Wednesday, February 1, 2012

aduhai RM lagi !!!

assalamualaikum


pitam betul lah macam ni
terpaksaaaaaaaaaaaaa mengeluarkan RM lagi
ni actually handphone mak aku. tapi sebab hari tu jahanam, skrin gelap, tidak bercahaya, maka beliau tak nak repair. terus beli handphone baru. bagussss

ingat handphone tu nak buat khazanah bersejarah je dalam almari
pastu teringat plak nanti aku nak guna untuk number office. urusan2 kerja lah
so tak payah guna number sendiri ni. guna line maxis office bagi
handphone aku sekarang ni, 50% number berkaitan kerja. tak suka betul campur2 ni.lemas!

so aku hantar lah repair. pergi kat Giant Batu Berendam tadi pas balik kerja
tanya la apa yang jahanam tu
dia cakap ni either ribbon or lcd
dia bukak cek dulu

dah cek-cek tuh, sekali dia cakap dua-dua rosak
okeh aku dah rasa macam ada bintang-bintang berputar atas kepala
ni berapa RM plak nak terbang ni. hari tu laptop punya skrin dah terbang RM220
then dia ckp, dia tukar ribbon dengan lcd ori, RM 170
ok bintang-bintang berkerdipannnnnnnnn atas pale

malas banyak soal. suruh je dia repair.
lama menunggu, siap masuk verns tengok kasut. bahaya. nanti tergoda, terbang RM lagi
hahaha. so keluar. tsk tsk tsk

handphone siap, test-test. warranty(ke guarantee??) sebulan
gigil-gigil hulur 170
nasib tak demam on the spot
hahahha
ewahhhhhhhhhhhhhh
kalau shopping tudung, menyengih je. hambek ni handphone. jangankan sengeh, nak mengukir sekelumit senyuman pon tak mampu!

tsk tsk tsk -_-



lets klik !!

11 comments:

Hanis MY said...

Huhu sabar2 ok l tu leh baiki dr duk beli enpon baru... Lg mahal...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

mahal siot.. bek beli handphone.. kt ocean banyak :)

DuniakuAbstrak said...

bab keluar duit mmg menggigil satu badan

Jia Nur Fizza said...

hp kiter pon rosak jugak...time cmnilah nak wat hal...utk avoid more problem timbul trus beli baru...T_T Wuwuwuwuwuuu $$$

redza said...

RM170 aje..bukan banyak pon huhu

mEiZ SHA said...

hahahaha
pasni lg laa bintang2 berkelipan ye yang..:)

sahromnasrudin said...

sy rasa mahal awak..ntah2 awak dah kne tipu dgn org kedai tue huhuhhhhh

Fauziah said...

dh serik pkai hp slide..2x kna tukar ribbon,kali ke 3,kasi beli hp br tros!haha

Ezad Skytech said...

huuhh..phone lama sy dulu mmg ribbon asyik rosak je...rasanya 2-3 jugak la rosak...melayang je duit nak repair..huhu~

Munnafendy said...

okeh la tu...yg penting mudah kerja opis kan..xde cmpur2 call

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

warghh...RM 170? mahall..tumpang bintang2 atas kepala..huuhuhu