ratu kebaya - tuh la, menyesal mkn byk2.huhu

munnafendy - hehe tembolok beso.hehe

miss nina - tak mauuu. huhu

wahida - semalam cari2 minyak angin plak x jumpa. huhu

hantumakan - huhu dah makan la pulak. tsk tsk tsk

MaryaYusof said...

Yela agaknye tu sb limau...hikhikhik

ketikketok said...

Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh..rahsia hilang segala sakit dan tingkat ketrampilan dengan khasiat alam semulajadi nano mikrofungus dan tumbuhan