Friday, January 27, 2012

telefon bimbit pertama uols pakai

assalamualaikum

pagi tadi masa on the way pergi kerja, tune jap kat Suria FM
sekarang kurang minat dengar Suria pagi2
dulu masa shira dgn zizi best jugak
sekarang dah tukar nabil dengan si kenchana devi tu, jadi tak best plak
sebab si kenchana tu suara dia macam bising sangat. haha boleh macam tu?
lantak. lain orang lain pendapat

eh bukan nak kesah pasal juruhebah nya okeh
tertarik dengan topik dia je

"telefon bimbit yang pertama uols pakai, jenama apa bla2"



ini telefon bimbit pertama saya ! warna yang serupa. Nokia 3100
start guna tahun 2004, masa tu form 5
gila macam handal habis la sebab pakai handphone skrin kaler, polifonik plak tu. gempak habis dah tu oi *lempang pang panggg*
guna no maxis. yang sampai sekarang still menggunakan nombor yang sama. tapi handphone ni dah jahanam masa aku kat uitm. bagi adik aku, terus jahannummmm
dulu ada nampak handphone ni dalam laci meja study kat rumah
lama2 ntah mana handphone ni menghilang
merajuk agaknya
mesti dia cakap "habis madu sepah di buang !!!!"

korang plak, apa handphone pertama korang?


lets klik !!

13 comments:

rATu kEBaYA said...

akak pakai brand siemen... ntah ada lagi ke brand ni..

sahromnasrudin said...

mestilah nokia 3210 dik..hhihhhh..

tp la nie nokia dh makin jatuh kan dek penangan samsung dan apple huhuhhh

redza said...

tiga tiga seposen kot..lupalah

*Ms.Serry Shah said...

my 1st hp opkos la 3310. Hp zaman batu.. 2nd hp sama mcm dlm gmbr ni... n tahun beli pun sama 2004.

saffiya_aleesya @ echa said...

handphone pertama saya Nokia 2100 warna biru pakai no maxis..beli pun kat ipoh parade abah yang bagi wit suh beli..ha laa time tu baru form 6mana ada wit nak beli huhuhu

KAMIHIDUP said...

mula sekali dengan 3310. :)

Lya Colours said...

ratu kebaya - takde dah rasanya. tak dgr dah

sahromnasrudin - tapi saya still dgn nokia. hihi

redza - ko semua lupa!

mr. serry shah - sama lak tahun beli. hihi

echa - sama la ayah aku bg duit. sdri jgn harap. huhu

kamihidup - cool!

mEiZ SHA said...

kite pakai star tec..:)
hehe kalau x silap eja laa
lupe da..hihihih

tu pon masa masuk uitm..:)

Teratak Hami said...

form 5 dah pakai hp, kelas gitu.

Akak pakai Nokia jugak. Tak ingat versi ke brapa tapi beli sampai seribu lebih. tak sampai beberapa bulan, harganya down ... sakit hati sgt.

Lya Colours said...

meiz sha - star tec x pernah dgr. hihi

teratak hami - saya form 5 tahun 2004. kira dah lambat la pakai hp tu.huhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sameeeeeeeeeeeeeee...saya pun first fon pakai yang ni lah ..sampai sekarang ado tapi da jahanam :(

aimaniman said...

akak time blajar, hp akak kat tepon booth, yg kena berbaris nak guna.. almaklum akak org susah,.. time mula keje akak malas nak guna hp sbb teringat susahnya zaman belajar,.. tapi time kenal somi,.. hp siap ada kamera, sbb boleh simpan dan tenung gambar ari2.. isshhh, jenama dan model, ntah x ingat sbb dah jahanammmmm...

sudipVSsenduk said...

nokia 'banana-phone'.. dlm cerita The Matrix ada pakai phone ni hehehe Masih dalam simpanan & boleh digunakan lagi..