Monday, February 27, 2012

jom panehhh

assalamualaikum

last saturday, balik kerja around 1pm, pergi wedding member punya adik dekat Restoran Tomyam Klasik (area sungai putat)

lepas tu dengan amoi, meredah nak pergi jom heboh
sebab, katanya dah 10 tahun. haram sekali pon tak pernah jejak
memang berani mati habis la ni
sebab membayangkan jalan pack area mitc tu
sebab double function kan. jom heboh dengan pc fair lagik

2-3 kali pusing area mitc parking full gila
last2 pergi park dengan land office (wisma negeri)
menapak sket la kan nak sampai tapak jom heboh
dengan panas, dengan baju kurung, tapi kaki pakai selipar togel je babe

panas jangan cakap la, mencucuk-cucuk
so decide pergi area yang ada air cond dulu.haha
maka masuk pc fair. bukan nak membeli. nak air cond je uols

lepas tu keluar balik menuju tapak karnival
hambekkkk
lagi panasss



sebagai tanda je ni. lantak la gambar sape yang aku snap ni
dah tak tahan. panas + ramai orang, so balik je
tanpa membeli apa2

masuk kereta, on air cond
nyamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn



sekali nak balik, hambekkkkk


aku rasa aku stuck kat sini dalam 10 minit kot
ntah apasal boleh plak kat roundabout ni tak gerak2
pastu baru datang polis jaga
baru terfikir, mungkin sebab le tour de langkawi tuh kot
so jalan highway ayer keroh tu tutup sekejap nak bagi laluan kan
beginilah ye. orang tak biasa kene jalan jammed
mengomel je lah kan.

balik rumah, tido terbongkanggg kepenatan

lets klik !!

11 comments:

fairus said...

PERCAYA ATAU TIDAK. SAYA TIDAK PERNAH PERGI JOM HEBOH...

Teratak Hami said...

nasib baik buat kat MITC, dulu buat kat sebelah zoo tu, lagi le azab nak tempuh jammed.

potpetmama said...

Tu pasai lah akak tak nak pegi, dok rumah lepak buat keja rumah lagi baik.. hubby dan anak2 je pegi!!

saffiya_aleesya @ echa said...

serius bila aku tau Jom Heboh buat kat Melaka terus aku teringat kat ko lya..aku budget ko mesti bersuka ria pergi Jom Hebih ngn family ko..

p/s: bila dah cuaca dah panas tahap melampau2 memang takde mood nak jalan2 kan!!

gadisBunga said...

tapi malam semalam hujan lebatttt kat situ kan?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko g jom heboh xajak aku ek... lempang muka ko kang. :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kalau akak ni.... pagi petang merentas jemmmmm... dah muak asyik mkn jemmmm jekk.. hehehe.... tp nak buat cemana lagi... dah lali dah pun.. tp bab jom heboh tu mmg tak kuasa akak nak pegi juga ngan ramai org.. ngan anak2 kecik.. TAPI... kalau pameran pasal pertanian, bunga2 akak sanggup pegi.. hehe..

ainnoraini said...

tak pernah pegi jom heboh ni...

sudipVSsenduk said...

first time pergi jom heboh 6 tahun dulu di Bukt Jalil.

PERTAMA & TERAKHIR!

LYAfrina said...

HUHU..TERINGAT BERSESAK KAT JOM HEBOH LAST YEAR.. NK FENGSANN RASA.. tp puas ati dpt jumpa tizz zaqyah..

Ana Suzana said...

Ana pun pegi jom heboh gak sabtu td sbb hubby ada keje dgn tv3.. dia buat shooting guna kamera terbang.. pastu kami kol 2 ptg pi mkn2 kat restoren tomyam klasik tu.. mmg ada wedding pun masa tu..